Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Ha nem lesz pályázat, önerőből újítják fel a járdát

Járdafelújítás és -építés előtt áll Markotabödöge. Felmérették a helyzetet, leggyorsabban az óvodához vezető szakaszon kellene beavatkozni.


Befejeződött Markotabödögén a községi kultúrház külső rekonstrukciója. Az önkormányzat elvégeztette a tatarozást, színezést, rendbe hozták a tetőt és most már a kocsibejáró is elkészült.

A község a kivitelezés költségeit pályázati támogatásból, illetve jelentős saját erőből állta. Horváth Sándor polgármester elmondta: az idei fejlesztésekhez is szeretnének majd pályázati forrásokat igénybe venni. Ám hogy milyen lehetőségei lesznek a falunak, még nem tudják. Költségvetésükben tartalékoltak is keretet az önrészekre.

– A legfontosabb beruházásunk most a Közkapu utca járdájának felújítása lenne – közölte a polgármester. – Forgalmas szakaszról van szó, hiszen az óvodánk is ebben az utcában van. Próbálunk támogatást szerezni a körülbelül egymillió forintos kiadáshoz, de ha nem megy, akkor kénytelenek leszünk önerőt előteremteni. Örömteli is persze ez a fejlesztés, mert azt jelenti, van mozgás az ovink környékén. Talán nem kiabálom el, amikor azt mondom, hogy a jövőben is marad ez a helyzet. Tizennyolc kisgyerek jár most hozzánk.

Boda Lajos miután saját portája előtt végzett, a focipályán is lenyírja a füvet.
Boda Lajos miután saját portája előtt végzett, a focipályán is lenyírja a füvet.

Horváth Sándor hozzátette: a járdaépítés a Közkapu utcán kívül is cél a községben. A közelmúltban felmérették, mely szakaszokon lenne szükség a beavatkozásra. A következő években aztán szakaszosan jutnának el mindenhova a munkagépek.

Az önkormányzat munkatársainak a következő hetekben, hónapokban a közterületek rendben tartása, a fűnyírás, parkosítás lesz a feladatuk. Sok a zöldterületük. A helyiek is besegítenek egyébként, hiszen közösen ültetik a virágokat, örökzöldeket, facsemetéket. Ugyanígy nemcsak a közös, községi területekre figyelnek oda, hanem a saját portájukra. Jó példa erre Boda Lajos, aki miután saját háza előtt végzett, a focipályán vágja le a füvet.

– Évek óta igyekszem segíteni. A focit szeretem, nyugdíjasként időm is van, miért ne ülnék fel a kistraktorra. Mások meg másként segítenek. Ilyen egyszerű ez és minden rendben is van – mondta el véleményét Boda Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a kormány terve a kapuvári húsgyárral - kérdezte Magyar Zoltán

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint a kapuvári húsgyár ügyében semmi előremutató… Tovább olvasom