Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Gyűjtés, adakozás és koncert a beteg bogyoszlói kisfiúért

Néhány napra hazaengedték a kórházból, így a hétvégét családja körében tölthette Varga Szabolcs.

Ő az a csornai óvodás, akinek szervezetét nyirokmirigy-daganat támadta meg. November óta kezelik Budapesten a kisfiút, komoly beavatkozásokon van már túl.

Varga Szabolcs gyógyulását sokan támogatják, édesanyja múlt hét csütörtökön a Jóakarat hídján keresztül érkezett 150 ezer forint adományt is átvehette. Könnyüd Mónika a Kisalföldnek elmondta: Szabi a körülményekhez képest jól, legalábbis jobban van. Ma utaznak vissza a kórházba.

– Két, erős dózisú kezelésen van túl Szabolcs, és hét elején megkapja a következőt – fogalmazott az édesanya.

– A hazautazásnak nagyon örült, igaz, elég gyenge még. A kemoterápia megviseli a szervezetét és a kedélyét is. Egy-egy kezelés után számos mellékhatás is jelentkezik. Miután ezeket sikerül megszüntetni, tér vissza folyamatosan a kedve a kisfiamnak. Megjön az étvágya, mosolyog és beszélget. Most Szabolcs édesapjánál vagyunk, Bogyoszlón. Nagy szeretettel vesz körül bennünket a rokonság, de szinte érzem az egész falu támogatását.

Szabolcs és édesanyja a hétvégét családi körben tölthették.
Szabolcs és édesanyja a hétvégét családi körben tölthették.

Míg Szabolcs a kórházban éli át a megpróbáltatásokat, sokan gondolnak rá idehaza és igyekeznek segíteni is. Tudják, hogy a betegség nemcsak lelkileg viseli meg a családot, hanem anyagilag is. A gyűjtést, az adakozást több helyen is elindították. Gyűjtenek például a kisfiú óvodájában Csornán. Aztán egy civil szervezet jótékonysági koncertet szervez februárban, melynek bevételét szintén Szabolcs gyógykezelésére ajánlják fel. Támogatják őket a bogyoszlóiak és testvéreinek iskoláiban is kezdeményezték a gyűjtést, illetve édesapja munkahelyén. Számlát is nyitottak Szabolcsnak, a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél. A száma: 59500186-15282846. Ha valaki úgy érzi, hogy segíteni szeretne, itt befizetheti felajánlását.

– Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki bármilyen módon támogat bennünket. Az ovistársak szüleinek, óvónőknek, barátoknak, kollégáknak, rokonoknak, ismeretleneknek és persze a Kisalföldnek is. Nagy szükségünk van rá lelkileg is, anyagilag is. A pénzt a számlán helyezzük el és amikor majd nagyobb szükség lesz rá, akkor nyúlunk hozzá. Azt hiszem, Szabolcs is érzi, hogy mennyien szeretik és drukkolnak neki. Ez nekem is nagyon sok erőt ad. A kezelés még legalább fél évig tart, bízom benne, hogy Szabolcs szervezete elég erős lesz – jegyezte meg Könnyüd Mónika.

Olvasóink írták

  • 1. lolka50 2013. január 30. 10:42
    „Drága kis gyermek gyógyúljál meg ezt kivánom tiszta szivből neked!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz az artézi kútra

„Szeretném megkérdezni, hogy mikor állítják helyre a tönkretett artézi kutat a csornai… Tovább olvasom