Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Harmincnégyen várnak bérlakásra

Csorna - A korábbi hároméves program keretében negyvenöt önkormányzati lakást alakítottak ki Csornán. Jelenleg három lakás komfortossá alakítása folyik.
Csornán jelenleg ötvennégy összkomfortos, ötvenhat komfortos és két komfort nélküli szociális bérlakás van az önkormányzat tulajdonában. Ugyancsak a város vagyonát gyarapítja az a négy bérlakás, amit piaci alapon bocsátanak a lakók rendelkezésére. A további négy szolgálati lakást intézményi dolgozók vehetik igénybe.

Csorna önkormányzata 2001-ben 67 millió forint pályázati támogatást nyert húsz szociális bérlakás építésére. Némi csúszás után az otthonokat 2003 tavaszán adták át a Botond utcában. A húsz lakást egyszintes épületekben alakították ki. Közülük nyolc negyvenhét négyzetméteres, kétszobás, tizenkettő pedig harminchét négyzetméteres és egyszobás. A beruházás összege meghaladta a 146 millió forintot. Ugyancsak 2003-ban, de már ősszel újabb, szintén pályázati támogatással épült lakásokat adtak át a városban. Kettőt az Erzsébet királyné utcában, hármat a Petőfi téren. A pályázaton nyert összeg 27 millió 171 ezer forint volt. Az önrészt az ingatlanok jelentették, ugyanis ezeket korábban nem lakások céljára használt helyiségekből alakították ki.

A hároméves lakásprogram zárásaként 2005 februárjában tizenhat bérlakást adtak át a volt határőrlaktanya egyik épületében. Az említett program során 300 millió forint értékben – 177 milliós állami támogatással – negyvenöt önkormányzati lakást tudtak kialakítani Csornán. A 177 milliós állami támogatáshoz szükség volt a 129 millió forintos önkormányzati hozzájárulásra is. Jelenleg a Béke utcában dolgoznak a kivitelezők és három ott lévő, komfort nélküli lakás felújítását és komfortossá alakítását végzik. A beruházás költsége 9 millió forint, amelyhez a Holcim Hungária Otthon Alapítványtól 4 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek.

Miként Berzlánovichné Nagy Eszter beruházási és városüzemeltetési osztályvezető elmondta, a munkálatok előreláthatólag november végére fejeződnek be, s azután a bérlők elfoglalhatják az otthonokat.
Csornán ez idő tájt harmincnégyen várnak bérlakásra, s a várakozók száma az utóbbi években stagnál.


Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dél-rábaközi települések: Ingázás, előre a munkába!

Két évvel ezelőtt nem állt jól a dél-rábaközi munkavállalók helyzete. Üzemek, gyárak zártak be, s… Tovább olvasom