Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Hany Istók túra a Dél-Dunántúlon - vége a nagy futamnak

Leader-trophy néven vidékfejlesztési túrán vesz részt a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete Dél-Dunántúlon. A csoport Hany Istók család néven három nap alatt több feladatot old meg. Munkatársunk a hétvégén folyamatosan tudósít a helyszínről.Leader-trophy zárónap - vasárnap

Szombat este Maróth Viki koncertjén, majd retrodiszkón szórakozhatott a Leader-trophy közönsége, kivétel az autóvezetők, hiszen a szervezők komolyan vették a szondázást.

Vasárnap reggel gyors reggeli volt, majd megnéztük a pécsváradi várat, mely a napi hírekből ismerős Zengő-hegy lábánál található. Ezt követően egy rövid sásdi kitérő, majd Vásárosdombón ebédeltünk.Megérkeztünk Pécsváradra.
Megérkeztünk Pécsváradra.Pécsváradi várlátogatás.
Pécsváradi várlátogatás.Az ebéd előtt a legfontosabb programelemen vettünk részt, kihirdették a három napos Leader-trophy eredményét.

Csapatunk a Hany Istók család az előkelő negyedik helyen végezte a versenysorozatot, melyhez nagyban hozzájárult a csornai Kristóf Peugeot autója, a 308-as kombi.Begördülés a célba!
Begördülés a célba!


2. nap - szombat - Találkoztunk Háry Jánossal

A Leader-trophy második napja a reggel kilenc órai rajttal kezdődött. A mai itinerünk egy kicsit hosszabb volt, hiszen mára tíz feladatot kell teljesíteni. Ezek között volt tesztfeladat, ügyességi játék és többek közt lopótökkel is ügyeskedtünk.Szombat délután sem unatkoztunk!A tegnapi első helyet próbájuk tartani, a feladatok teljesítésében veszedelmes tempót diktál az autó vezetője és a navigátor. A csornai Kristóf Peugeot által adott 308-as kombi ma igazán kitett magáért.A Hany Istók család szombati napjaAz egyik feladat teljesítése közben Sióagárdon találkoztunk Háry Jánossal is. Ő a helyi polgármester, aki a halászléfőző versenyen látott vendégül bennünket. Döbrögközön pedig a konyha szerelmesei jeleskedtek, Magyar Attila és Takácsné Szakács Ilona a helyi speciális kalácsot készítették el, míg Horváth Árpád csoportvezető a turisztikai kapcsolatokat mélyítette.

A szombati ebédre már az esti szállásra érkeztünk a következő csapat előtt mintegy fél órával. Fadd-Domboriban ebéd, utána folytatódnak a feladatok. A környék csodálatos, melegen ajánljuk a hazai turizmus szerelmeseinek.

1. nap - péntek - Elsők vagyunk!!!

A péntek esti eredményhirdetés alapján a Rábaköz Vidékfejlesztési egyesület Hany Istók családja az előkelő első helyet szerezte meg az első napi eredmények alapján. Csapatunk ezen felbuzdulva meglehetősen visszafogottan vett részt az éjszakai partyn, időben elmentünk aludni, hogy a szombati versenynap feladatait hasonló színvonalon teljesítsük.

Este Dombóváron

A gunnarasi fürdős programok után indultunk a dombóvári szállásra, ám útközben – hála a rosszul kitöltött itinernek – eltévedtünk és a csapat jó része már meg is vacsorázott mire megérkeztünk a szállásra.

Maga a szállás némileg fiatal korára emlékeztet mindenkit, hiszen egy kollégiumban lettünk elhelyezve, ahol még a nyolcvanas évek feelingje dívik: alumínium tálca, vastag falú vizespohár és plafonig csempézett ebédlő. Ez utóbbi jobbára egy kaszárnya kantinjára hajaz. Természetesen nem megbántva a vendéglátókat, hiszen igazán nem lehet panaszunk semmire.

E sorok írásakor valamilyen zenei koncert készülődik az udvaron, amire vélhetően akkor is lemegy a Hany Istók család, ha pillanatnyilag éppen meglehetősen fáradtnak érezzük magunkat.

A pénteki napra visszatekintve elmondható, hogy tartalmas és hasznos napunk volt, abból a szempontból, hogy a turisztikai fejlesztéseket meg tudtuk nézni a környéken, ötleteket merítve a rábaközi elképzelésekhez.


Humoros ügyességi feladatok

A Leader-trophy délutáni programjaiban különböző ügyességi és egyéb feladatokat kellett teljesíteni. Elsőként csizmát kellett dobni a csapat minden tagjának, ebben Magyar Attila jeleskedett. Másodikként egy szalmakazalban kellett tíz tojást megkeresni, ezt a feladatot a csapat rekord idő alatt teljesítette. Ezt egy gólyaláb próba követte, melyben Horváth Árpád és Magyar Attila jeleskedett. A mai utolsó próba a Gunnarasi fürdőben volt, ahol a Hany Istók csapat nevéhez mérten vette ki részét a vizes programokból.

Galéria!Ebéd kultúrműsorral

A szennai sportcsarnokban kaptunk bőséges ebédet, mindeközben a helyi tánc és énekcsoportok műsorát nézhettük meg. Ebéd után Pásztóhy András MNVH főtitkára nyitotta meg a programot, aztán – egyes rajtszám lévén – elrajtolt a futam. Menet közben feladatokat oldunk meg, aztán irány a strand.
Palik Laci szelleme

A regisztrációhoz elsőként érkezett csapatunk, ahol a sofőr közlekedésbiztonsági tájékoztatója mellett megkaptuk a mai feladattervet is. Autónk az egyes rajtszámot kapta, ennek kapcsán a Rábaköz Kupa tereprallye futamszervezésén edződött csapatunk rögtön meg is idézte Palik Laciék szellemét.

Hany Istók túra a Dél-Dunántúlon


Csapatunk regisztrál
Csapatunk regisztrál

Az útiterv alapján megtaláltuk az első faladat helyét, a patcai Katica Tanyát (www. Katicatanya.hu), ahol az íjászkodás rejtelmeibe avattak be bennünket. Az egyik nyílvesszőt majd hazáig lőttük. Viszonylag jól vettük az akadályt, akárcsak a második feladatot, ahol célbadobás volt a feladat.

igyekszünk a feladatokat mielöbb elvégezn
Igyekszünk a feladatokat mielőbb elvégezni


Hajnali ébresztő

Reggel öt órás indulás nem rázta meg nagyon a csapatot, Ilike kávéja azonban mindenképpen jól jött az utazóknak. A több mint kétszáz kilométeres út közben kétszeri megállóval mi voltunk az elsők a Somogy megyei Szennán. Némi útépítés hátráltatott bennünket, de a környék szépségei kárpótoltak mindenkit. A csornai Peugeot jóvoltából kellemes utunk volt egy 308-as kombival.

Tanya és kalandpark
Tanya és kalandpark

Szennára érkezvén első dolgunk egy meleg reggeli volt, aztán mindjárt könnyebben állunk neki a túra feladatainak.

A csapat
A csapat: Indulás Kapuvárról


Hany Istók túra Dél-Dunántúlon

Leader-trophy néven vidékfejlesztési túrán vesz részt a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezete Dél-Dunántúlon. Horváth Árpád munkaszervezet vezető, Magyar Attila projektvezető és Takácsné Szakács Ilona projekt asszisztens három napig ismerkedik Dombóvár és környékének Leader csoportjával. A Dél-Dunántúlra utazó csoport Hany Istók család néven vesz részt a túrán, melynek három napja alatt több feladatot kell végrehajtani.

Út Szenna feléOlvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Csibe7 2009. június 23. 08:20
  „Mi van? ???Mi ez a túra?”
 • 21. fiatal 2009. június 23. 08:16
  „moderálva off”
 • 20. Dr.Kotász 2009. június 22. 21:12
  „moderálva off”
 • 19. Dr.Kotász 2009. június 22. 20:43
  „moderálva sértő”
 • 18. magyarattila 2009. június 22. 15:38
  „Reális

  Háááát, ha Te szoktál minket hallgatni és ugyanakkor meg gyakorlatilag "kitiltottál" engem a Kárpátia koncertről azér´ mer amúgy fideszes vagyok, akkor most igazán nehéz helyzetbe hoztál... :) :)

  A másik felvetésed kapcsán talán lehet mondani, hogy amíg autóvezetésnél előírás a 0% véralkohol, egy zenész vagy egy festő (nem szobafestő!) vagy egy költő esetében megesik néha, hogy lazultabb állapotban ´alkot´ :)

  Ami engem, mint kutyaütő amatőr zenészt illet, néha lazít a fellépéssel járó feszültségen egy pohár bor vagy egy nyelet pálinka (a sörtől mondjuk inkább ragad a szám...).

  Összességében - bár vannak tehetséges és tanult zenészeink - azért mégiscsak egy amatőr zenekar vagyunk, akik kedvtelésből játszanak együtt, nem a megélhetésért. Azt meg mindketten tudjuk, hogy a profi művészvilágról szóló hírek mi mindenről számolnak be...

  Szóval ezért ne kövezz meg minket, kérlek : )”
 • 17. Reális 2009. június 22. 14:59
  „Szoktalak benneteket hallgatni!Egy-ketten közületek mindig ittasan ,,zenélnek"!”
 • 16. magyarattila 2009. június 22. 12:49
  „Kedves Reális

  Tényleg nem akarok túl hosszan ezen rugózni, mert van elég dolgom, de:

  ne aggódj, a Kárpátia koncert ellen is tiltakoznak, a búcsú ellen is, tiltakoznak a szomszédunkban működő éjjel-nappali kocsma kapcsán is, de lenne aki tiltakozna ha Pákó vagy Fásy Ádám jönne... sajnos egy rendezvény nem valósítható meg úgy, hogy az senkit ne zavarjon. engem is zavar sokszor, főleg ha nem nekem tetsző a program.

  a másik dolog. tudod én játszom egy big band zenekarban. vagyunk vagy 25-en, néhány emberről tudom, hogy kire szavaz, de a többségről fogalmam sincs. nem ezért vagyunk együtt. és ha valaki megtisztel azzal, hogy meghallgat minket, sőt, jól érzi magát, akkor iszonyat taplóság lenne részünkről azt feszegetni, hogy hova szavaz : ) függetlenül attól, hogy az általunk játszott swing, funky és blues zenéknek mi a szövege, üzenete, milyen életérzésben gyökerezik, satöbbi...

  üdv
  Magyar Attila”
 • 15. fiatal 2009. június 22. 11:45
  „moderálva off”
 • 14. tornacipő 2009. június 22. 11:24
  „moderálva off”
 • 13. Reális 2009. június 22. 11:09
  „Hát szerintem tévedsz!De az biztos,hogy a Kárpátia zenekar, a szövegek és a hangulatvilág az nem rólatok szól, de majd megkérdezzük őket,hogy fideszesek-e vagy JOBBIKOSOK!A punk-fesztiválról meg annyit,hogy hogyan lehetséges az,hogy a környéken élők tiltakoznak és mégis lesz fesztivál?Belegondoltatok,hogy a péntek este akár botrányba is fulladhat?Ha ...... punkok bejönnek a városba a Kárpátia közönségére is támadhatnak!A város meg fizetheti a sok rendőrt!”
 • 12. magyarattila 2009. június 22. 11:03
  „Reális:

  1. mi semennyit. és te??

  2. Nem tudtam, hogy a Kárpátia koncert pártrendezvény lesz : ) Persze lehet, hogy te tudod rosszul...
  Ettől persze még bemondathatod... Jól kiröhögne közönség nagy része...”
 • 11. magyarattila 2009. június 22. 10:58
  „A hétvége rövid személyes összegzéseként az alábbiakat emelném ki

  Pozitívumok
  - találkozás és csapatépítés az ország különböző területein dolgozó vidékfejlesztési szervezetek munkatársaival
  - szakmai kérdések megvitatása az EMVA III tengely 4 intézkedésének és a IV tengely LEADER intézkedés előkészítésével kapcsolatban
  - látogatás 3 megye több tucat településén, különös tekintettel az ott EU forrásból megvalósult projektekre, valamint éppen zajló települési rendezvényekre
  - találkozás és rövid eszmecsere közel 20 település polgármesterével helyi nevezetességekről, programokról, tervekről, megvalósult elképzelésekről
  - személyes kapcsolatépítés több esetben közös érdeklődési területeken megvalósuló fejlesztési elképzelések vonatkozásában
  - rengeteg fotóval dokumentált ötlet, adaptálható fejlesztés
  - számtalan információ turisztikai fejlesztésekről, idegenforgalmilag kiaknázott helytörténeti érdekességekről, természeti adottságokról
  - a többi résztvevő által elismerten színvonalas reklámja a térségnek
  - szintén elismerten pozitív médiafelület biztosítása a rendezvényen való részvételnek
  - 3 napos, mintegy 1000 km-es, vegyes út és időjárási viszonyok között elvégzett Peugeot 308 SW autóteszt teszt...
  - összességében rengeteg baráti kézfogás, találkozás többszáz mosolygó arcú, bizakodó, tenni akaró személlyel, településére, környezetére büszke somogyi, tolnai, baranyai emberekkel, civil szervezetekkel, művészeti csoportokkal, vállalkozókkal...

  negatívúmok:
  - újabb munkával töltött hétvége, megint távol a szeretteimtől
  - három-négy a témát egyébként nem nagyon érintő, de negatív hangú hozzászólás kapuvári emberektől”
 • 10. Reális 2009. június 22. 10:46
  „moderálva off”
 • 9. magyarattila 2009. június 22. 10:25
  „Tisztelt Tornacipő

  Először is elnézést, hogy tegező módban válaszoltam, a bejegyzéséből nem volt egyértelmű melyik megszólítást preferáljam, ezért a fórumon szokásos közvetlenebb tegezést választottam...

  Nincs sértődés egyáltalán, de nem volt egyértelmű, hogy poén... :)
  Ahogy volt olyan hozzászóló aki feltehetőleg tényleg nem poénkodott, amikor értékelte a teljesítményemet, hozzászólásaim tartalmát, megjósolta a jövendő hozzászólásaim értelmetlenségét, vagy éppen megkért, hogy ne használjam a fórumot, mert őt ez zavarja... (Ezzel úgy látom már a fórum moderátora nem tudott megbékélni ezért ki is vette, amit sajnálok, mert most nem tudom pontosan visszaidézni.)

  A hasonlatomnak pont az volt a lényege, hogy a fenti cikk témájának, a három napos esemény céljainak, történéseinek ugyanúgy semmi köze a szavazáshoz, fideszhez, szocikhoz mint a tejföl vásárlásnak...

  Bár most én is off-topic vagyok, de azért elmondom, hogy a városvezetés pontosan összefüggésekben próbál dolgozni, ennek érdekében startégiákat, koncepciókat, terveket dolgozott ki egyes területekre, amelyeket meghatározott időszakonként felülvizsgál és a változó szabályozási környezethez igazít. Az operatív döntések ezeknek megfelelően történnek. Az említett koncepciók egyrészt elérhetőek, áttanulmányozhatóak, másrészt minden esetben átesnek egy úgynevezett társadalmasítási folyamaton, amikor szakmai szervezetek, civil szervezetek, gazdasági szereplők, de gyakorlatilag BÁRKI elmondhatja a véleményét, megteheti a javaslatait. Talán nem árulok el titkot, hogy ilyenkor nincs nagy tolongás...

  Természetesen a fentiek nem jelentik azt, hogy nincsenek hibás meglátások, vagy elhibázott döntések... Ilyenkor én személy szerint fontosnak tartom, hogy a visszacsatolásokat megfelelő súllyal kezeljük. Persze nem az egy-két kirívóan hangos kritikára gondolok, hanem a visszajelzések összességének elemzésére.

  Az egymás elleni ugrasztáshoz meg kell olyan is, aki ugrik, mert ugrani akar... Sajnos van ilyen, de szeretném ha elhinné, hogy ez nem szerepel az én személyes céljaim és városvezetés céljai között sem.

  Üdvözlettel
  Magyar Attila”
 • 8. tornacipő 2009. június 21. 08:29
  „magyarúr
  az összenövést oénnak szántam, látom sértődés lett, és nincs rosszabb mint egy sértett fideszes, látjuk mit csinálnak nyolc éve sértett ellenzékként az országban
  akkor vegyük komolyra: mi köze az akciós tejföl vásárlásának, a szavazáshoz?, semmi, gyenge hasonlat volt, és összefüggéstelen, átgondolatlan, amilyen az ön által képviselt városvezetés munkája
  a szavazás "magányos" meló, igaz amióta minden szavazóhelyiségeben fideszes pártkatonák sertepeltélnek (mondván: csalnak a szocik), azóta tényleg mintha együtt kéne szavazni - de ennek semmi köze ahhoz, hogy amíg egyik nap szidják a szocikat, másik nap együtt járnak bulizni - engem ez nem zavar, csak az, hogy közben
  a népet egymás ellen ugrasszák, megosztják az országot, válogatott mocskokat szórnak egymásra,
  az elvtelenségük, ami zavar”
 • 7. pacalpöri 2009. június 21. 07:29
  „Doktor úr! Igaza van mivel a lent megnevezett képviselő 200ezer ft.ból tengeti mindennapjait! Még hogy nem tettek,hanem csak vettek el a MI péznünkből!”
 • 6. Dr.Kotász 2009. június 21. 01:35
  „<moderálva off>”
 • 5. magyarattila 2009. június 20. 22:50
  „Kedves Tornacipő

  Lásd be, hogy elég nagy butaságot írtál.
  Voltál már olyan társaságban, ahol nem csak veled mindenben tökéletesen együttgondolkodók csináltak valamit?
  Mondjuk vásároltál a TE*CO-ban akciós tejfölt másokkal együtt?
  Összenőttél velük? Mostantól együtt szavaztok?
  Na látod...”
 • 4. tornacipő 2009. június 20. 19:51
  „de ez tényleg annyira szép...
  fideszes a szocival együtt harcol hany istókért

  vagy inkább összenő ami összetartozik - hogy a Viktor vezér e heti szavait idézzem”
 • 3. magyarattila 2009. június 20. 16:25
  „A négy fős csapatból egyedül én vagyok fideszes, de ez jelen esetben annyira nem számít, mint az, hogy kinek milyen színű a szeme...

  A túlsúlyt elismerem, szeretnék is leadni. A logikát nem értem, ezek szerint minden túlsúlyos jól él a soványak pedig nyomorognak???

  üdv
  MA”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megy a gőzös: vasárnap újra indult a Csorna-Pápa vonal

Egy napra visszaállították a személyszállítást a Csorna-Pápa vasútvonalon. A térségben lévő önkormányzatok ugyanis tilatakozást szerveztek, és különvonatot indítottak. Tovább olvasom