Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hany Istók-centrum épül Kapuváron

Idén elkezdik a kerékpárosközpont építését Kapuváron, s az . ipari parkban is beépítések várhatók.

Sikeres pályázat után az idén elkezdik a kerékpárosközpont építését Kapuváron. Az ipari park területén is nagyobb beépítések várhatók. Ezek összes költsége csaknem háromszázötvenmillió forint.

A látványterv szerint impozáns épülettel gazdagodik a város. Kattintson a képre!
A már többször hangoztatott turizmusfejlesztés megindulni látszik Kapuváron. Borsodi Tamás címzetes főjegyző tájékoztatása szerint a város nemrégiben több pályázaton is sikeres volt, így már az idén jelentős beruházások kezdődhetnek a városban. Ezek között a leglátványosabb a fürdő mellett felépülő Hany Istók Kerékpáros Centrum lesz.

Fejlesztik még az ipari park területét, valamint pályáznak a közmunkaprogramra is. Utóbbi, két és fél millió forint értékű pályázat keretében a közhasznú és közcélú foglalkoztatottak mellé újabb hattal növelik a közmunkások számát. A pályázat kilencven százalékban állami finanszírozású.

Biciklisek a Hanságban

A korábbi KRESZ-park helyén, több mint hét hektáron létesítendő, Hany Istók Kerékpáros Centrum építése még az idén nyáron elkezdődik. A beruházás teljes költsége százötvenötmillió forint, melynek nyolcvan százalékát uniós és állami támogatásból fedezik. A projekt célja a határon átnyúló kerékpáros-turizmus fellendítése. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot a burgenlandi partnerekkel. A komplexum felépítésének célja a fürdő közelsége mellett az, hogy a kerékpáros-turizmus révén a látogatókkal megismertessék a Hanság élővilágát, a központban helyet kapó Pátzay-gyűjteményt, valamint a névadóhoz, Hany Istókhoz kapcsolódó emlékeket. A létesítményben ezeken kívül konferenciaterem, internetkávézó, Tourinform-iroda, kerékpárkölcsönző és -szerviz, valamint kétágyas szobákkal ellátott panzió kap helyet. Borsodi Tamás szerint az önkormányzati beruházás befejezése a jövő év őszére várható.
Elkerülőút az ipari parkban

A másik nyertes pályázat az ipari park területére vonatkozik. Itt a jövendő, Kapuvárt elkerülő gyűrű egyik szakasza valósulhat meg ebben az évben. A regionális fejlesztési hivatal még decemberben százharmincmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a várost. Ezt a pénzt az úgynevezett Kapuvári Ipari Park I. és II. jelű útjának kiépítésére fordítják. Ahogy Horváth Gyula, az ipari park ügyvezető igazgatója, vagyongazda elmondta, a munkában mind az út, mind környékének rendbetétele benne foglaltatik, elvezetőárkokkal, közvilágítással együtt. A beruházás révén megvalósulhat a körgyűrű első szakasza, mely a 85-ös főutat és a tervezett M85-ös gyorsforgalmi utat köti össze. A főjegyző hozzátette: a tervezett fejlesztések összköltsége az idei, valamivel több mint hárommilliárdos költségvetésük tíz százalékát teszi ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szociális válság nyomasztóbb

Kapuváron a kívánatos négyezer munkahelynek csak a fele van meg, folyamatosan zsugorodik a város adóbevétele, az idei év működési hiánya egyelőre kétszázmillió forint fölötti. Biró Péter polgármester szerint azonban nem ez a fő baj, hanem a városban tapasztalható szociális feszültség. Tovább olvasom