Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

˝Hagytam magam meggyőzni˝

A helyi gazdaság élénkítése, a fiatalok helyben tartása, középületek karbantartása szerepel többek között az új rábapordányi polgármester tervei között. Visy László a Rábaköz legfiatalabb községvezetője a maga 27 évével.

A Rábaköz legfiatalabb polgármestere irányítja október 12-től Rábapordányt. A helyiek a változásra szavaztak és a 27 éves Visy László egyetemi hallgatóra bízták a falu közügyeit. „Nem szerepelt polgármesterség a terveim között. A választást megelőző hónapokban azonban a helyiek közül nagyon sokan kérték, hogy induljak. Hagytam magam meggyőzni" – mondta a Kisalföldnek.

Visy László négy fejezetben fogalmazta meg a ciklusra szóló programját. A fejlesztések és beruházások között szerepel az évekkel ezelőtt elapadt artézi kút felújítása, a falu víz- gyűjtőjének, az úgynevezett Köznek a látványtóvá, szabadidőközponttá alakítása. Az iskola, az óvoda és a mozi épületének felújítása, a bitumenes pálya karbantartása, a sportolási lehetőségek bővítése, a focipályánál parkoló kialakítása. A legnagyobb fejlesztés azonban a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése lenne.

Visy Lászlót falubelijei beszélték rá, hogy vállalja a megmérettetést.
Visy Lászlót falubelijei beszélték rá, hogy vállalja a megmérettetést.

„Vannak lehetőségek, melyeket meg kell ismerni. Nagy feladat lenne friss polgármesterként elindítani a projektet, de szívesen vállalnám, mert szükség van rá" – jegyezte meg a községvezető. Programjának második része az önfenntartó és gazdaságos működés megteremtése.

– Vannak önkormányzati ingatlanjaink, melyeken kertészet beindítását tervezem. Eleinte az óvoda konyhájának ellátása a cél, aztán később akár más piacokat is megcélozhatunk. A közmunkaprogram előnyeit jó volna kihasználni – tette hozzá Visy László. Ehhez kapcsolódóan helyi piactér kialakítása is szóba kerülhet Rábapordányban. A polgármester programjának része a közösség megerősítése. Ezt úgy tervezi, hogy a civil szervezeteknek a korábbiaknál nagyobb mozgásteret, önállóságot biztosít. Ugyanígy a vállalkozókra is jobban támaszkodna, meghallgatva véleményüket, ötleteiket. Mindenképpen ragaszkodna az óvodához, illetve fenntartaná a társulást Bágyogszováttal az iskola működtetésére. Végül, ugyancsak a község jövője miatt, a fiatalok helyben tartását szeretné elérni.

– Sajnos a lélekszám nálunk is csökken. A fiatalok elköltöznek, amit meg kell akadályozunk. Gondoltam például a rábapordányi Babacsomag bevezetésére, amit a gyermeket váró családok kapnának meg. A felsőoktatásban tanulók mellett támogatnám a tehetséges általános és középiskolás diákokat is. Ha lesz rá lehetőség, szeretném a faluban házat vásárlók támogatását a duplájára emelni, így közel egymillió forinttal tudnánk segíteni a Rábapordányt otthonuknak választó fiatalokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turul-szobrot avattak Enesén

Az 1956-os megemlékezések során adták át Enese legújabb köztéri alkotását. Tovább olvasom