Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hanyszél Derby és Rábaközi Vágta

Farád - A második Hanyszél Derby fogathajtó versenyre készül a farádi Rábaközi Lovas Klub. A lovasok október 22-én találkoznak a farádi lovaspályán.
A farádi Rábaközi Lovas Klubot majd két évvel ezelőtt azért alakították meg helyi lóbarátok, hogy hazánk lovashagyományait őrizzék.

Legfontosabb feladatuknak tekintik a régió lovassportjának, lovasturizmusának fellendítését. Sokat tesznek a tradíciók ápolásáért,
átadásáért.

Céljuk, hogy a lovasbarátokat összehozzák, a találkozásoknak, tapasztalatcseréknek helyet adjanak. Szalay Ferenc, az egyesület elnöke számolt be az elmúlt hónapok eseményeiről és a közeljövő terveiről.

– Megalakulásunk után nem sokkal Szent István-napi versenyt rendeztünk, melyen 29 fogat vett részt és 1500 néző látogatott ki a pályára – kezdte Szalay Ferenc. – Tavaly októberben a forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójáról is megemlékeztünk. Egyesületünk emlékoszlopot állíttatott és megrendeztük az első Hanyszél Derbyt. Idén májusban mi voltunk a házigazdái a megyei fogathajtó bajnokság első fordulójának. Júliusban Sarlós Boldogasszony-napi aratóünnepséget tartottunk. Augusztusban a csornai Szent István-napi megemlékezés lovasprogramját szerveztük, akadályhajtással. Rendezvényeinken összesen körülbelül tízezer ember vett részt. Azt hiszem, ez is bizonyítja, hogy kitűzött céljaink felé jó úton haladunk. Ebben az évben még két lovasversenyt tervezünk.

Október 22-én a második Hanyszél Derbyt rendezik meg. Előtte megkoszorúzzák a tavaly átadott 1956-os emlékhelyet. Természetesen ezen a versenyen is lesz tombola, fődíja egy kisbéri csikó. Az érdeklődőknek sétakocsikázást, pónilovaglást, magor íjászbemutatót ajánlanak a farádi lovasok, illetve a rábaközi gazdák és a soproni bortermelők is bemutatják termékeiket. Novemberben a tervek szerint Rábaközi Vágta néven szervezik meg a gyorsasági lóhátas versenyt Farádon. A környéken ilyen jellegű megmérettetés még nem volt.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert Dalmáért, az igaz baráttól

Csorna - Szabó Andris adott jótékonysági koncertet Csornán. Barátjáért, a mozgássérült Makray… Tovább olvasom