Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hárman verték véresre a húsz éves fiút, ok nélkül - Fotó

Egy védtelen fiatalt hárman vertek meg, eltörték állkapcsát, arccsontját egy kónyi buliban.
„Esetünk legyen tanulság, mindenhol vannak elvetemült 
gazemberek"
 
 
Még a nyár közepén egy kónyi buliban hasonló eset történt, mint a közelmúltban Mosonmagyaróváron. Egy védtelen fiatalt hárman vertek meg, eltörték állkapcsát, arccsontját. Az elkövetők nem kértek bocsánatot. 
 
A darnózseli fiúéhoz hasonló esetet élt át a nyáron a rábaszentmihályi Szili Dávid. Kovács Péter történetét a Kisalföld szeptember 20-i számában olvashatták. Édesapja mondta el, hogy egy mosonmagyaróvári szórakozóhelyen két fiatal őt és barátnőjét megtámadta és megverte. Dávidra júliusban hárman „mentek", szintén ok nélkül. Állkapocs- és arccsontja tört el, műtétre is szükség volt. 

Szili Árpádné, a srác édesanyja elmondta: miután olvastak Kovács Péterről úgy döntöttek, ők is megosztják történetüket. „Okuljanak belőle a normális gondolkodású fiatalok és szüleik. A szomorú következtetés az, hogy gyerekeink már sehol és semmilyen időpontban nincsenek biztonságban. Mindenhol van ugyanis néhány elvetemült gazember, akik csak az alkalmat lesik és neki mennek a védteleneknek. Nem egyedül persze, mert ahhoz gyávák. Mindig csoportosan garázdálkodnak" fogalmazta meg gondolatait Szili Árpádné.

Szili Dávid húsz éves, logisztikai ügyintézőnek tanul. Nem harsány, a társaság központja típusú fiatalember. Barátai szerint kötekedni sem szokott, ezért is érthetetlen, ami Kónyban történt vele.

Szili Dávidot Kónyban verték meg brutálisan, minden ok nélkül. Támadói gyáván, hárman ütötték. Édesanyja azt reméli, elnyerik büntetésüket. Dávid sérülései már nagyjából begyógyultak. Az eset után ar
Szili Dávidot Kónyban verték meg brutálisan, minden ok nélkül. Támadói gyáván, hárman ütötték. Édesanyja azt reméli, elnyerik büntetésüket.  Dávid sérülései már nagyjából begyógyultak. Az eset után arca felismerhetetlen volt.


– Barátaimmal mentünk át egy bálba, július kilencedikén-idézte fel a történteket. – Valamivel éjfél után a mellékhelyiségből igyekeztem vissza a sátorba. Sokan voltak, megbotlottam és véletlenül meglöktem egy számomra ismeretlen srácot. Elnézést kértem, de nem hatotta meg, kötekedni kezdett velem, végül megütött. Elestem, és mire felálltam volna, már két haverja is rajtam volt. Ütöttek, rúgtak, míg elvesztettem az eszméletemet. Bár szemtanúk szerint még azután is, hogy mozdulatlanul feküdtem a földön. Mentővel vittek be a győri kórházba, a barátaim kísértek el.

Dávidnak gyakorlatilag szétrúgták a fejét. Arca véres volt, feldagadt, eltört arccsontja ás állkapcsa is két helyen.

– Szinte felismerhetetlen volt. Lassan három hónap telik el azóta, de még mindig nem hevertük ki a történteket. Lelkileg sem, Dávid pedig fizikailag sem. Azóta csak pépeset tud enni, most kezd visszatérni a rendes táplálkozásra. Orvoshoz is rendszeresen járnia kell. Természetesen a rendőrségi eljárás folyamatban van, tudjuk, kik voltak az elkövetők. Két kónyi és egy győri fiú. Utóbbi egyébként sportol is, bokszol. A kónyiak szüleivel tudtam beszélni, ők elhűlve hallgatták, mit tettek fiaik. Azonban azóta sem kerestek bennünket, igaz, ne is kérjenek bocsánatot, mert erre nincs mentség. Abban bízom, elnyerik méltó büntetésüket. A szülőtársakat pedig arra kérem, vigyázzanak gyerekeikre, figyelmeztessék őket a veszélyekre, az ilyen alakokat jobb elkerülni. A darnózseli Péter és a mi Dávidunk esete legyen a példa, és a tanulság. És a fiatalok, a barátok is figyeljenek jobban egymásra - jegyezte meg Szili Árpádné. Hozzátette: köszönettel tartoznak fia kezelőorvosának, dr. Doktor Jánosnak, barátainak, akik bekísérték a kórházba, illetve iskolájának, igazgatójának, pedagógusainak, akik mindenben segítik Dávidot.

Olvasóink írták

 • 6. baliko 2011. szeptember 25. 16:22
  „Mi az, hogy " Nem kért bocsánatot"-Ha én véletlenül kitöröm valahol az ablakot, bocsánatot kérek, de ez után
  számonkérés, börtön járna. Ilyen emberből lesz a jövő ámokfutó lövöldözője.
  A lényeg az, Pintér belügyminiszter szerint 2 héten belül rend lesz, mondta 2010.áprilisában.”
 • 5. Oreg35 2011. szeptember 25. 15:34
  „ferooo1
  Nagyon rossz az elméleted! Össze kevered a garázdaságot a politikai bűnözéssel!
  Az is helytelen megállapítás, hogy " mi formáltuk őket ilyenre" ! Ez nem igaz! Ugyanis sok normális fiatal van, akik nem tesznek ilyet, mert Őket a szüleik normálisan nevelték! Itt a fő hiba! Az ilyen garázdákat igen is keményen büntetni!”
 • 4. pancser 2011. szeptember 25. 15:30
  „Azt csinálnám az ilyen erős fiúkkal, hogy egy jó bokszlóval állítanám őket szembe, ott megmutathatnák. Szerintem egy ilyen küzdelemben összevizelnék magukat, esetleg más is folyna, nem a vérükre gondolok. A védtelenekkel, a gyengébbek hadakozók, valami furcsa dolgot művelnek. A kutyám, az természetesen viselkedik, mert szemlátomást gyengébb kutyákra soha nem támad csak a hasonló konkurenciára. A kutya ösztöneire hallgat, tudja, hogy kitől nem kell tartania, szórakozásból meg nem verekszik.”
 • 3. miracle 2011. szeptember 25. 10:10
  „Persze, hogy verekednek, mikor - mint itt is - semmiféle büntetés nincs kilátásban már lassan 3 hónapja.
  Gyorsított eljárásban 3 nap múlva fél évre börtönbe kellett volna őket dugni, az erről szóló hírt egy A/1-es lapon meg ki a bejárat mellé arra a fél évre, a miheztartás végett.
  A szemtanúknak meg gratulálok, gondolom voltak páran, hogy csak el nézelődtek.”
 • 2. elemér 2011. szeptember 25. 09:50
  „Ez persze nem uj, csakhogy most könnyeb ilyesmit olvasni. Mindegy hogy kit vernek meg, de volt nekik szórakozás. Nagyon sajnállom és kivánok neki javulást.”
 • 1. ferooo1 2011. szeptember 25. 08:42
  „büntetés ?
  miért?
  mindenki ezt csinálja van aki gyilkolászik van aki rabol lop van aki sikkaszt van aki eu pénzt nyúl le van aki 30 millio vissza nem térítendő támogatást kap a haveroktól
  és mégsem büntetnek meg senkit
  miért kellene ezeket a srácokat ők csak olyanok amilyenre formáltuk őket ezt tanítottuk lopjál csaljál ölj törj ne nézz senkit semmibe
  ezt teszik a megválasztott politikusaink a tanárok ezt tesszük a szomszéddal a munkatárssal”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízorgia - Sajtünnep- és verseny Csermajorban

Sajtok versenyeztek Csermajorban a hétvégén. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom