Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Harmincmilliós hiány a költségvetésben

Még ebben az évben átadják a pályázati pénzekből felújított osli művelődési házat.
A labdarúgópálya mellett új, fedett teraszt építettek a szabadtéri rendezvényekre. A polgármester szerint egyéb, nagy fejlesztés nem várható a faluban idén.

– A művelődési ház rekonstrukciója a terveknek megfelelően halad – mondta Fodor József, Osli polgármestere.
A meglehetősen rossz állapotú épület belső munkálatai a végéhez közelednek, jelenleg a szociális blokkokat alakítják ki. A munkákra megyei pályázatokon szereztek valamivel több mint négymillió forintot. A falu első embere szerint a közösségi háznak szánt épületet még idén nyáron átadják az osliaknak. A rekonstrukció után többféle funkciót is betölt majd a ház: a gyermekeknek tornaszoba, az ifjúságnak könyvtár és klubszoba lesz az épületben. Ez utóbbi házasságkötő helyiségként is üzemel majd, és a későbbiekben internetezésre is lesz lehetőség.
A község új építményt is kapott nemrég.

Osli labdarúgópályája mellé állítottak fel egy, a szabadtéri programoknak helyet adó épületet, melynek létrehozásában a falu több vállalkozója is részt vett. Fodor József szerint az idei falunapi programokat már az új létesítményben tartják. A polgármester büszkén jegyezte meg, hogy a település labdarúgócsapatának közel nyolcvan százaléka helybéli, így megérdemlik környezetük csinosítását. A pálya öltözőjét is nemrég újították fel. A munkákra két pályázatot adtak be, egyiken már nyertek egymillió forintot, a másik jelenleg elbírálás alatt áll.

Egyéb, komolyabb fejlesztésekről sajnos nem tudott beszámolni Fodor József. Mint mondta: az intézmények évenkénti karbantartása, működtetése elviszi a pénz jó részét. A beadott pályázatok önrészét az erre a célra félretett összegekből finanszírozták. Idei költségvetésük így is 30–35 millió forintos hiánnyal számol, amit a vélhetően sikeres „önhikis" pályázatból fedeznek. Fodor József hozzátette: településük szépítéséhez számítanak a falubeliek segítségére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitellel is számolnak a rábasebesiek

Rábasebesen az önkormányzat tervei között szerepel a tűzoltószertár felújítása, temetői járdaépítés… Tovább olvasom