Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Harminc új munkatársat vesznek fel az év közepéig

Közel félmilliárd forintot ruház be a kapuvári húsgyár késztermék- és védőgázas üzemegységébe.
A technikai fejlesztés mellett az év közepéig harminc munkatárssal bővülhet az üzem létszáma.

Négyszázhetvenmilliós beruházással fejleszti gépparkját a Kapuvári Hús Zrt. A beruházás költségeiből 235 millió forintot uniós pályázaton nyert a rábaközi üzem. A fejlesztések nyomán harminc új munkatárssal növekedhet a dolgozói létszám.

– A beruházás két üzemrészt érint Kapuváron, az úgynevezett védőgázas termékeket gyártó és a késztermékgyártó üzemegységet – tájékoztatta lapunkat Bedecs Pál vezérigazgató. A védőgázas termékeket előállító üzemben csomagolástechnikai gépsorokat állítanak be. A már napjainkban is két műszakban dolgozó üzemrészben jelenleg 35 munkatársat foglalkoztatnak, ez a létszám több mint negyvenkettőre emelkedik rövid időn belül. Ahogy a vezérigazgató büszkén kijelentette, a heti 60–70 tonna árukibocsátást februárra 80 tonnára emelik.

A védőgázas termékeket előállító üzemben csomagolástechnikai gépsorokat állítanak be. Az üzemrészben jelenleg 35 munkatársat foglalkoztatnak, ez a létszám több mint negyvenkettőre emelkedik rövid időn
A védőgázas termékeket előállító üzemben csomagolástechnikai gépsorokat állítanak be. Az üzemrészben jelenleg 35 munkatársat foglalkoztatnak, ez a létszám több mint negyvenkettőre emelkedik rövid időn belül.


Az üzemegységben korszerű gépsorokon védőgázzal csomagolt karajt, tarját, combot és darált sertéshúst állítanak elő, melyek konyhakész nyershús-termékek.

A késztermékgyártó üzemrészben is technológiai fejlesztéseket valósítanak meg a beruházás során. Itt napjainkban negyvenen dolgoznak (az üzemrész harminc munkatárssal indult), a létszámot az év közepére hatvanra bővítik. – Szükséges is a létszám emelése, hiszen ez az üzemrész tavaly januárhoz képest megháromszorozta a termelését, melynek során bekerültünk szinte az összes nagy áruházlánc szállítói közé – mondta Bedecs Pál. Jelenleg havi 160–180 tonna készterméket – bacont, sonkaféleségeket, füstölt, főtt árukat és szalonnaféléket – állítanak itt elő.

– Az előzőekben többször emlegetett dolgozói létszámban döntően helyi és környékbeli (20–25 kilométeres körzetben) munkaerőt foglalkoztatunk, de júniusban már végez az az osztály, melyet a Berg-szakiskolával közösen indítottunk – jegyezte meg a vezérigazgató. Reményei szerint a szakképzett hentesek jó része az iskola után is a kapuvári gyárat választja munkahelyének.

A beruházás két üzemrészt érint Kapuváron, az úgynevezett védőgázas termékeket gyártó és a késztermékgyártó üzemegységet.
Bedecs Pál, vezérigazgató


Olvasóink írták

 • 4. janika 2011. január 15. 20:44
  „"3" csak nem Ő van a fotón?”
 • 3. frenkycom 2011. január 15. 19:39
  „Zsebretett kezü???”
 • 2. Nózi 2011. január 13. 14:07
  „Kérdés, hogy megbecsülik-e a dolgozókat, vagy megint csak a főnökség bérét erősítik?”
 • 1. janika 2011. január 13. 12:26
  „Nocsak a piacra is beengedik a kapuvári árút? <moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a vízminőség-védelmi készültség a Keszeg-éren

Január 6-án, múlt csütörtökön Csorna város központjában a Korona vendéglő előtt egy teherautó tartálya elrepedt és nagymennyiségű állati vér folyt az úttestre. Tovább olvasom