Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Hajnali négykor már egyesületi ügyeket intéz a kitüntetett polgárőr

Csányi Gáborné, a Csornai járás polgárőrségeinek ˝mindenese˝ rangos kitüntetésben részesül. Tizenegy éve fáradhatatlanul intézi az egyesületek papírügyeit, kétszázötven polgárőr tartozik a keze alá.A polgárőröknek adható egyik legmagasabb kitüntetést kapta meg a hét végén a kónyi Csányi Gáborné. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át dr. Túrós András országos elnöktől és Pintér Sándor belügyminisztertől. Csányi Gáborné tizenegy éve fáradhatatlanul intézi a járási polgárőr-egyesületek ügyeit.

A kónyi egyesületnek alapító tagja volt és azonnal titkára lett. Aki ismeri, tudja róla, hogy mindenre képes, ha a polgárőrségekről, a polgárőrökről van szó.

– Mindig is szerettem az emberekkel foglalkozni, talán ezért nem is volt kérdés, hogy részt vegyünk a kónyi egyesület indulásában – emlékezett a Kisalföld kérésére.

Csányi Gáborné tizenegy éve, egyre nagyobb terheket vállalva látja el önkéntes feladatait.
Csányi Gáborné tizenegy éve, egyre nagyobb terheket vállalva látja el önkéntes feladatait.

– Nagy lelkesedéssel kezdtük a munkát, összetartó csapat alakult ki Kónyban. Én az adminisztrációs, a könyvelési feladatokat látom el, férjem pedig azóta is elnöke a csoportnak. Volt persze időszak, amikor úgy éreztem, belefáradtam, de mindig történt valami, ami túllendített a nehézségeken. Úgy érzem, a helyieknek szüksége van ránk és élvezzük a bizalmukat. Azt hiszem, többek között ez a ragaszkodás és bizalom tartja egyben a polgárőrségeket.

Csányi Gáborné később „kinőtte" a kónyi kereteket. Férjét ugyanis a megyei szövetség elnökségi tagjává, aztán járási koordinátorrá választották. Ő pedig „hazavitte a munkát" feleségének.

– A járásban tizenegy egyesület működik, közel kétszázötven taggal. A járási elnökök kérték, segítsek be és intézzem ügyeiket. Természetesen örömmel vállaltam, hiszen szeretem ezt a munkát és egyáltalán nem teher. Igaz, sokszor reggel négykor kelek és mire a család ébred, addigra rendbe teszem a polgárőrös irataimat. Összesítem a szolgálati órákat, igénylem az igazolványokat, pályázati elszámolásokat készítek és több egyesületnek a könyvelését is intézem. A szabadidőm gyakorlatilag elmegy a feladatra. Nagy szerencsém, hogy a családom mögöttem áll, ők szintén polgárőrök valamennyien. Két lányom pedig a könyvelésbe is besegít.

 
Újabb kitüntetett hölgy a polgárőrségnél. Az Országos Polgárőr Szövetség hétvégi közgyűlésén a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehette át Pákozdi Istvánné, a nyúli polgárőrség titkára.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új, ˝sárga˝ mentő dolgozik Kapuváron

Hétszázezer kilométert futott mentőautót cseréltek le a napokban a kapuvári mentőállomáson. Tovább olvasom