Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Hangerő: Az utca zajosabb a vendéglátásnál

Kapuvár - Bebizonyosodni látszik, hogy a kapuvári közlekedés zajosabb, mint a vendéglátóegységekből kiszűrődő zene. Tavaly óta műszerrel csak egyszer mértek határértéket meghaladó zajt. Néhány szórakozóhelyre még így is van panasz.
A nyár második hónapjába és a Kapuvári Nyár rendezvényeinek közepéhez érve elmondható, a város szórakozóhelyei jó részének zajterhelésére nem érkezett lakossági panasz. Információink szerint egy belvárosi és egy lakótelepi egység működését kifogásolják a környékbeliek.

Az önkormányzathoz és a rendőrséghez beérkezett panaszok nyomán a városháza tavaly tárgyalást kezdeményezett a kapuvári vendéglősökkel és a lakókkal, majd a megbeszélések tapasztalatait leszűrve fokozott rendőri ellenőrzést kért, valamint egy zajmérő műszer vásárlását határozta el. A műszer mérési adatait akkor a vendéglősök hivatalosnak fogadták el.

A zajmérő használatáról szólva Borsodi Tamás címzetes főjegyző elmondta, tavaly többször mértek a szórakozóhelyek környékén, határérték-túllépést nem találva. – Idén legtöbb mérésünk a punkfesztivál idején volt, mikor is a négy éjszakából csak egy alkalommal kellett szólnunk az illetékeseknek, akik a későbbiekben csökkentették a hangerőt – mondta Kapuvár jegyzője. Hozzátette, a Medosz-pálya mentén a vasút zaja rendszeresen hangosabb volt a koncerteknél. Hasonló eredménnyel már az elmúlt évben a belvárosban is találkoztak, ahol a Kossuth utca forgalma zajosabbnak tűnt a vendéglőknél. Borsodi Tamás hangsúlyozta, a mérések természetesen nem értek véget, az előre be nem jelentett zajellenőrzést több hétvégén megismétlik. Hozzátette: idén közvetlenül a városházára nem érkezett lakossági panasz ez ügyben.

Ez utóbbinak némileg ellentmondó információk szerint a lakótelep egyik éttermének és a Kossuth utca egyik presszójának működését több esetben kifogásolták a környék lakói. Míg az étteremnél a hangos zene, addig a presszó esetén a kijövő vendégek hangoskodása okoz ellenérzéseket.

A város szórakozóhelyeinek zajterhelésére alig érkezett panasz. Már nincs baj a teraszokkal. Fotó: Kisalföld-archívum
A város szórakozóhelyeinek zajterhelésére alig érkezett panasz. Már nincs baj a teraszokkal. Fotó: Kisalföld-archívum

A Kisalföld megkérdezett néhány vendéglőst az elmúlt hónapok tapasztalatairól. Ifj. Mészáros Sándor elmondta, több vendéglőt is vezet, ám napjainkban nem volt panasz ellenük. Kiemelte, a belvárosi rendőrjárőrök száma örvendetesen megnőtt, ami meglátszik a közterületek helyzetén is. – A belvárosban már nem tartunk nyáron zenés rendezvényt, a sportpálya mellett talán egyet augusztus végén – ismertette a rövid távú „zajos" terveit a vendéglős. A belváros másik sörözőjének vezetője, ifj. Kóczán Zoltán sem tudott arról, hogy érkezett volna hozzá panasz a hangos zene miatt. Mint mondta, igyekeznek olyan technikai feltételeket biztosítani, melyek kiszűrik a zajártalom nagy részét. A nemrég tulajdonosváltáson átesett Rába-parti zenés szórakozóhely üzemeltetője sem tud ellene szóló bejelentésről.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. excatx 2008. július 31. 11:49
  „Ez az!
  A szórakozóhelyeket, ahol szórakoznak, mindet be kell záratni!
  Hát mit képzelnek a fiatalok???!!!
  10 után lámpaoltás, aztán már csak a csendőrség járhat kint az utcán!
  Különben, hogy lesz Kapuvárból virágos, (nyugdíjas) burgerlandi kisváros???”
 • 37. vale 2008. július 26. 13:12
  „Itt nem a fesztiválokról van szó, hanem az 50 péntekről és az 50 szombatról.”
 • 36. adj már csöndességet 2008. július 26. 09:35
  „az év 365 napjábaól van kb 15 (sokat mondtam) amikor fesztivál van, plusz még kb 50 szombat amikor nagyobb lehet kicsit a hang éjszaka - szönyű hogy mit kell elviselni szegény csoró kapuváriaknak,

  illetve csak annak a néhánynak a 10ezerből, aki a kákán is csomót keres, és akik szerint mindent be kéne szüntetni - szerintem emiatt a pár hónaljvakargató miatt nem kéne nagyon izgulni
  ha nem lennének hangos szórakozók akkor amiatt ugatna, hogy a város kihalt vagy találna magának más kifogást

  tessék szedelőzködni, költözz ki a zrínyi utcába a belvárosból, ja akkor többet kell gyalogolni a parízerért?”
 • 35. szivecske 2008. július 25. 22:00
  „szerintem 3 müszakba dolgozik,és most alszik,valszinüleg!”
 • 34. vale 2008. július 25. 21:27
  „Jasper!

  Szerinted mikor kéne fúrni, éjszaka, mikor dolgozol?

  Nem az a gond, hogy a kamaszlányaid a Draxiban szórakoznak, hanem az amikor az utcán. És az, ahogyan szórakoznak. Ugyanis sok szülő, ha látná a 13 és 14 éves gyerekeit részegen dülöngélni, harsogva káromkodni és még mindazt, ami nekik a szórakozást jelenti, nagyon meglepődnének.”
 • 33. szivecske 2008. július 25. 18:48
  „hát ekkorát mostanában nem nevettem:))de igazad van,jasper mi el vagyunk nyomva:))”
 • 32. jasper 2008. július 25. 18:43
  „Mertem nekik visszaszólni,elküldtek a putriba.Azt mondták oda való vagyok, a POKOLRA küldtem őket ,hála isten 2már oda került,még eggy várat magára!?Pedig én JIMMYTbömböltettem ,a lányok a DISZKÓT szeretik.Ezeknek nen tetszik semmi.”
 • 31. szivecske 2008. július 25. 18:26
  „ejha,ezek lehet megvannak bolondulva jasper:))egyébként mi is igy vagyunk,ezt a hapsit aki állandóan bulizik mindenki ismeri,szerinted mit csinálnának vele? semmit!ennek még az atyaisten is haverja,jó nem mintha nekünk nem lennének de mi tudjuk az eszünk!mondjuk el nem fáradt még fizikai munkában:) cegény:)hát játsza csak amit játszik,valaki 1x rohadtul beunja!”
 • 30. jasper 2008. július 25. 18:05
  „Én is KAPUVÁRON laktam a Draxi fölött.A szipirtyók jobban idegesítettek mint a zene.Mikor az éjszakás müszak után a szembeszomszéd egésznap fúrt,nekik nem lehet szólni mert ők30éve ottlaknak,afiatalokra pedig az erkélyről vizet öntenek le.DEcsak addig míg valamelyiket le nem kapják onnét.Nekem is van két kamasz lányom hova menjenek?”
 • 29. szivecske 2008. július 25. 17:21
  „én már rég elfelejtettem a nyitott ablakot ,ha feszt van ablak sutty becsuk!hát miro 132 ez a helyzet! marhán nem birom amikor bevannak taszajtva és nyiivákolnak jajj kibirhatatlan sokxor!még jó hogy békések vagyunk,csak vagyunk és kész!:))”
 • 28. miro132 2008. július 25. 10:55
  „csornan ugyanez a problema csak itt a helyzet annyival bonyolultabb hogy itt az onkormanyzati muvelodesi kozpont a zajforras. Igy az onkormanyzat serti meg a zajterhelesre vonatkozo szabalyokat hetrol hetre. Az a legjobb az egeszben hogy a jegyzonek mint elsofoku kornyezetvedelmi hatosagnak kellene eljarnia zaj ugyben es neki kellene zaj hatarertekeket meghatarozni a sajat -onormanyzati- tulajdonban levo zajforrasra is. Persze az onkormanyzat nem fogja sajat magat megbuntetni igy hiaba reklamalnak a lakok akik 25m re laknak ettol a zajos intezmenytol. Sokan panaszkodnak a pentek-szombati bulikra a park utcai lakotelepen es meg az andrasy utcaban is ahol neha ejjel 4 ig nem lehet aludni. Azt hogy 38 fok melegben nyitott ablaknal aludjunk a hetvegen -felejstuk el ?”
 • 27. szivecske 2008. július 24. 17:47
  „kedves SZintén kapuvári!már akinek volt zavaró itt a tulsó felén a punk zene!nekünk vagyis pár itt lakónak nem.........csak olyannak aki maga is dáridózó!hogy most is ez lesz!hát lesz!szokás kérdése.........szivtunk mi már itt eleget ,csendben halkan és meglapulva!!érted ezt? csak semmi pánik!!”
 • 26. vale 2008. július 24. 16:43
  „Jó lenne, ha a Kapuvárról megjelenő cikkek nem mindig egyik oldaláról mutatnák be a dolgokat. Olyan nehéz volna, a másik felet is megkérdezni? Vagy újabban ez lett a Kisalföld új profilja? Vagy az újságíró nem tudja, hogy minden éremnek két oldala van?”
 • 25. Szintén kapuvári 2008. július 24. 16:26
  „A punk fesztivál idején a város túlsó végén is zavaró volt a zene, annak,aki reggel ment dolgozni!Július közepi nem tudom minek nevezzem ,,búcsú", fenyő mikivel szintén zavaró volt!Szerencsére a 3. estét elverte a vihar,így lehetett pihenni hétfőre!Ja és a csendrendelet vonatkozik lakásokra is,mert van aki zavarja a szomszédot, és még neki áll följebb!”
 • 24. rollika 2008. július 24. 14:34
  „mmm magyarul azt jelenti a csendet beirása hogy el lehet tolni a bicikllit...........kiscsikó koromban sem tapasztaltam ilyet,nagyszerü és még mozog a föld!valahogy megalázó! ez az összetartás és az igazság!NEM A SZÓRAKOZÁS ELLEN VAGYUNK!okosan kell elolvasni mindent,-ez egy jó tanács!!mi speciel éjjel 12 -után lehalkitjuk magunk és begomboljuk a szánk!nyugi!!”
 • 23. Turbók Attila 2008. július 24. 14:22
  „Kedves MMM!

  Néhány részlet tisztázása végett kérem hívjon fel a 263 - 172 - es telefonszámon, a Kisalföld csornai szerkesztőségében. Az Ön számára meglepő tényeket tudnék közölni.”
 • 22. miro132 2008. július 24. 14:19
  „Szia MMM

  Javaslom ha nem juttok dulore a jegyzovel akkor fordulj a Önkormányati Minisztériumhoz. Ha ők utasitják a jegyzőt akkor azt azért komolyan szokták venni ...”
 • 21. MMM 2008. július 24. 14:07
  „Kedves és megértő ,,csöndet"!

  Az első mondatodról nekem is hasonló a véleményem. Mi /remélem beszélhetek a szomszédaim nevében is/ nem félünk felvállalni a nevünket. Meg is tettük azokat a lépéseket az ügyben, amiket egy magunkfajta"kis" állampolgár megtehet. Az eredmény ez lett, vagyis gyakorlatilag nem sokat javult a helyzet. Gondolod a jegyző Úr a 2. éjszakai telefon után még bekapcsolva hagyja a mobilját, hogy Ő se tudjon pihenni, naív vagy!
  Remélem neked is lesz egyszer egy új lakásod, vagy házad és küzdj te is/ezt csak azért kívánom, hogy a másik oldalról is megszemléld a dolgokat/ hasonló problémákkal. Mi már küzdünk több mint egy éve.
  ,,Csöndet", nem tudom mit szólnál akkor, ha neked is azt mondanák ,,húzz el innem, ha nem tetszik", ebbe gondolj bele és csak ezután okoskodj! Szerintem ,,húzzon el" az aki a zajforrást és vele együtt a problémákat okozza/látod tudok én is ÖNZŐ lenni/.
  Ja és nyughatatalan, és tuc-tuc - okban gazdag jó éjszakákat kívánok mindazoknak, akik csak magukra gondolva nyilvánítanak véleményt a témában, és eme ,,élvezeteket" még saját fülükkel nem tapasztalták otthonukban legalább hetente 2x.”
 • 20. leona n 2008. július 24. 13:42
  „bölcseket irsz miro 132,de igy szép,pl vehetnek rólad!minden jót én lépek nincs igazán sok értelme itt butákat olvasni!”
 • 19. szivecske 2008. július 24. 13:22
  „nincs értelme hozzászólnom ,balfasz vagyok! nagy szavak!17-en szóltak eddig a cikkhez hozzá,de ilyen durvát senki nem irt!köszi!”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forintosított falunapok

Rábaköz - Napjainkban nagy divat a községek évente megrendezett falunapja. A rendezvények… Tovább olvasom