Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Harminckét érdeklődő

A rendezvény első részében Turi György polgármester számolt be a helyi környezetvédelemről, az önkormányzat nehéz gazdasági helyzetéről.
Az elmúlt évek érdektelensége után – amikor legfeljebb négyen vettek részt Csornán a közmeghallgatáson – az idén harmincketten érdeklődtek a város közügyei iránt. Az önkormányzat nehéz gazdasági helyzete mellett a termálügy, a kórház sorsa és a munkahelyteremtés is szóba került a csornai közmeghallgatáson.

Turi György polgármester kitért a termálfürdő ügyére, tájékoztatást adva a jelenlegi fejleményekről. Reményét fejezte ki, hogy jövőre elkészül és egész évben fogadhatja a vendégeket a fürdő. Az idén viszont zárva marad. Beszélt a munkahelyteremtésről is, egy biogáz-, egy hulladékfeldolgozó és egy fémmegmunkáló üzem tervezett létesítéséről.

Szóba került az utak állapota, a közvilágítás, a József Attila utca már-már veszélyessé váló átmenő forgalma. Nem maradt ki a sorból a kórház sem. A hozzászólók kifejtették, ragaszkodnak az intézményhez, mint egyikük fogalmazott: „megvédjük a kórházunkat". A termálfürdő kapcsán volt, aki pazarlásnak nevezte, hogy nem hasznosítják az állítása szerint kitűnő gyógyvizet. Más úgy vélekedett, hogy amikor Csornán termálfürdőt nyitottak, másutt talán még nem is gondoltak ilyen létesítményre. Most meg kell nézni, hova jutottak ők és hol tart a csornai fürdő.

Elhangzott: egy-egy meghatározott napon a helyiek összefogásával takarítási akciót kellene szervezni a városban. Az egyik felszólaló dicsérettel illette a csornai rendőröket, a másik a testvérvárosi kapcsolatok alakulásáról érdeklődött. Felvetődött: szükség lenne már nyilvános WC-re Csornán.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonások, új vezető

Üléseztek és döntéseket hoztak a régiók városainak képviselő-testületei. Csornán az oktatási intézmények megszüntetése és összevonása volt a középpontban. Kapuváron pedig igencsak rövidre sikeredett a képviselő-testület legutóbbi ülése, ahol többek között az ipari park élére új vezetőt válsztott a testület. Tovább olvasom