Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

''Hálás vagyok kritikusaimnak is''

„ Mindig sokat vitatkoztam a falu érdekeinek érvényesítéséért. Ezt még ellenfeleim is elismerték” – állítja Tuba Pál, Rábakecöl polgármestere.
A Magyar Köztársaság elnöke a közelmúltban Tuba Pál rábakecöli polgármesternek eredményes munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta.
– Meglepetésként ért a kitüntetés. Az eddigi legnagyobb elismerést a választóktól kaptam, akik négyszer tüntettek ki a bizalmukkal – mondta Tuba Pál, akinek közéleti tevékenysége 1970-ben kezdődött, amikor elhagyta szeretett városát, Győrt és hazaköltözött a szülőfalujába.

Három évvel később a beledi térség megyei tanácstagjának választották, majd 1990-től négy évig a megyei közgyűlés tagja és tanácsnoka volt. Az elmúlt három évtizedben igen sok embert, közösséget ismerhetett meg.
– A kitüntetésben sok embernek része van – fűzte hozzá. – Elsősorban a közvetlen hozzátartozóimnak, akik biztosították a nyugodt hátteret. A barátaimnak, mert a forgandó világban nagy érték a barátság. Köszönet azoknak, akik javasoltak, és hálás vagyok a kritikusaimnak is.

Tuba Pál a rábakecöliekkel közösen 1990 óta számos feladatot megoldott. Befejeződött az iskolaépítés, több középületet felújítottak, elvégezték a teljes közművesítést, új utak, járdák épültek, közben működött az intézményhálózat.

– Mint mindig, úgy a nagyberuházások idején is sokat vitatkoztam a falu érdekeiért. Ezt még az ellenfeleim is elismerték, akik a kitüntetés átvétele után az elsők között gratuláltak – magyarázta. A polgármester mostanában sincs híján a feladatoknak, hisz azt szeretné, ha a „megyeszéli" településen mindenki jól érezné magát. – További feladataink vannak: a régi épületeket rendbe kell tenni, a járdákat fel kell újítani. Komoly gond az intézmények megtartása, de a legtöbb fejtörést a munkahelyteremtés okozza – mondta Tuba Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázalékos temetkezési- és szemétdíjemelés

Kapuvár képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a távhő üzemeltetésére kiírt pályázatról, a… Tovább olvasom