Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hangyák és punkok a Veréb Fesztiválon

Az ország minden részéről, de főként a Rábaközből érkeznek kíváncsi és szórakozni vágyó fiatalok az ötödik csornai Veréb Fesztiválra.

A pénteki eső sem rontotta el a kedvüket. Két sátor is a látogatók rendelkezésére áll: egy fedett koncertsátor és egy sörsátor is található a fesztivál területén. A Veréb Himnusz a Veréb Fesztivál hivatalos dala lett.

Idén harmadszor ad helyet a csornai kemping területe a Veréb Fesztiválnak. Két éven keresztül a Csornai Művelődési Központba várták a látogatókat, viszont az épület az évek múlásával kicsinek bizonyult a fesztiválozók egyre növekvő száma miatt. Az alacsony jegyárak is közrejátszanak abban, hogy nemcsak a környékről, de az ország egész területéről is érkeznek bulizó fiatalok.

A Veréb Fesztiválon zenészek és zenerajongók is részt vesznek.
A Veréb Fesztiválon zenészek és zenerajongók is részt vesznek.

Már az első rendezvény lebonyolítását, mint ahogy azóta mindegyikét, a Bognár testvérpár: András és László szervezte meg. Többször hangsúlyozták: a barátok és külső segítség nélkül nem sikerült volna a fesztivált létrehozni.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a kempingben áldatlan állapotok uralkodtak. A fesztivál kezdetére a Szorgos Hangya Egyesület tagjai és segítői helyreállították a mellékhelyiségeket és a zuhanyzókat, valamint a kemping egész területe rendezett és tiszta, a fosztogatások előtti állapotába került vissza. A rendhez hozzájárul az is, hogy a résztvevők szemétgyűjtés ellenében sörjegyet kapnak ajándékba, amit a helyi pultoknál be is válthatnak.

A fesztiválozók számára étel- és italfogyasztás is biztosított. A szállást legtöbben helyben oldják meg, a kemping területén lehetőségük van sátorozásra. Vannak azonban, akik a város panzióiban szállnak meg a fesztivál ideje alatt.

Az első rendezvényen 6 zenekar lépett fel, idén már ez a szám 33-ra bővült. Ahogy a zenekarok listája egyre bővül, úgy egyre több látogató kíváncsi a csornai rendezvényre.


Az első napról Bognár László elmondta: több mint százan érkeztek, az első koncertek jó hangulatban teltek. Ugyan az idő nem kedvező, de a fesztiválozók kedvét ez nem vette el. A további napokban a hétvégére való tekintettel egyre több szórakozni vágyót várnak. Idén két sátor is a látogatók rendelkezésére áll. Egy fedett koncertsátor és egy – szintén fedett – sörsátor is található a fesztivál területén.

Az As You Can csornai zenekar segítségével idén előadták a Veréb Himnuszt, ami a Veréb Fesztivál hivatalos dala lett.

A koncertek kora délutántól egészen hajnalig tartanak. A műfajban legismertebb előadók, mint az Insane, a Bőgőmasina és a Prosectura már a csütörtöki kezdőnapon felléptek. Pénteken is hasonlóan neves zenekarok szerepeltek a koncertlistán. Többek között a Rózsaszín Pittbull és a SKA-Pécs. Szombatra pedig várják a Macskanadrág és a Greedy Fly nevű formációt is.

Napközben a látogatók különböző programokon vehetnek részt. A kötélhúzás mellett lehetőség van csocsózni és érdekességnek számít a ˝verébverés˝ nevet kapott program is. Ennek lényege a fesztivál védjegyének számító ember nagyságú kartonveréb szétverése.

Bognár László külön köszönetet mondott az önkormányzatnak, valamint annak a 20–30 helyi vállalkozónak, akik nélkül az 5. Veréb Fesztivál nem valósulhatott volna meg.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. nana. 2010. augusztus 30. 13:18
  „Sziasztok!
  11. OJ 2010.07.31. 14:13 : Köszönjük szépen,tudjuk hogy szépek vagyunk.Mi nem úgy nézünk ki ahogy mások akarják,hanem ahogy nekünk tetszik.Más véleménye nem igazán érdekel.A két csajszi művészeti középiskolában tanul,a srácok dolgoznak.
  3. MacGyver 2010.07.31. 00:30 :Te biztos nem cigizel,nem sörözöl.Megértem ezt,de miért zavar ha más csinálja Miért zavar egyáltalán az,hogy néznek ki?Miért zavar egyáltalán az,hogy néznek ki Soha nem értettem azokat az embereket,akik a külső alapján ítélnek.pl engem se szóltak le a fesztiválon a pillangós nyakláncom és a magassarkú miatt.Nem olyan primitívek hogy azzal foglalják elmagukat,mi nem tetszik neki a másikban...Nem rongáltunk,szedtünk szemetet és buliztunk egy jót.másik meg,mondhattok akármit hogy igénytelenek vagyunk,de hiába csak hideg víz volt,mindennap lezuhanyoztunk,fogatmostunk...nem kell általánosítani.Nem azért mentünk hogy megzavarjuk a város nyugalmmát,hanem a koncertek és a társaság miatt.
  A szervezőknek meg köszönjük szépen!Találkozunk jövőre, a fekete hajú lány 2.képről.”
 • 40. anett0102@gmail.com 2010. augusztus 04. 21:42
  „Biztos könnyen kapnak munkát ilyen külsővel!Hát én nem szeretném a gyerekem így látni az biztos.”
 • 39. Mapecho2 2010. augusztus 03. 10:15
  „Kedves hozzászólok!
  Mint látszik sok ember nincs kibékülve a fesztivállal. Látszik pár hozzászólásból is. Nagyon sok emberrel beszéltem akinek nem tetszik ez a fesztivál. Pár dolog közös volt bennük. Külsőre ítélnek, soha nem voltak még kint a fesztiválon, sokan közülük egyáltalán nem járnak sehova sem szórakozni. Szerintem egy alapvető dolog, hogy amíg nem ismerek valamit, addig nem mondok róla véleményt. Baráti körömből vannak olyan emberek akik ugyanígy álltak a dologhoz. Rábeszéltem őket, hogy nézzek ki akár 1 napra. Hatalmas változott a véleményük. Rengeteg új embert ismertek meg. Nem kell a külső alapján elítélni az embereket. Veréb Fesztiválról pár szót. Idén volt az 5., amely azt is jelenti, hogy igenis igény van rá. Rétegzene szól a rendezvényen és aki ebben a körben mozog, büszkén állíthatom, hogy ismeri fesztiválunkat és ezáltal Csorna városát is. Országban nagyon kevés ilyen buli van. Évről évre egyre több helyi vállalkozó, támogató áll a Veréb Fesztivál mellé. Idén is bizonyították a kemping felújításakor.
  A Szorgos Hangya Egyesület (SZHE) több programot is szervez illetve segít más egyesületeknek, önkormányzatnak. Hip-hop bulik, Majális foci kupa, Karácsonyi, Húsvéti Játszóház, koncertek művházban (pár aláírásnak köszönhetően ott sem lesz több rendezvényünk. KÖSZÖNJÜK!) illetve segítettünk Önkormányzat által kezdeményezett programokon is (Gyermeknap). Idéznék az egyesület honlapjáról: "Célja a különböző zenei stílusok támogatása, valamint a csornai fiatalok(Csorna és környéke) szórakoztatása. Ezeket a célokat különböző programok szervezésével próbáljuk megvalósítani. Legfőbb rendezvényünk a Veréb fesztivál, de tervben van koncertek, kulturális0 és sportesemények lebonyolítása is."
  Vége Veréb Fesztiválnak - persze kempingben még folynak munkálatok -, de mivel az élet nem áll meg, így további rendezvényeken törjük a fejünket.
  Egy Hangya a sok közül”
 • 38. minney 2010. augusztus 02. 22:57
  „Köszi, Capr a pozitív hozzászólásokat :) Ritka, hogy elismerést kap az egyesület a családon és barátokon kívül.
  Annyi embert láttam a fesztiválon (szervezőtagként), hogy kíváncsi vagyok, kik lehetnek a hozzászólók :)
  Amúgy én sose értettem Csorna hozzáállását a rendezvényekhez. Akármi van a fiataloknak, ellenzik...dehát...”
 • 37. Sissy0101 2010. augusztus 02. 22:48
  „És megtörtént ami ilyen esetben szokott. Előkerültünk, a feszt pártolói, egyszerre elhalkultak a punkrasszisták... vicces. így már senkinek nincs akkora hangja :)”
 • 36. Szemjuel 2010. augusztus 02. 21:51
  „Csornailány, ha gondolod üljünk le egy üdítő mellé és beszélgessünk, kíváncsi vagyok rád!
  -neem, nem társat keresek ;)-”
 • 35. Capr 2010. augusztus 02. 21:36
  „kap_!
  Tavaly voltunk a párommal először Veréb Feszt-en. Teljesen véletlenül botlottam bele a neten. Nagyon korrekt volt tavaly is, így nem volt kérdés, hogy idén is megyünk. Azt gondolom, kell egy nagy adag bátorság illetve elszántság hogy Csornán szervezzetek ilyen fesztivált. Munkátokat azok ismerik el és köszönik meg, akik aktívan ott vannak a fesztiválon, vagy ha nem is szeretik ezt a fajta zenét és szubkultúrát de átlátják és felfogják azt, hogy a rendezvénnyel a várost is ismertté teszitek. Fent vagytok az index-en is, bár az a cikk is kicsit furcsa, de legalább ott van. A termál kempingje a legideálisabb hely a rendezvényre, mert maximum a teheneket, meg a virágokat zavarja, mást nem. (Sajnos a fürdőt illetve a turizmust nem, de az egy másik történet.) Épp ezért, érthetetlen számomra, hogy miért fáj egyeseknek az, hogy fesztivál van a Csornán, illetve értem azt, hogy ez nem populáris rendezvény, de lehetőség mindenki számára nyitott egy másik, az ő értékrendjéhez és ízléséhez igazodó esemény szervezésére. A sztereotípiák persze zsigerből ömlenek: büdös, polgárpukkasztó punkok, meg hínárhajú rockerek árasztják el a várost. Először is, egy több napos fesztiválon nem lesz parfümös virágillatú az ember. Másodszor a vizuális hatásokon kívül más ártalom érte a városlakókat? Nos, azt kellene megérteni egyeseknek, hogy lehet nem szeretni a Veréb fesztivált, viszont elvből elítélni egy kezdeményezést amiről fogalmuk sincs kiknek és miről szól, no ez a rendkívül inkorrekt.”
 • 34. kap_ 2010. augusztus 02. 19:10
  „Capr!
  Azt hiszem megköszönhetem neked, az egyesület minden tagjának nevében, hogy elismered és támogatod a munkánkat. Még több ilyen ember kellene.. :) Köszönjük! :)”
 • 33. rick_ 2010. augusztus 02. 17:23
  „32.

  :) Megnézem azt a gombot, amit erre varrnak... :)
  Gratula!”
 • 32. Capr 2010. augusztus 02. 17:04
  „Kedves emberek! (különösen: csornailany és OJ)
  Az, hogy mi a véleményük a fesztiválról és a résztvevőkről, azt alapvetően tiszteletben tartom. Nem kell szeretni sem a rendezvényt, sem a punkokat, rockereket. Én sem szeretem a hétvégi diszkópatkány partyarcokat, csak nem kiáltozom vele tele a Kisalföld Online-t. Egy ilyen rétegfesztivál résztvevői magasról "tesznek rá" (mást is írhattam volna :) ) arra, hogy mit gondolnak róluk. Ez az életstílus erről szól. Az azonban különösen irritál, hogy eredendően rosszindulatúan és irigyen állnak hozzá a fesztiválhoz. Ártottak Önöknek a résztvevők, vagy kinézetről ítélkeznek? Miért fontos az, hogy mennyi a fesztivál bevétele illetve szaldója? Mi köze van valakinek is ahhoz, hogy miből élnek mondjuk a képen látható emberek, miből veszik a hajlakkot, pearcinget stb.? "a saját gyerekemet is kivittem sokszor és vittem volna még a Veréb feszt után is, DE szóltak hogy ugyan már NE tegyem" - Igen, gondolom a szomszéd anyukájának ismerősének a bátyja a legmegbízhatóbb információforrás, ahelyett, hogy kimenjek magam és megnézzem. Tavaly amúgy még Fesztivál előtt sem mentem volna ki a Termálba az áldatlan állapotok végett és igen én ezt a saját szememmel láttam.
  Nos, Kedves OJ! Önt különösen aggasztja, hogy jómagam mint a fesztivál résztvevője mivel járulok hozzá a nemzetgazdaság bevételeihez, a társadalmi jóléthez és látom a személyes nyugdíjbiztonsága is fontos (megjegyzem vannak előtakarékossági formák és nem a sült galambra kell várni). Örömmel tájékoztatom Önt, hogy becsületesen megfizetem magam után az összes járulékot, koránt sem minimálbért keresek, egy több százmillió forint éves forgalmú cégnél vezető beosztásban dolgozom, tehát aggodalomra semmi oka, nem rontom el a mai fiatalságot, ha akarják elrontják ők saját magukat. Megjegyzem a cégvezető sem aggódik miattam, mert a feladataimat elvégzem, a fesztivál előtti héten 12-13 órát dolgoztam naponta, ezért méltatlan Öntől azt vitatni, hogy hova megyek szabadidőmben, ott mit csinálok, és hogy nézek ki. A tarháló punkoknak ha normálisan kértek mindig adtam, sőt nem egy esetben odajött hozzám ismeretlenül kérni és megmondta, hogy alkoholt vesz belőle. Tudja, ez az őszinte hozzáállás.
  Minden elismerésem a Szorgos Hangya Egyesületnek. Erejükhöz mérten rendbe tettek egy lepukkant kempinget, szerveztek egy fesztivált, meghívtak 3-4 országosan ismert együttest, dolgoztak azért, hogy megmozduljon az állóvíz a Rábaköz központjában, ami már régen nem az. Remélem jövőre is megszervezik a fesztivált, jövőre is ott leszek, beszélgethetek addig teljesen ismeretlen emberekkel, jó koncerteket hallgathatok.
  csornailany! Az idei fesztiválra úgy mentem ki csütörtökön, hogy tudtam, hogy valószínűleg esni fog az eső, illetve haza kell mennem éjjel (nem Csornára), mert pénteken dolgoznom kellett. Pénteken este ismét fogtam magam és páromat és elutaztunk Csornára (a hátralévő 2 napra) kizárólag a fesztiválért. Sokan átutazták a fél országot a rendezvényért, amit ebben a folyamatosan panaszkodó, irigy városban rendeztek. Persze miért is lenne ez másként a fesztivállal kapcsolatban: támadjuk a résztvevőket, az eseményt, mindenkit, mert magunk lusták vagyunk bármit is megszervezni. Velejéig rosszindulatúan kell hozzáállni, csak azért mert nem illik bele az magunk által elképzelt ízlésvilágba. Ehhez a felfogáshoz csak ,,gratulálni" tudok.
  Megjegyzem Kedves OJ, hogy nem vagyok csornai (ám ismerem a várost minden problémájával együtt), de mivel be kellett mennem a városba vásárolnom élelmiszert és általában nyitott szemekkel járkálok, így lehet hogy Önnek most újat mondok, de láttam a Paviloni Esték plakátját, sőt el is olvastam, hátha.... Nem az én világom a Paviloni Esték programja, de Önnek jó szórakozást kívánok, ha kilátogat zenét hallgatni.
  Részemről ennyi, most lehet ekézni....”
 • 31. Sissy0101 2010. augusztus 02. 16:53
  „Kedves csornaiak! Gratulálok, büszkék lehettek egymásra (persze tisztelet a kivételnek). Egyszer szerveznek valamit, nektek akkor sem tetszik. Nem tudom, jártok-e Győrben (bár ilyen konzerv emberek nem hinném :) ) de ott 3 percenként jönnek a tarháló emberek, még sincs semmiféle fesztivál. Őket mért tűrik meg? Ők minden nap ott vannak a vidékiben, a kórháznál, Baross úton és még sorolhatnám, még sincs lázadás, Ti pedig 3 napot nem bírtok ki. Az egyesületnek és a segítőknek rengeteg munkájuk benne volt abban, hogy erre a 3 napra biztosítsák a helyszínt. Bezzeg ha nektek kellett volna felújítani, helyreállítani a kempinget, "az adófizetők pénzéből", abból megint közfelháborodás lenne, húznátok a szátokat, ugye??
  Győrben ott van a pálinka fesztivál, amire nem valószínű, hogy full józan emberek járnak, még sincs belőle akkora szabású "balhé" mint ez! Igazat adok kap_-nak, minney-nek, és Géby-nek.

  Nektek kellene egy ilyen bulit szervezni, mi történne? Semmi, mert lusták vagytok venni a fáradságot, és nem csoda, hogy a fiatalok eljárnak inkább a megye, ország más pontjára bulizni. Csornán 1 évben 1-szer van buli, azt is ellenzitek. Mit akartok Ti egyáltalán tisztában vagytok vele? Ja és még szeretnék gratulálni azoknak, akik leszabdalták a fesztivál helyszínére vezető útirányjelzőket, ezzel megint bemutatkoztatok :) mert nem valószínű, hogy azok szabdalják le akik a fesztiválra mennének. Néhány punk nektek "hála" a Tátra utcában kevergett, mert vagytok annyira gyepes agyúak, hogy ilyet csináltok :)

  És most várom az utálkozó, szidó kommenteket, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy védem a punkokat, és a fesztivált. Főleg tőled, csornai lány. na de persze az összes fesztiválellenzőtől szívesen várom :)

  Sajátos véleményemen már úgysem tudtok szépíteni a gyűlölködő csornaiakról. A kivétel erősíti a szabályt.

  És ezúton szeretném megköszönni a Szorgos Hangya Egyesületnek és a segítőiknek, hogy megrendezték ezt a kiváló, egyedülálló, sajátos fesztivált :)”
 • 30. Csajsziland 2010. augusztus 02. 16:10
  „Semmi baj a fesztivállal, a punkokkal.
  A csornaiak a szmogot szeretik, az ugatást, az irigykedést.
  Gyűlölnek bárkit, aki ide téved, és bármiféle új dolgot akar. Legyen az fesztivál, kultúra, vagy bármi más.
  Csak sírnak, sajnáltatják magukat, meg bicikliznek világítás nélkül a sötétben.
  Nem állnak ki magukért , másokért meg főleg nem. Nem városként, közösségként élnek.
  Nagyrészt buta népség, most volt kinek nekiugrani, örülhetnek.
  Az a 4-5 fős társaság a Spar előtt valóban gázos volt kissé, picit bódultak voltak, de nem csináltak semmi durvát. Kikerülni, mosolyogni, holnap új nap kél....
  Még lehet a mi gyerekünknek is ilyen korszaka, haja, ízlésvilága. És?
  Amúgy bárki rendbe tette volna a kempinget? Csornailány, esetleg? Gondolom nem. Ingyen és önzetlenül nem.”
 • 29. kap_ 2010. augusztus 02. 12:03
  „csornailany.
  Igen, ráérek elmélkedni.. mivel akkora marhaságot írtál, hogy ezt nem volt nehéz megjegyezni. :D
  Amúgy meg, anyagi hasznunk nem származott, mivel a szervezőség NEM kap pénzt azért, amit csinál a 3 nap alatt.. :) Mi egy egyesület vagyunk.. és minden pénz oda folyik be, hogy tudjunk tartani újabb rendezvényeket.

  Az pedig, hogy nyereséges volt-e a fesztivál, vagy nem.. csak az egyesületre tartozik. :)
  Egyébként pedig.. Csornán volt már rapp buli is.. arra mért nem jöttek emberek? Volt Majális kupa.. arra mért nem jelentkezett elegendő csapat? Mert Csornán nem veszi senki a fáradtságot, hogy valamire is elmenjen, programokon vegyen részt.. És akkor még a punkokat szidják, akik az országot átutazzák pár koncertért.
  Más városokban mért tűrik meg a fesztiválokat? Itt miért nem?”
 • 28. Vasműs 2010. augusztus 02. 11:59
  „[quote=OJ 2010.07.31. 14:13]

  Tényleg nagyon szép emberek Ők. (Második képen lévők! Mit tanultok, mivel foglalkoztok, ti fogjátok előteremteni a társadalom előrelépéséhez szükséges javakat, meg a nyugdíjamat? Hasonló életfelfogással és igényességgel fogtok falazni, szobát festeni, könyvelni, áruházi polcokat feltölteni, pénztárban becsületesen visszaadni, gyerekeket jóra nevelni, vagy majd a segélyre hajtotok?)
  [/quote]
  Tisztelt OJ!
  Szívesen válaszolok kérdésedre, a dunaújvárosi vasműben dolgozok, üzem-lakatosként, a válság előtt szinte éjjel nappal dolgoztam, akár heti 120 óra fölött, volt, hogy 40 órát ledolgoztam egyhuzamban. Olyan is volt, hogy már hallucináltam a fáradtságtól. És mielőtt megvádolna valaki nem drogozok, sőt nem dohányzok, nem kávézok csak iszok. És mivel folytonos műszak mellett nem igazán lehet inni, be kell hoznom a lemaradást mikor lehetőségem van rá :)”
 • 27. Géby 2010. augusztus 01. 20:40
  „Szerintem 1 évben 1x el lehet viselni Őket... Én is csornai vagyok és Én sem örültem, hogy úton-útfélen tarháló punkokkal találkoztam, de hát istenem... Minden ember más. Nekem is vannak punk ismerőseim és a kinézet sokszor becsapós. Mert vannak teljesen "normális" punkok is. Ismerőseim között van jópár. És Én örülök, hogy van egy ilyen rendezvény Csornán, ha már más nincs. Az, hogy más nincs, mert nem hajlandóak szervezni, az más lapra tartozik. Elismerésem a Szorgos Hangya Egyesületnek. Csak így tovább.”
 • 26. csornailany 2010. augusztus 01. 18:34
  „Kedves kap_!

  Hogy te mennyire k..vára ráérsz azon elmélkedni, ki, mit írt egy évvel ezelőtt!
  Na de hogy lásd és a többiek is értsék miről is van szó, visszakerestem az archívumban az akkori kommentemet!
  Valóban a vízminőségről volt szó és ahhoz kapcsolódóan írtam a punkokról!
  Nos itt a tavalyi 2 kommentem:

  csornailany 2009.08.11. 18:15
  Nem volt jó a vízminőség??? Pfff...Talán a Veréb-fesztes állatokat nem kellett volna odaengedni....Nyilván javítottak a minőségen!

  32. csornailany 2009.08.12. 12:20
  Kedves Hozzászólók! (nem részletezem, mert nagyon sokan vagytok)
  Mindjárt az elején hangsúlyoznám, nem leszólni szándkoztam a Veréb- fesztes társaságot, csupán véleményt nyilvánítottam, mint hozzám hasonlóan itt sokan mások! Csornai lévén és mivel naponta a városba közlekedem, azon a bizonyos hétvégén is sok, szó szerint parasztabbnál parasztabb illetőt láttam a városban, akik nyilván a Veréb fesztiválra érkeztek különböző helyekről. A városban tett viselkedésük is hagyott némi kívánni valót, hát még ott amit műveltek. Nem tudom már melyikőtök írta (bár nem is nagyon érdekel) de képzeld, jártam többször a csornai strandon és láttam az ott levő körülményeket és a vízminőséget is. Sőt, a saját gyerekemet is kivittem sokszor és vittem volna még a Veréb feszt után is, DE szóltak hogy ugyan már NE tegyem, mert a nagymedencében hátul több nem odavaló "dolog" is úszik...és mivel ennyien kedveskedtetek a beszólásottokkal, hát részletezném mik is voltak azok: belesza.tak, beleoká.tak, beleöntötték a piát a vízbe és talán némelyik korlátolt barom bele is élvezett abba a medencébe! Hát tudod, ezek után nem hiszem, hogy valakinek is problémája kellene hogy legyen az én előző hozzászólásommal, ami a mostanihoz képest valóban kulturáltabbra sikeredett, de TÖMÖR VOLT ÉS VELŐS!!!!
  A másik pedig az, hogy valóban nem mined punk koszos és büdös, DE!!!! Volt szerencsém néhánnyal találkozni a sparban és a tescoban és azt bizton állíthatom, hogy a mosdatlanság kifejezés kevés lenne rájuk, de a k..va extra erős hajlakkot meg tudták venni mindegyik üzletben, mert az fontos volt, hogy a fejük tetején kiválóan álljon az a szar!!!! De pénze nem volt egyiknek sem egy doboz szappanra vagy papírzsebkendőre, mert élő példa volt a szemem láttára, hogy az üzletből kijövet a taknyát a járdára fújta!! Na akkor kiről és miről is beszélünk!??
  Tény és való, hogy a termál nem emiatt zárt be! Ezt tudja mindenki! Ez egy különálló dolog! De talán a fennmaradt időszakban lettek volna még látogatók és fizetővendégek, ha a verebesek nem ba...ák össze az egészet!!!!
  A továbbiakban részemről no comment!
  Marjátok egymást, attól biztos jobb lez CSORNÁNAK!!! És hogy teljes legyen a hozzáfűznivalóm: éljenek a verébfesztes punkok...csak ne itt, ne nálunk, a mi városunkban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ezt írtam akkor és az álláspontomat a mai napig is fenntartom!
  Tudom hogy a fesztivál nem a termálban volt hanem a kempingben és azt is tudom, hogy a társaság "viselkedéséért" nem a szervezőség a felelős! Elismerés nekik, hogy nem kevés energiát és pénzt belefektetve próbálták valamilyen szinten rendbe rakni a kempinget, hogy egyáltalán megtartható legyen a buli! Bár gondolom anyagi hasznuk nem származott ebből a két napból, mert amint hallottam nem volt nagy tolongás....!
  De ettől még megvan a véleményem a punkokról!!! És ettől a véleménytől sem te kedves kap_, sem a többi velem nem egyet értő hozzászóló nem tántorít el!”
 • 25. minney 2010. augusztus 01. 16:10
  „Nos:
  Fogadjunk, hogy a csornaiak egy éve nem látták a csornai kempinget és termált:) szépen néz ki: maga a termál rész teljesen lepusztult, a hátsó medencében 1 éve ott a víz, ami zöld, benne ebihalak és kődarabok, ahogy télen szétfagyott a medence. Ez csak az egyik része. A kempingben a fesztivál előtt derékig érő fű, a fűzfák ágai a földik értek, a placcon mindenhol gallyak és levelek. Az épületek csupa pókhálók voltak és koszosak. Mivel az összes mosdókagylót és fémet leszerelték, azt is az egyesületnek kellett megcsinálni több-kevesebb segítséggel. Még jó, hogy valaki rendbe tette. Csornaiak, mit szóltok?
  A másik:
  1 évben 1szer van megrendezve ez az egyetlen szórakozási lehetőség a városban, ahova mellesleg csornaiak jönnek a legkevesebben. Az ország minden pontjából érkeznek ide, mert örülnek, hogy van az országban ilyen fesztivál, mint ez. De a csornaiak ezt is csak leszólják. Amúgy: a városlakók azt is elérték, hogy a fiatalok számára az összes szórakozóhelyet bezáratták. Csornán két helyre járhatnak: Árkád és Barna papa. Hát nem tudom, hogy ez egy 10 000 -res városban mennyire pozitív... És csodálkoznak az emberek, hogy elmennek a fiatalok, elköltöznek, elmennek tanulni...? Miért maradnának itt?
  Egy évben egyszer van ilyen, és a csornaiak ahelyett, hogy örülnének, hogy egyáltalán van valami rendezvény, ezt is leszólják.
  Dicséret járna az egyesületnek és a szervezőknek és a segítőknek, nem pedig fújolás.
  Ez szomorú:(”
 • 24. kap_ 2010. augusztus 01. 14:52
  „Ja, és arról nem is beszélve, hogy az egyesület tagjai, néhány segítővel kiegészülve rendbe tették a kempinget.. Erről senki nem beszél.. csak a koszos, szakadt punkokról. :)
  Köszönjük Csorna! :)”
 • 23. kap_ 2010. augusztus 01. 14:47
  „csornailany.
  Te inkább ne írogass, mert tavalyról nekem egy hozzászólásod maradt meg. Amikor ahhoz a cikkhez írtál, melyben a csornai termál bezárása szerepel, mivel nem ment át egy vizsgálaton a víz minősége. Te, azt írtad, hogy biztos a punkoktól maradt koszos a víz. :D
  Ha ennyi ész szorult beléd, légyszíves google-be keressél már rá, hogy mi az, hogy vízszűrő.. meg, hogy hogy működnek más strandok, vagy szerinted 1 évbe csak egyszer cserélik a vizet?
  Techno fesztivál? Hogy jöjjön a drog, meg a fű? Hát kösz, NEM. :)
  Ez már nem csak punk fesztivál, egyre több rocker is jött. És ami a legnagyobb előrelépés szerintem, hogy egy olyan zenekar, mint a Road, eljött Csornára. És tudjátok mit? Jól érezték magukat, szívesen jöttek. :)
  Amúgy. Az idei évben a legmesszebbről egy debreceni (!!) pár érkezett.. Vajon Csornára jöttek már ilyen messziről, hogy valami látványosságot megnézhessenek? Nem, mivel nincs élet errefele.. Felfogásokon kellene változtatni.. Nem kicsit.. :(”
 • 22. Jazz8 2010. augusztus 01. 14:15
  „Hozzászólásokból szépen lejön, hogy fesztiválon / koncerten / buliban sohasem meg nem jelenő emberek kommentálják a cikket!
  Verében megjelenő fiatalok 90%-a az életben teljesen normálisan viselkedő, öltözködő ember "hétvégi" fesztesek akik senkit sem bántanak....Azért mert jól érzik magukat (ezzel senkit meg nem zavarnak) esetlegesen "nem hétköznapi" hajviseletet hordanak elítélni nagyon nem kellene őket...
  Szerintem... :P”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterjelöltek: a regnálók zöme újra belevág

A Csornai kistérség településein a jelenlegi polgármesterek nagy része újra megméretteti magát a… Tovább olvasom