Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Hagyományteremtő borverseny

A Bágyogszovátért Egyesület szervezésében első alkalommal tartottak borversenyt Bágyogszováton. A hétvégén rendezték meg az eredményhirdetést.
Huszonegy szőlővel, borral foglalkozó termelő huszonhat mintát juttatott el a bírálóbizottság asztalára. Nagyszámú érdeklődő jelenlétében, két kategóriában négy elismerő oklevél, hat bronz, hat ezüst és öt arany minősítés talált gazdára.

Az első bágyogszováti borversenyen szakértők értékelték az italokat: öt arany minősítés talált gazdára.
Az első bágyogszováti borversenyen szakértők értékelték az italokat: öt arany minősítés talált gazdára.

A rendezvényen Horváth László polgármester köszöntötte a szőlősgazdákat, Bognár László a bírálóbizottság tagjaként dicsérte a 2011-es évjáratból bemutatott borokat, míg Torma József egyesületi elnök a verseny szervezéséről, lebonyolításáról beszélt és arról, hogy ezt hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

Az eredményhirdetés ünnepségén fellépett a nyugdíjasklub énekkara és a Rozmaring táncegyüttes is. A megjelentek bortotót töltöttek ki és megválasztották a közönség díját.

Arany minősítést kapott Horváth Attila, Horváth Gábor, Karmazsin József, Kiss László és Takács Lajos bora, a közönség Karmazsin József otellóját találta a legjobbnak, míg a borral kapcsolatos kérdések közül Horváthné Németh Mária tudta a legtöbb helyes választ.

Minden termelő megkóstoltatta saját termését, a szőlősgazdák és a vendégek hajnalig mulattak jó hangulatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrát kapott a felújított Kis-Rába híd Kapuváron - galéria

Elkészült a Kis-Rába hídra (új nevén: Szent Anna híd) tervezett zebra Kapuváron. Nézze meg fotókon! Tovább olvasom