Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Három autóból is kilopták a tolvajok a táskákat Csornán

Három hasonló lopás az autókból. Vajon tolvajbanda dolgozott Csornán?
Az elmúlt napokban három esetben jártak eredménnyel a gépjárműfeltörésre szakosodott bűnelkövetők Csornán - írta a rendőrség.

Először egy családi ház udvarán álló jármű ablakát törték be és az ülésen hagyott táskákat tulajdonították el, majd egy helyi szakközépiskola előtt leparkolt gépjárműből emelték ki az értékeket miután a hátsó ablakot betörték. Végül egy bevásárlóközpont parkolójában álló nyitott gépkocsiból lopták el a tulajdonos kézitáskáját, benne értékeivel.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében:

- Értékes tárgyakat ne hagyjon kívülről látható helyen a gépkocsijában!

- Személyes iratokat, a jármű okmányait, készpénzt és a bankkártyát tartsa magánál, ne hagyja a járművében!

- Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha rövid időre hagyja el a gépkocsit!

- A gépjárművet lehetőség szerint olyan helyen parkolja le, ahol látható, nem takarja el növényzet, nagyméretű tárgy vagy építmény!

- Bevásárlást követően a csomagtartóban történő rakodás közben a jármű ajtaját feltétlenül zárja be, az utastérben ne hagyjon értéket (kézitáskát, pénztárcát, indítókulcsot, stb.)!

Abban az esetben, ha minden óvintézkedés ellenére mégis gépjárműfeltörés áldozatává vált, illetve a környezetében élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, kérjük, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves író a faluházban Kónyban

A Faluházi esték sorozat idei évadának nyitányaként az ország egyik legolvasottabb íróját, Lőrincz… Tovább olvasom