Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Három és fél év után jött a felszólítás

Három és fél évvel ezelőtti parkolási pótdíjat számláztak nemrégiben a csornai Szilágyi családnak.
A csornai Szilágyi család értesítést kapott nemrégiben Budapestről, hogy autójukkal a Szövetség utcában parkoltak és elfelejtettek parkolójegyet váltani. A felszólítással csekk is érkezett, 3775 forintról. A címzettek tanakodni kezdtek és egymást vonták kérdőre, mert emlékeik szerint nem is jártak az említett utcának a környékén sem mostanában.
Az újabb meglepetés akkor érte őket, amikor a mellékelt „eseménylistára" tekintettek. A dátum ugyanis 2002. szeptember 18., azaz csaknem három és fél évvel ezelőtti.

– Egyáltalán nem emlékszünk rá, hogy ebben az időben az emlegetett utcában jártunk volna, de hát azóta több év telt el – mondta a Kisalföldnek Szilágyi Andrásné. – A Centrum Parkoló Rendszer Kft. egy legfelsőbb bírósági határozatra hivatkozva adóbehajtásról is ír, ezért gyorsan befizettük a pénzt. Nem nagy összegről van szó, ezért nem akarunk pereskedni, de mindenképpen bosszantó az eljárás. Mindig odafigyelünk a csekkek feladására, soha nem tartoztunk senkinek, emiatt most is fizettünk.

Az biztos, hogy a kocsinkra Budapesten nem kaptunk „csomagot". Telefonon felhívtam a céget, ahol azt válaszolták, hogy bizonyára a szél fújta le róla, de nekik bizonyítékaik vannak.
A Centrum Parkoló Rendszer Kft. ügyfélszolgálatát próbáltuk telefonon elérni, de a cég vonalai folyamatosan foglaltat jeleztek. Ezután elektronikus levélben tettük fel kérdéseinket, de arra sem érkezett válasz.

Az egyik kereskedelmi televízió nemrégiben a Szilágyiék esetéhez hasonló ügyről készített riportot. Mint kiderült, a társaság már nem fenyegetőzhet „adóbehajtással", január közepén ugyanis megváltozott a közlekedési törvény. A tévé honlapján olvasható: „Pontosan ezt a szakaszt kivették a kivételek közül, tehát a parkolódíjat nem lehet adók módjára behajtani" – mondta Várszeghi György, az APEH végrehajtási főosztályának vezetője a csatornának.

A Centrum Parkoló kft. képviselője úgy nyilatkozott – szintén a televíziónak –, hogy a jövőben ez a mondat már nem lesz a levelekben. A tartozásokat viszont ugyanúgy behajtják majd, mint eddig. „Ugyanúgy be kell fizetni, hiszen a bíróság végrehajtója ugyanúgy jogosult a számlákat letiltani, ugyanúgy jogosult az ingatlant vagy a gépkocsit zár alá venni, mint az APEH" – jegyezte meg a szakember.

Információnk szerint az adóhatóság a Legfelsőbb Bíróság tavalyi döntése óta csak néhány esetben járt el parkolódíj-tartozás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző disznóölés

Az évtizedek óta hagyományos módon, szalmával pörzsölték a levágott disznót Vásárosfaluban. Tovább olvasom