Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Harmincmilliós projekt Beleden

A beledi Általános Művelődési Központ pályázaton harmincmilliót nyert felnőttképzési programra.
A beledi Általános Művelődési Központ (ÁMK) pályázaton harmincmillió forintot nyert felnőttképzési programra. Ám a csekély bér miatt nincs rá jelentkező.

Felnőttek Szövetsége a Tanulásért – Térségi Felnőttképzési Centrum néven új projekt indul a jövő tavasszal Beleden, tájékoztatta lapunkat a település polgármestere, Tompáné Balogh Mária. A pályázat ez év júliusában indult a helyi ÁMK szervezésében.

Szombathellyel együtt

A Dél-rábaközi Iskolaszövetség tizenöt településéről gyűjtöttek adatokat, melyben a környék felnőttlakosságának továbbképzési igényeit mérték fel. A pályázaton közel harmincmillió forintot nyertek. A szombathelyi regionális képzési centrummal együtt jövő tavasztól indul a program egy továbbképzéssel, ahol a projektben részt vevőket oktatják majd a vasi székhelyen.

Személyenként 90 ezer

Később ők mérik fel, hogy Beled környékén milyen jellegű képzésre van lakossági igény. A pályázat hiányossága viszont, hogy a projektben részt vevő dolgozók bérére személyenként mindössze kilencvenezer forintot szántak a kiírók. Ez a keret nemcsak a fizetést, de annak járulékait és az utazások költségeit is tartalmazza.

Ennyi bérért nincs

Információink szerint ennyi bérért egyelőre nem találtak jelentkezőt a munkára. Pedig maga a program előrevinné a Dél-Rábaköz tragikus munkaerő-piaci helyzetét. Többek közt felmerült számítástechnikai és nyelvi továbbképzés, de egyéb szakmákat is oktatnának, amennyiben igény lenne rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadidőpark Dénesfán

Szabad az út a dénesfai önkormányzati szabadidőközpontkialakítási terve előtt. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ugyanis egy három éve húzódó ügy végére pontot téve eladja az egykori illegális szemétlerakót a községnek. A képviselő-testület már döntött is a vásárlásról: a közel kétmillió forintos vételár első részét még idén kifizetnék a dénesfaiak. Tovább olvasom