Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Hárman is irtják a gyomot

Kóny- Az utóbbi napokban lapunk SMS-rovatában ketten is azt vetették fel, hogy Kónyban a Soproni úti vasúti átjáróban és környékén nagy a gaz.

Aller Imre, Kóny polgármestere lapunk kérdésére elmondta, hogy a településen az önkormányzat mellett a GYSEV Zrt.-nek és a Magyar Közút Kht.-nek vannak rendben tartandó területei – ebből fakadó kötelességüknek mindhárman igyekeznek eleget tenni.

„Az önkormányzatnak több mint kétszázezer négyzetméternyi zöldterületet kell gondoznia, amit nagy erőfeszítések árán, zömében kézi munkával végzünk. Ezért – miként eddig, úgy a jövőben is – köszönettel vesszük személyesen vagy telefonon azokat a bejelentéseket, amelyek esetleg az egyes területeken tapasztalható hiányosságokra hívják fel a figyelmünket. Az SMS-ek névtelenségbe burkolózó írói viszont csúsztatnak, céljuk az érintettek és a település lejáratása" – jelentette ki Aller Imre.

A GYSEV Zrt. részéről Bárdosi Iván, a Pályafenntartási Vonal-
felügyelőség vezetője írásban reagált.

„A GYSEV Zrt. a vasútvonalain, így a Győr–Sopron vasútvonalon is minden tavasszal permetezéssel irtja a gyomot. Nyáron az erősen gyomos pályaszakaszokat ismételten lepermetezik. Az útátjáróknál a vasúti átjáró közvetlen környezetét, továbbá a vasúti pályára való rálátás végett a rálátási háromszögbe eső területeket is lepermetezik. Mindezen munkákért a GYSEV Zrt. több tízmillió forintot fizet. Sajnos a permetezések önmagukban még nem szolgálnak megoldásul, emellett saját karbantartásban a Csornai Pályafenntartási Vonalfelügyelőség dolgozói nem kevés munkával szükség szerint irtják a bokrokat, illetve kaszálnak.

Pályafelügyeleti tevékenységünk során folyamatosan figyelemmel kísérjük vonalainkat, és fontossági sorrendben végezzük a kaszálási és bokorirtási munkákat" – áll a levélben.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmód és wellness az expón

Kapuvár - Közel nyolcvan kiállító részvételével nyitotta meg kapuit pénteken délután a kapuvári Hanság Expo. Az idei kiállítás és vásár az egészséges életmód és a wellness jegyében zajlik. A vásár első napján átadták a kiállítás díjait. Tovább olvasom