Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hagyománnyá vált: tavaszi virágosztás csütörtökön

Kapuvári Kertészet termálvízen alapuló kertészetének vezetője Szűcs Kálmán és a városüzemeltető cég összefogásának eredményeként április 30-án csütörtökön ismét kedvezményes virágvásárra várják a kapuváriakat.
Április 30-án, csütörtökön 9 órától összesen tízezer tő, különböző méretű és fajtájú muskátlipalánta közül választhatnak a kapuváriak a Hany Istók Kerékpároscentrum fürdő felőli parkolójában és a szervezők virágföldről is gondoskodnak
"A városcentrum felújítása után gyönyörűek a parkjaink. A kertészet és a Kapukom összefogása szép helyi példa, és az évek során egyre sikeresebb. ami a kapuváriakat is hozzásegíti ahhoz, hogy saját környezetüket is olyan virágossá tehessék, ahogy mi a város közparkjait"- így kommentálta Hámori György polgármester az idén negyedik alkalommal megrendezendő muskátliosztást.

„A növényeket helyben neveljük, nem utaztatjuk" - mondta Szűcs Kálmán, az együttműködő Kapuvári Virágkertészet vezetője. Akik szeretik a virágot és már tavaly, vagy azelőtt vittek a mi muskátliinkból, tudják, hogy gazdag virágzatú, időjárástűrő, jó minőségű egynyáriakra és a tavaly nagy sikert aratott, direkt ezekhez a virágokhoz és a helyi klímához készített virágföld-keverékre is számíthatnak a csütörtöki virágosztáson.

- Az összefogás erejét bizonyítja, hogy a palántákat önköltségi áron tudjuk átadni a kapuváriaknak - tette ezt már hozzá Németh D. László, a városi parkok gondozásáért is felelős Kapukom cégvezetője.

A virágos, gondozott környezet önmagában nem vonz turistákat, ám minden, idegenforgalmáról nevezetes település törekszik arra, hogy szemet és lelket gyönyörködtető köztereivel, virágágyasaival is emléket hagyjon a hozzájuk látogató vendégekben. Kapuváron a város közparkjait is kizárólag Kapuváron "nevelkedett" árvácskák díszítik és a májusi fagyosszentek után kezdődő nyári virágosításhoz is csak helyben nevelt növényeket ültetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adómentesség és a terület a vonzó

Tovább olvasom