Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Hamis utalással – fényképezőgép Nigériába

Majdnem csalók hálójába került egy rábaközi fiatal hölgy, akitől fényképezőgépét csalták volna ki ismeretlenek az interneten keresztül.
Kis híján internetes csalók hálójába került egy rábaközi hölgy, akinek a neten eladásra kínált fényképezőgépére pályáztak ismeretlenek.

– Egy csalássorozatnak lehettem volna szenvedő alanya, ha nem vagyok elég körültekintő – kezdte történetét Kohutné Szabó Hajnalka. Elmondta, múlt héten gondolt egyet, s „feltette fényképezőgépét" egy kereskedelmi portálra, eladás céljából. – Egyszer csak bejelentkezett egy hölgy e-mailen, állítólag Angliából (persze most már tudom, hogy Nigériából) azzal a szöveggel, hogy a lányát szeretné meglepni fényképezőgéppel, aki most utazott Nigériába. Kérte, adjam meg euróban vagy dollárban a végső árat – mesélte Kohutné Szabó Hajnalka. Meg is jelölte a gép árát 140 euróban. Mire az állítólagos angol hölgy lelkendezve írta, hogy megfelel az ár, ad 250 eurót, csak küldje el a gépet Nigériába. Meg is adta a pontos címet.

– Mivel nem tudtam, hogy Nigéria felé milyen vámolási kötelezettségünk van, így egy futárszolgálat segítségét kértem, s ők hívták fel a figyelmemet, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki oda akar csomagot küldeni. Így hát utánanéztem az interneten, s találtam egy fórumot, ahol sokan elpanaszolták, hogy beleestek a csapdába, elküldték a csomagot, a pénz pedig soha nem érkezett meg – mondta Kohutné Szabó Hajnalka, aki azonban kíváncsi volt arra, hogyan próbálják rávenni a postázásra. Így válaszolt az ismeretlennek, ha átutalta a pénzt, küldi a csomagot. Kapott is egy hivatalosnak tűnő (hamis) átutalási megbízást, amiről úgy tűnt, Angliából indították. Az ismeretlen nő sürgetően megkérte, hogy adja fel a fényképezőgépet, s küldje át e-mailen a postai bizonylatot, mert ő elindította az utalást.

– Erre az e-mailre már nem válaszoltam. Sajnos sokan bedőlnek a hamis utalási bizonylatnak. Ezért felhívom mindenki figyelmét arra, hogy soha ne küldjön terméket a vevőnek addig, míg a pénz nincs a számláján – figyelmeztetett Kohutné Szabó Hajnalka.

Olvasóink írták

 • 1. plumesz 2012. június 20. 17:38
  „Sziasztok!
  Én majdnem így jártam ,csak egy 200000 -Ft-os csónakmotorral aminek a postaköltsége 70000-Ft
  Ebben az esetben is el indították Nigériából az utalást (Bank off amerika) és sürgettek ,hogy mindnél élőbb
  adjam postára és a feladó szelvényt küldjem el, akkor kerül a számlámra a vétel ár. Érdeklődtem Baknál Postánál
  létezik e ilyen, Bank off amerika meg ilyen utalás visszatartás érdemi választ nem kaptam. Végül egy jó ismerősöm
  felvilágosított, hogy ez egy átverés ő is olvasta német fórumokon, hogy többen is pórul jártak Nigériai csomagküldéssel, és nem adtam fel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadnak kétes hátterű adományokat


A kilencvenes években a közbiztonsági és az egészségügyi helyzet javítására hozott létre az… Tovább olvasom