Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Halála előtt megerőszakolták Szabinát?

Szany - Lányuk elvesztése után szörnyű titkot tudott meg a szanyi Nyári család. Az édesanya azt állítja: Szabinát halála előtt röviddel megerőszakolták. Az asszony összefüggést keres gyermeke hirtelen halála és a történtek között.

Egy gyermek elvesztése a szülők számára feldolgozhatatlan. Nem tud megnyugodni Szanyban Nyári Szabina édesanyja és édesapja sem. A csornai diáklány másfél hónapja, szakiskolai ballagása napján halt meg, hirtelen. A temetés után nem sokkal a lelkileg összetört család számára szörnyű titok derült ki.

A kislányomat halála előtt három héttel megerőszakolták – állítja Nyári Zoltánné. Az anya szerint több bizonyíték is van, és szeretné, ha kiderülne az igazság.

– Szörnyű, keserves napokat élünk át, mióta kislányunkat elvesztettük – zokogta a Kisalföldnek Mária, az édesanya. – Az emberek kedvesek, érdeklődnek, de a fájdalmunkat nem enyhítheti a részvét. Férjemmel együtt nyugtatókon élünk, hogy tartani tudjuk magunkat. Legnagyobb gyászunkban ért bennünket az újabb csapás. Kiderült, mi történt Szabinával a halála előtt.

Nyári Zoltánné elmondta: halott lánya barátnői a temetőben, a sírnál árulták el a titkot nagyobbik lányának. Úgy mesélték, Szabina egy fesztiválon vett részt. Feldúlt lelkiállapotban volt, mivel előtte vesztette el nagyanyját, akihez nagyon kötődött. Noha nem szokott, ivott is, ezért társai kérték, pihenjen le az autóban. Rövidesen egy fiatalember az egyik környékbeli faluból fáradtságra hivatkozva csatlakozott hozzá. A lány másnap sírva mesélte el barátnőinek, mi történt. Ám otthon, szülei előtt hallgatott.

Nyáriék naponta többször is kimennek a temetőbe. Szabina édesanyja, nővére, Ariella és öccse, Ronald ilyenkor beszélnek is a lányhoz. Fotó: Cs. Kovács Attila
Nyáriék naponta többször is kimennek a temetőbe. Szabina édesanyja, nővére, Ariella és öccse, Ronald ilyenkor beszélnek is a lányhoz. Fotó: Cs. Kovács Attila

– Hatalmas lelki terhet viselt a kislányom. Még előttünk is szégyellte a vele történteket – folytatta Nyári Zoltánné. – Mindkét lányomat úgy neveltem, hogy a legnagyobb érték számukra az ártatlanság. Szabina is tudta ezt, eszerint élt. Elképzelhetetlen, hogy tudatosan adta volna oda magát. Igazamat erősíti, hogy másnap azonnal Pápára utazott és a nőgyógyásznál esemény utáni tablettát íratott fel magának. Az aranygyűrűjét adta zálogba, hogy kiválthassa a gyógyszert. Erről megtaláltuk dolgai közt a papírokat is. A barátnőinek árulta el titkát és nekik nem volt szabad továbbadniuk. Utólag visszagondolva, az eset után több napig esténként eljárt a barátnőjéhez. Még mérges is voltam rá, miért kell csavarogni. Hát azért, mert ott sírta ki magát.

Nyáriék feljelentést tettek a rendőrségen, várják az eredményt. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: az édesanya feljelentése alapján a Győri Rendőrkapitányság folytat vizsgálatot.

Az édesanya úgy véli, ha lánya nagyobb bizalommal van hozzájuk, segíthettek volna.

– Szabina a ballagásra, a vizsgákra készült. Ehhez jött még neki ez az eset. Ekkora terhet nem tudott elviselni.

Arra gondolok, a lelki megrázkódtatásnak köze lehet a halálához. Azt akarom, hogy derüljön ki az igazság. Várom, hogy a rendőrség kiderítse, mi is történt az autóban valójában – jelentette ki Nyáriné.

Azt mondja, a nehéz hetekben gyermekei összetartása, szeretete jelent vigaszt számára. És az, ha a temetőben gyertyát gyújthat lányáért. Naponta többször is meglátogatják, a kisebb gyerekek ilyenkor beszélnek is nővérükhöz. ˝Ott tudok egy kicsit megnyugodni. Aztán itthon megint csak az emlékek törnek elő. Egyre csak várom haza a kislányomat, mintha csak egy utazáson venne részt. Az eszem tudja, hogy nem jön haza már soha többé, de a szívemmel nem tudok bírni. Nagyon fáj és nagyon hiányzik Szabina˝ – zokogta lánya sírjánál Nyári Zoltánné.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. szirota 2009. július 06. 12:30
  „Őszinte részvétem az egész családnak!!! Épp ésszel fel sem lehet fogni, hogy min mehetnek keresztül. Nagyon sajnálom, és remélem a halála előtti traumára is fény derül, hogy az olyen ember ne tehesse meg azt a szörnyűséget amit elene tett!!!”
 • 36. Telepathia 2009. június 25. 10:40
  „Fejezzük be az ellentmondáoso commenteket, Szabina nyugodjék békében.”
 • 35. pancser 2009. június 24. 22:22
  „34-hez! Embere válogatja, ki mit gondol az egészről. Sokan érezzük úgy, hogy kétséges ügyeket bolygatni árt annak a szegény gyerek emlékének. Úgy kéne talán megőrizni a szívekben, szépnek és makulátlanak , ahogy a legtöbször látták. Az igazság, mi is az igazság, van-e ilyen egyáltalán vagy kié az igazság? Egy szép kislány, szép emlékét megőrizni az a legfontosabb nem az igazságnak nevezett valami keresése. A dolog felfoghatatlan, de létezik ilyen. A fájdalom megöli a gondolkodást, ezért akartunk segíteni, nem ismertük de nagyon sajnáltuk ezt a gyereket, talán ösztönösen próbáljuk védeni attól a procedúrától amelynek kimenetele kétséges, a halott kislány emlékének, a hátramaradottaknak árthat. Béke Önökkel!”
 • 34. krisztiánné 2009. június 23. 20:05
  „HA VALAKIT ELVESZTÜNK AZ NAGYON FÁJ.ÚGY ÉRZI AZ EMBER A SZÍVÉBŐL TÉPNEK KI EGY DARABOT.NEM ÍTÉLKEZNI KELL ,CSALÁD ,BARÁTOK FÖLÖTT.ITT SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉG.HA MEGTÖRTÉNT AZ AMIT MONDANAK,HOGY TUDNA BÁRKI MEGNYUGODNI ÚGY ÁLOMRA HAJTANI A FEJÉT,HOGY NEM TESZ SEMMIT.IGENIS A VÉGÉRE KELL JÁRNI AZ ÜGYNEK MERT EZ NEM A KISLÁNY BEMOCSKOLÁSA HANEM IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS.VALAMINT AZT GONDOLOM AKKOR TUD BÉKÉBEN ALUDNI EZ A SZEGÉNY LÁNY HA AZ ÜGY VÉGÉRE JÁRNAK A SZÜLEI.HA VALAKIT ILYEN FÁJDALOM BÁNATAT ÉR MIÉRT KELL MÉG BELERÚGNI EGGYET.SZÉGYELJE MAGÁT MINDENKI AKI KÍMÉLETLEN SZAVAKAT ÉS FELTÉTELEZÉSEKET HASZNÁL.RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK.”
 • 33. Telepathia 2009. június 23. 11:59
  „Csak az igazságos küzdelem vezet célba, még ha nagy nehézségek árán is!”
 • 32. Ikrob 2009. június 22. 14:37
  „Én is sajnálom nagyon a kislányt, és nem találok mentséget a barátnő vétkére. De nem értem az édesanyát se, ha már a barátnő felelőtlenül kotyogott, akkor nem lehetett volna nyilvánosság kizárásával végére járni a dolognak? Igazából a barátnő is csak annyit tudott, amit Szabina elmondott neki... Igaz lehetett ez, vagy nem, azt szerintem ő sem tudja. Olyan lavinát indított el, amit egyáltalán nem kellett volna.
  És az olyan lehetetlen, hogy Szabina saját önszántából keveredett össze a fiúval? Ha így volt, akkor érthető, hogy miért nem mondta el otthon: "legnagyobb érték számukra az ártatlanság" az édesanya szerint. És ugyan 18 évesen mi kivetni való lehetne abban, hogy elvesztette a szüzességét? Felelős gondolkodásra vall, hogy azonnal ment, és iratott tablettát magának.
  Igazából az is érdekelne, hogy milyen bizonyítási eljárásra számít az anyuka?? Végig gondolta ő ezt?
  Szegény kislány, nyugodj békében!”
 • 31. pancser 2009. június 22. 12:32
  „Kedves "brigi89"! Örölök, hogy egy kicsit megérintett a véleményem. Az igazság sokszor tesz boldogtalanná, úgy mint ez a sajnálatos haláleset. Tudod, én nagyon viszolygok így ismeretlenül és idegenül, ha bárkinek a multjában kutakodnak és nem az igazság miatt, hanem azért, mert van intimitás is a világon. Ezért nem szeretem a pletykalapokat sem. Ha esetleg volt is valami, ez a kislány megtartotta magának, a barátnőktől titoktartás kért, valószínű azért, mert kímélni akarta a családját, annyira szerette őket. Nem hiszem a szüleivel szembeni bizalmatlanságát. Biztosan ismered azt a Petőfi verset, hogy: Kis lak áll a nagy Duna mentében..., amit énekelni is szoktak. ...."mondjátok hogy könnyeit ne ejtse(az édesanya), mert fiának kedvez a szerencse".... majd folytatja "Óh ha tudná mily nyomorban élek, meghasadna szíve a szegénynek!". Nagyszerű lány lehetett Szabina!”
 • 30. brigi89 2009. június 22. 11:25
  „Pancser!
  Ebben is van igazság amit írsz" nem fokozzuk a fájdalmat!"persze...de a szülőknek joguk van tudni..még ha a lányuk halott is!”
 • 29. Telepathia 2009. június 22. 09:49
  „Az ügyben igazság előbb vagy utobb diadalmoskodni fog.”
 • 28. pancser 2009. június 21. 19:02
  „Kedves "brigi89"! Szerintem meg nem! Én nem súlyosbítottam volna a fájdalmat. Fiatal vagy még és tapasztalatlan, de majd meg fogod tanulni, hogy az igazságnak nevezett valami, sokszor árt embertársaidnak, nem kívánom, hogy ezt saját magad kárán tanuld meg. Biztos vagyok abban, hogy az imént írtak még jóhéhányszor eszedbe jutnak remélhetően hosszú életed folyamán! Az élet kegyetlen tud lenni, de mi ezt ne fokozzuk, ha van bennünk szeretet!”
 • 27. brigi89 2009. június 21. 18:24
  „A lány nem hozható vissza,az hogy ők ezt" kiteregették"ország-világ előtt:Gondolom azért mert nem elég h. meghalt a lányuk, utolsó napjai sem örömben teltek el.és nem tudom hogy 1 barátnő miért találna ki ilyet?
  hasonló esetben szerintem mindenki el mondta volna a szülőknek a barátnő helyébe...”
 • 26. pancser 2009. június 20. 21:11
  „25-höz! Amit állítasz arról szót nem ejtettem. Nem tudom miért kell egy ügyet bolygatni, csak azért mert egy "barátnő" állít valamit. Miért kell egy halott kislány ügyeit, ha vannak ilyenek egyáltalán, kiteregetni, mikor kivel, merre járt, mit csinált. Tanúk nincsenek, vagy igaz volt, vagy nem. Lelketlen rossz "barátnőre" hallgatni lehet, lehet az éppen hegedő sebeket újra és újra megkaparni. Lehet és magánügy, hallgatni sem kell a dolgokon kívül álló, tehát a tárgyilagosan gondolkodókra, aki a maguk módján nagyon sajnálják a kislány váratlan távozását. Van ilyen, ajánlom az egyik kereskedelmi tv ismeretterjesztő csatornájának műsorát, Dr. "G"-t. A műsor egy kórboncnokról szól. Bizony van úgy, hogy ő sem tudja kideríteni miért halt meg valakinek a legkedvesebb hozzátartózója. Továbbra is tanácsolom az édesanyának, nyugodjanak bele abba ami történt, hogy lányuk váratlanul távozott. Úgy is mondhatnám ez volt Isten akarata. Egy nyomozati eljárás nem hoz megnyugvást, egy vesztes per még újabb tragédiákhoz is vezethet. Gondolatban teszek egy szál fehér rózsát a kislány sírjára. Megynyugvást kívánok a gyászolóknak!”
 • 25. stunde2 2009. június 20. 19:51
  „Pancser, Te tiszta hülye vagy! Szerinted tényleg a kislány szégyene, ami történt Vele?
  Imádkozz, hogy Veled, közeli hozzátartozóddal, vagy bármely szeretteddel ne történjen ilyen!
  És esetleg gondolkozhatnál is, mielőtt beszélsz!”
 • 24. pancser 2009. június 20. 07:33
  „Nem az első eset, hogy a fájdalom az emberek józan eszét elveszi. Itt is ez történt, minden pletykának felülnek, mert érthetetlennek tartják a lányuk halálát. Sajnos van ilyen. Nekem is halt meg váratlanul egészségesnek vélt hozzátartozóm, akkor is volt olyan, aki bujtogatott ezzel-azzal, hogy miért. Voltam olyan bölcs, hogy nem hallgattam rájuk. Komolyan mondom hibáztatom a családot, hogy felül holmi "barát"(?)nőknek, a lányuk nevét, ügyeit ország világ előtt meghurcolják. Ismét mondom, hagyja mindenki békében nyugodni ezt az általam nem ismert szegény lányt. Mindenki tisztának gondolta és az is, miért kell háborgatni?”
 • 23. gergo008 2009. június 19. 23:05
  „Őszinte részvétem az egész családnak.”
 • 22. tamika 2009. június 19. 22:41
  „A tettesnek azzal kell tovább élnie, hogy (lehet) miatta halt meg egy fiatal lány, de megkapja a büntetését az élettől!”
 • 21. tamika 2009. június 19. 22:35
  „Kedves "soproni"!
  Szerintem épp h jól tették a barátnői, hogy elmondták h anno mi történt szegény Szabinával,mert addig a szülők se tudnak megnyugodni míg nem tudják az igazságot, hogy miért történt ez az egész.Meg sztem fordított esetbe ugyanúgy elmondtad volna, mint ők. Nem könnyű egy ilyen titkot az embernek magába tartani, főleg nem egy 17-18 éves "gyereknek".
  Üzenem a kedves "vélemyénformálónak" is, veled még biztos nem történt hasonló eset, szállj magadba és gondolkodj el hogy mit mikor kell mondani, mert szavakkal lehet a legjobban megbántani az embert, és te nevezed magad embernek?!
  Egy helyen laknak és annyi összetartás nincs az emberekben,hogy együtt érezzenek a gyászoló családdal,inkább még rátesznek egy lapáttal.Tiszta szégyen emberek!!!:/
  Részvétem a gyászoló Családnak!!!”
 • 20. diti 2009. június 19. 13:38
  „így van”
 • 19. kiscsaj089 2009. június 19. 13:35
  „Nem tudom, hogy ez az eset igaz-e, mert kiderült hogy az sem igaz hogy vírusban halt meg, egészen másban, mesélte el nekem ismerősöm aki ismerte Szabinát, remélem hogy nem igaz, és tényleg csak valami rossz pletyka.
  Sajnos a hírek olvasásánál gondolnunk kell arra hogy nem biztos hogy igaz, sajnos sokszor előfurdul hogy el van ferdítve.”
 • 18. pancser 2009. június 19. 13:19
  „Miért kell beszennyezni ennek a lánynak az emlékét? Nem akad egy, azaz egy embera családban aki józanul gondolkodik? Nyugodjon az a kislány békében. Hibáztatom a családot, mert saját lányukat hozták hírbe.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz gyerekkel találtak otthonra Dénesfán

Dénesfa - Ma már tíz gyereket nevelnek Dénesfán a Hevesből itt letelepült, igazi otthont találó… Tovább olvasom