Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Három és fél millió a civilek támogatására

A kapuvári önkormányzat szakreferens kinevezésével javítaná a város ifjúsági és kultúrpolitikáját.

A város ifjúsági és közművelődési koncepciójának kidolgozására és végrehajtására közművelődési, ifjúsági referensi státust hozott létre a kapuvári önkormányzat. A feladat ellátására szerződéses jogviszonnyal Csitei Gábort nevezte ki Hámori György polgármester.

– Feladataim közé tartozik a kulturális és ifjúsági témák szinte teljes kérdésköre, ezekben tanulmányok, előterjesztések készítése, programok szervezése, koordinálása – mondta a nemrég kinevezett referens. Első feladata a civil szervezetek, egyesületek, művészeti csoportok helyzetének felmérése volt.

– A város költségvetési tervezetében már elkülönítettünk kétmillió forintot az amatőrök támogatására – mondta el a referens, aki a nagyobb csoportok között a fúvószenekart, a városi énekkart és a néptánccsoportot emelte ki. – Az önkormányzat elvárásokat is megfogalmazott a csoportokkal szemben, melyeket szerződésben is rögzítünk. Újdonság, hogy ezen csoportok a jövőben egyesületi vagy alapítványi formában működnek tovább. Az amatőrök és a művelődési ház együttműködési megálla- podást kötnek, melynek értelmében a kisebb próbatermeket és a személyzetet térítésmentesen biztosítják a civileknek. A tervek szerint a Rábaközi Művelődési Központnak koordinátori vezető szerepet szánnánk a város kulturális életében – tette hozzá Csitei Gábor. A szakreferens kijelentette: megváltoztatják a civil szervezetek támogatási rendszerét is.

Ez idáig a leadott igényeket teljesítette az önkormányzat. Az idei évtől a költségvetésben (jelenleg tervezet) elkülönítettek másfél millió forintot, melynek felhasználására, programjaik támogatására a szervezeteknek pályázniuk kell.

– A költségvetés elfogadását követően létrehozunk egy ifjúsági és egy civil fórumot, hiszen úgy gondolom, a megoldásokat nem az íróasztal mögött kell kitalálni, a szervezetek működésének elősegítésére pedig pályázatfigyelést végzünk.

Az önkormányzati referens hangsúlyozta: az idei Anna-napok programja még hasonlóan alakul az elmúlt évekhez, ám a jövőben jobban támaszkodnak a helyi kezdeményezésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokonai-díjas bokrétások

A szanyi Bokréta néptáncegyüttes táncosai idehaza és külföldön egyaránt elnyerték a közönség… Tovább olvasom