Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Harmincegymilliót költenek az iskolára

Óvatos derűlátással nyilatkozik idei fejlesztési terveiről Tóth Kálmán vitnyédi polgármester.

Elöljáróban kijelentette, már tavaly is csak pályázati forrásokat tudtak volna fejlesztésre használni és ez a tendencia az idén is folytatódik.

– Befogadott pályázatunk van a régi iskola felújítására, mely 31 millió forintba kerül – mondta a polgármester. Ha 2013-ról kell beszélni Vitnyéden, akkor elsősorban a hatalmas belvíz és a Sport utcai áramszünet jut mindenki eszébe. – A belvíz mérséklésére csak pályázati forrásra tudunk számítani, a falu új utcájának áramellátásáról pedig folyamatosan egyeztetünk a szolgáltatóval – mondta Tóth Kálmán. A magunk mögött hagyott évet elemezve elmondta, a község utcáit sikerült kátyúzni tavaly, ám további javítására sokmilliós pályázati forrás kellene Vitnyéden is. A 2013-as évben némi önerős intézményfelújítást is végeztek a rábaközi községben.

Tóth Kálmán: Legfontosabb feladat a belvízelvezetés mielőbbi rendezése. Fotó: Kisalföld-archívum
Tóth Kálmán: Legfontosabb feladat a belvízelvezetés mielőbbi rendezése. Fotó: Kisalföld-archívum

– Tanulván a tavalyi tapasztalatokból, az idei év legnagyobb feladata lenne a belvízelvezető hálózat fejlesztése, mely természetesen nem mehet csak a saját – amúgy is szűkös – költségvetésünkből – fogalmazott a vitnyédi polgármester. A rendszer állapotát katasztrófavédelmi és vízügyes szakemberek részvételével mérték fel az elmúlt év végén, ezen felmérés alapján döntöttek a belvízelvezetés további feladatairól. – A legfontosabb annak a szivattyúrendszernek a kiépítése, mely a felgyülemlett vizet majdan a Kardosba emeli át. Addig is megkezdtük a vízelvezető árkok tisztítását és az átvezető hidak rendbetételét – mondta a vitnyédi polgármester. Hozzátette, a községben már kampányt indítottak a családi házak bejáróinak szükséges javítására is, melyhez a helyiek segítségét veszik igénybe.

Tóth Kálmán az idei tervekről még elmondta, várhatóan 8 milliót fordítanak a sportöltöző és környékének felújítására, melyben többek közt nyílászárócsere és egyéb belső munkák is várhatók. –
A felújításra is a Szalai Csaba vezette helyi sportegyesület pályázott, melyhez az önrészt a helyi önkormányzat biztosítja. Ezenkívül ugyancsak ilyen forrásokból egy busz beszerzését is megcélozták – tette hozzá a vitnyédi vezető. Az év közbeni rendezvényekről szólva elmondta, szeretnék megtartani – kapuvári segítséggel – a hagyományos aratófesztivált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés: Kiss Ottó új megbízatást kapott

Tovább olvasom