Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hany Istók Fesztivál - a zárónap képeivel

Az első Hany Istók Fesztivál szombati napjának záró programjai közt helyi és vidéki zenekarok adtak koncerteket, majd fellépett a Movement Dance Scool is.

Az első Hany Istók Fesztivál szombati napjának záró programjai közt helyi és vidéki zenekarok adtak koncerteket, majd fellépett a Movement Dance Scool is. A záró programként a Hany Istók táncjátékot táncolta el a csornai és kapuvári néptáncosokból álló tánckar. A nagy sikerű előadás ismét megtöltötte érdeklődővel a vár mögötti parkot.

A zárónap képei

A rendezvényből mindenképpen kiemelkedik Nagy Róbert történész levéltáros előadása a hazai borfogyasztás egyik – eléggé nem ismert – szegmenséről, a fröccsözés kultúrájáról. Az érdeklődők komoly történelmi áttekintést kaphattak a nem helyén kezelt hazai fröccsfogyasztás előzményeiről, történelmi gyökereiről. Ezt követően a Missisipi Moon nevű zenekar adott koncertet. A jazz zene kedvelői izelítőt kaphattak az amerikai jazzból, miközben Tóth István konyháján a szürke marha pörkölt, a halászlé és a csíkos káposzta várt arra, hogy a főzés végeztével a nagyérdemű közönség betekintést nyerhessen a Hanság és környékének gasztronómiai élvezeteibe.
A délután további programjaiban különböző zenekarok adnak koncertet a szépen gyülekező közönségnek.

Galéria a pénteki programokról


Ezt követően Lukácsi Zoltán a fesztiválon tartott előadást a városi hírességről. Az előadásra megjelent érdeklődők olyan adatokat és tényeket hallhattak Hany Istókról, melyeket – egyes vélemények szerint – az utóbbi száz évben nem lehetett hallani Kapuváron. A több mint egy órás előadást Lukácsi Zoltán saját kutatásaiból állította össze, melyek nagy sikert arattak a hallgatóság körében.

Galéria!

Délután két órától a színpadi produkcióké és a gasztronómiai bemutatóké a főszerep a Hany Istók Fesztiválon

Olvasóink írták

 • 16. magyarattila 2009. július 14. 12:49
  „Reális:

  Nincsenek se hivatalos se informális információim ilyesmiről, de nem vagyok benne a kapuvári szervezet vezetőségében, esetleg kérdezd meg tőlük.

  üdv
  MA”
 • 15. Reális 2009. július 14. 11:33
  „Attila!Most olvasom, a belföldi hírek között,hogy a nyakó elvtárs azt nyilatkozta,hogy többek között Kapuváron is együttműködik a fidesz a JOBBIKkal!Ha erre reagálnál,köszönném!Szerintem hazudnak az elvtársak,vagy csak elírták Kaposvárt!”
 • 14. magyarattila 2009. július 14. 08:09
  „pöri

  Dehogynem esett róla szó. Sokszor elhangzott, hogy NCTA projekt keretében valósul meg. A támogatást (mivel norvég forrásból van) nem forintban hanem euroban nyertük, a tényleges összeg az aktuális árfolyamtól függ. Sajnos tavaly pont a 230-235 körüli árfolyamon kaptuk meg az első részt, ez alapján jó, ha lesz 15 mill a két év végére. Fontos az is, hogy a támogatás felhasználása a projekt költségvetése szerint történik, 3 havonta részbeszámolók benyújtásával. A közönség előtt zajló fesztivál csak egy eleme a kétéves projektnek, melyre a rendelkezésre álló forrásoknak csak töredéke költhető el. A projekthez eddig több tucat cég, nonprofit szervezet és önkormányzat csatlakozott partnerként, a már működő műhelyekben 300 felett van azok létszáma, akik valamilyen formában tettek hozzá munkát...

  Nem azt mondtam, amit írtál, nem figyeltél... A lényeg az volt, hogy ha Istókot jelképpé tudjuk emelni, akkor az olyan lehet Kapuvárnak, mint a Pisaiaknak a ferde torony. Olyan valami amiről mindenki hallott és rögtön tudja milyen településhez kapcsolja még akkor is, ha nem is tudja pontosan hol is van Kapuvár és mi van még ott érdekes... Mert gondolom google nélkül Te se nagyon tudnál három dolgot mondani, ami a torony mellett még Pisában van.

  Kötekedhetsz még, de az a helyzet, hogy amiket mondtam, azt nálam sokkal sokkal okosabb emberekkel való beszélgetések alapján mondtam. Akik nem csak általánosban meg középsuliban voltak kitünők, hanem talán az egyetemen is, ráadásul azóta szakmai körökben is elismert emberek... Szóval az simán lehet, hogy te nálam okosabb vagy, de azoknál, akiknek a tanácsaira figyelve próbálunk dolgozni, nem nagyon hiszem, hogy okosabb lehetsz...

  Úgyhogy szerintem tényleg befejezhetnéd már ezt, mert hosszú távon neked lesz inkább égő mint nekem...

  Inkább készülj egy jó vörösborozásra!
  KSE nap? Akkor nem dolgozom... : ) : )”
 • 13. pacalpöri 2009. július 14. 05:29
  „Valamiről nem esett szó! Arról a fontos tényezőről,hogy ezért a projectért kaptakl 20 millá támogatást!
  De Attila a rádióba már csak 15-öt említett!
  Hát a legviccesebb meg az a mondat volt: hogy ez a rendezvénysorozat olyan lesz Kapuvárnak, mint Pisa-nak a ferde torony!
  EZ CSAK FERDE HAJLAM................!
  Ez kész vicc.....ezzel a produkcióval a Dumaszinház egyik előadásán tessék fellépni!!!!
  Lehet jönni az önkéntességgel....BABLA BABLA BABLA kedves rendezők!!!!!!”
 • 12. magyarattila 2009. július 13. 14:31
  „oké”
 • 11. Reális 2009. július 13. 12:29
  „Az árak már a nagy programokat idézték!Hát a tóthpityuval csak küzdjetek a tízezres rendezvényért!De tudod Attila,jövőre választás megint!”
 • 10. magyarattila 2009. július 13. 10:31
  „Primax

  Igen, így van. Fel kell építeni fokozatosan és tudatosan. Vannak akik segítenek ebben, olyan tapasztalattal, hogy hogyan lehet egy tematikus rendezvényből több tízezer embert megmozgató regionális nagyrendezvényt fejleszteni 5-6 év alatt. Várunk jövőre!

  Coultúra

  Köszönjük, az összes fellépő és segítő nevében!

  Üdv
  Magyar Attila”
 • 9. coultúra 2009. július 12. 21:54
  „Szerintem a táncszínházas előadáson (szombat este) sok látogató volt, én is ott voltam, és nem csak rokonok, tévedés. Nekem se kutyám, se macskám nem lépett fel, mégis ott voltam. És jól tettem, élmény volt!!!! Gratula a két táncegyüttesnek! Sokakkal beszélgettem, és tetszett az ötlet, jó volt. Ma láttam, hogy bontották a helyszínen a sátrakat, és tudom, hogy önkéntesek! Míg mások vasárnap strandolnak, pihennek, vannak akik a város érdekében ténykednek. Köszönet nektek!”
 • 8. Primax 2009. július 12. 19:13
  „magyarattila #7-nek :
  Akkor hajrá, sok sikert ! Világos : kicsiben kell - és érdemes - elkezdeni.
  Idő és tapasztalat/tapasztalás kell hozzá, hogy kialakulhasson egy igazán húzós program.
  A következőn én is ott leszek !
  Hajrá Kapuvár !”
 • 7. magyarattila 2009. július 12. 12:41
  „Primax

  Tökéletesen egyetértünk. Ebből nagyon sokat hozhatunk ki mi kapuváriak, és csak mi, hiszen Hany Istók legendája a miénk. A hosszú távú cél pontosan az, amit írtál.

  Haladni viszont lépésenként lehet, egy folyamat elején vagyunk - a vonatkozó projekt első felének második harmadában. Ahogy Kotász is írta - és ezzel is egyetértek- minden mára országossá nőtt rendezvény is így indult.

  Reális

  Dehogy kötök beléd. Te szoktál piszkálni engem én meg válaszolok rá. Amúgy voltak ott este Jobbikosok is, jót beszélgettem néhányukkal.

  Üdv
  Magyar Attila”
 • 6. Reális 2009. július 12. 12:01
  „Na várom magyarattila válaszát,most nem én verem a tamtamot!Vagy úgy látszik csak belém köt bele mindig,mert kiírtam,hogy Jobbikos vagyok!”
 • 5. Primax 2009. július 12. 10:15
  „Tehetségesebb és rámenősebb települések - ezek szerint - sokkal többet "kihozhatnának" Hany Istókból.
  Ha : lenne nekik...
  Komolyra fordítva : élni kellene a lehetőséggel, rengeteg pénz/munkahely/közvetlen és közvetett haszon van az "ügyben."
  Ennél mindenesetre több, az biztos...”
 • 4. rittersport 2009. július 12. 09:11
  „Micsoda egy fesztiválok?ezek maguknak csinálják a fesztivált! Más nem volt szinte,mint a saját hozzátartozóik,meg a fellépők és rokonaik.VÉGE!
  Minden fiatal vidéken szórakozik,csodálkoztok? Miért? Hát ezért!!!Micsoda egy műsorok ezek!Öreganyámnak való programokat szerveztek,2009 van hahó! Modern kor!!!!”
 • 3. coultúra 2009. július 12. 01:23
  „Jó volt a mai esti táncszínházi előadás, gratulálok. És rengeteg embert érdekelt!!!!”
 • 2. ErnoBa 2009. július 11. 18:32
  „A képek alapján szerencsére sikerült kitakarítani a várost a szennyes és szégyenteljes esemény után, amelyet ezen nagyszerű fesztivál előtt rendeztek a világ koszosai....”
 • 1. Tisztánlátó 2009. július 11. 17:35
  „Tisztelt Molnár Kft!
  A C 08-as csatornán a 196.25Mhz-es frekvencián az Eurosport Kódolt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétféle áfát számolnak a süteményekre

Beled–Rábaköz - A július eleje óta bevezetett új áfaszabályozás kárvallottjai lettek a… Tovább olvasom