Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Harminchét év a testületben

Harminchét évi szolgálat után nyugdíjba vonult Szabó Iván alezredes, kapuvári rendőrkapitány.
A minapi állományülésen kinevezték a helyi rendőrség megbízott vezetőjének Kiss Zoltán őrnagyot. Az ünnepségen elhangzott, jövő év végéig átadják a kapuvári kapitányság új épületét.

A ranglétra minden fokát megjárta

A Kapuvári Rendőrkapitányságon megtartott állományülés keretében búcsúztatták a testülettől Szabó Iván alezredest, helyi rendőrkapitányt. Az ünnepségen dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány méltatta a nyugdíjba vonuló rendőri vezető érdemeit. Mint mondta, Szabó Iván egy különleges időben volt Kapuvár rendőrkapitánya.

Szabó Iván alezredes
Szabó Iván alezredes húszévesen lépett a rendőrség kötelékébe, Mosonmagyaróváron kezdett 1968-ban nyomozóként. Ahogy azt a megyei főkapitány is elismerőleg jegyezte meg, az alezredes a ranglétra minden fokát megjárta. Mosonmagyaróváron a bűnügyi osztály vezetője lett, majd innen került a megyei főkapitányságra főnyomozónak. A kilencvenes évek elejétől ugyanitt az ügyeletvezetői posztot töltötte be, 1999-től már csornai kapitányként dolgozott. Négy évvel később a szomszéd város, Kapuvár rendőrségének vezetésével bízták meg. A megyei elöljáró jegyezte meg róla: szigorú volt nemcsak önmagához, de szakmai munkájához is.

Jól érezte magát  Kapuváron

Szabó Iván a méltató szavak után kijelentette; nehéz lesz ebből az életvitelből nyugalmasabb életre áttérni. Az alezredes hangsúlyozta: a harminchét évi szolgálat csak kimondva hosszú, visszanézve rövidnek tűnik. Mint köszönőbeszédében elmondta, Kapuváron jól érezte magát, mindig szívesen jön vissza.

Két éven belül új kapitányság

Az ünnepségen dr. Szabadfi Árpád kijelentette: a Belügyminisztérium még ebben az évben kiírja a kivitelezői pályázatot az új kapuvári kapitányság épületére, amit reményei szerint a jövő év végéig átadnak rendeltetésének. A megyei főkapitány Kiss Zoltán őrnagyot nevezte ki megbízott vezetőnek a kapuvári kapitányság élére. A megye első rendőre elmondta: a kapuvári kapitányi tisztségre pályázatot írnak ki.
Dr. Szabadfi Árpád méltatta a nyugdíjba vonuló Szabó Iván alezredes (képünkön) érdemeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel átépítik a csornai termált

Az úszni szándékozóknak bizonyára jó hír, hogy június elsejétől használatba vehetik a csornai termálfürdő városi vízzel feltöltött medencéit. A termálvizes medencék sorsa még bizonytalan. Szeptember 15-én bezárják a létesítményt és a tervek szerint komoly átépítés kezdődik: modern, fedett  medencét építenek a hozzá tartozó öltözővel együtt. Tovább olvasom