Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Győri közlekedés: vonatnak, busznak egy az ára

Csorna - A nagyvárosok közelségének köszönhetően a csornaiak nem panaszkodhatnak. Félóránként van buszjárat Győrbe, illetve vissza. A vonatközlekedés is kedvező, hiszen Sopron miatt gyakoriak a vonatpárok is.
Az első busz Csornáról a megyeszékhelyre hajnalban, fél 5 után indul, az utolsó busz este fél 10-kor van. Az utasoknak napközben sem kell fél óránál többet várniuk. Sok járat jön Csornára, hiszen a Szombathelyre, vagy a Kapuvárra, Fertődre és a Sopronba tartókra is felszállhatnak.
Egy nevét nem vállaló fehértói lakos elmondta, ő mindig busszal jár a munkahelyére, mert könnyebben elérhető.

A jegyárak sem elviselhetetlenek, a 32 kilométeres útvonalon a teljes árúért 525 forintot, a diákjegyért 265, a kilencvenszázalékos jegyért pedig mindössze 52 forintot kell fizetni. Az egész havi diákbuszbérlet 2100 forint, míg a dolgozók havibérlete ennek tízszerese.

A vonat ritkábban jár a busznál, de sokan kedvelik kényelméért
A vonat ritkábban jár a busznál, de sokan kedvelik kényelméért


A forgalmi iroda a buszpályaudvaron reggel fél 5-től este egészen fél 11-ig nyitva áll. A környezet is megújult, hiszen ez év februárjában alakították át az épületet.

A vonattal utazók más helyzetben vannak, hiszen a szerelvények nem félóránként, hanem egy-, illetve kétóránként járnak. Az elsőt, hasonlóan a Kisalföld Volán Zrt. menetrendjéhez, hajnali fél 5-kor indítják, az utolsót éjjel fél 12-kor. A teljes jegyár az első osztályon 655, míg a másodikon 525 forint. A nyugdíjasok 185, illetve 55 forint ellenében utazhatnak Győrbe az osztálytól függően. Havibérlet a diákoknak és felnőtteknek másodosztályon ugyanannyiba kerül, mint a buszbérlet. Az első osztályon néhány ezerrel több.

Bencze Orsolya szerint a vasút gyorsabb.
Bencze Orsolya szerint a vasút gyorsabb.


A Csornáról eljárók véleménye megoszlik: sokan járnak busszal, de a vonatközlekedést is kihasználják.

– Szívesebben járok busszal, mert általában messzebbre utazom, és a vonaton nagy a zsúfoltság, amikor út közben szállnak le az utasok. Néha, ha a közlekedés úgy kívánja, vonatra ülök, de ez utóbbit kevésbé szeretem – árulta el lapunknak a csornai Pájer Boróka.
– Vonattal járok, mert sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a busz, ugyanakkor a hely is több. Egyetemista koromban sem jártam soha busszal az öt év alatt, mert zsúfolt és nincs rajta levegő – nyilatkozta Bencze Orsolya.

Olvasóink írták

 • 8. N.Andi 2008. július 18. 21:22
  „7:05 és 8:41 között nincs vonat Győr felé. Ezután 11:44-kor van olyan vonat ami megfizethető.
  Az IC ára duplája a normál személy vagy gyorsvonatnak.
  Hazafelé sem jobb a helyzet, ha nem érem el a 15:56-ost Győrben, a következő 18:35-kor van. Ez 2óra 40perc!!!
  A buszbérletet ha megveszed, legalább óránként van valamiféle lehetőség. Vonatnál ez nincs meg, pedig az árak egyformák.
  Régebben volt az IC törzsutaskártya, azzal még elfogadható áron lehetett utazni IC-n is, de nemrég azt is megszüntették. A hazafelé tartó 15:56-os vonat rendszeresen késik 15-30 perceket.
  Nehéz lesz igy az embereket rávenni, hogy ne autóval közlekedjenkek. Éljen a környezetvédelem!”
 • 7. juszt 2008. július 17. 21:43
  „csak a buszbérletből többet adnak vissza a dolgozónak, mint a kocsival való utazgatásból. Ha baleset lesz a zsúfolt buszok végett akkor majd lesz megoldás a volánnak is, mert meg kell mindig minden téren várni míg valami baleset történik? Csak utána tudnak "okosak" lenni. Miért kell megvárni egy esetleges tragédia bekövetkeztét? Jó lenne ha volános vezérklar ezen elgondolkodna. Vagy legjobb lenne, ha lenne konkurenciája, majd akkor talán egyből lépni fog, ha nem akarja utazóközönségét elveszteni. De legjobb lenne, ha ingázni senkinek sosem kellene!”
 • 6. gabe 2008. július 17. 21:19
  „Emlékszem erre a beszólásra én is. Akkor lett ez az ember az én szemembe még nagyobb nulla. Remélem ezzel nem keltettem gyűlöletet.

  Ha havonta 2x kellene dolgozni mennem, biztos nem panaszkodnék a korai kelés és a zsúfolt buszok végett.
  De ezt inkább hagyjuk !

  Még a cikkről annyit: "A jegyárak sem elviselhetetlenek, a 32 kilométeres útvonalon a teljes árúért 525 forint..."
  Gyors számolás: Csorna-Győr 525 Ft Ha még megyek helyi járattal, az min 200 FT (bocsi ezt nem tudom). Akkor mire hazaérek "kicsengettem" 1450 Ft-ot EGYMAGAM !!!
  Ennyi pénzből autóval is megfordulok. Ha ketten megyünk akkor még ez is feleződik.
  Lényege amit mondani szeretnék: 525 FT-ért legalább had üljek le!”
 • 5. Putyilov 2008. július 17. 19:57
  „Nemcsak gondolt,hanem ki is mondta,hogy nagyon jó a közlekedés.
  Ezért mondjuk rá,hogy ő a f.sz egyenesági leszármazottja.”
 • 4. Alapi 2008. július 17. 19:40
  „Még szerencse, hogy ilyen jó a közlekedés. Erre gondolhatott Papp J. is, amikor azt mondta: győr nincs messze, el lehet járni dolgozni...”
 • 3. Putyilov 2008. július 17. 06:56
  „Nem fognak. Az álló utas a profit kategóriába tartozik.”
 • 2. gabe 2008. július 16. 21:49
  „Van még kellemesebb dolog is! Havi 24000 Ft állva utazni este 18:40-kor, miután dolgoztál 12 órát. Ha véletlen baleset történik, akkor vajon mi lesz a 20-30 álló utassal?
  Kicsit ezen is el kellene gondolkodni a Volánnak.”
 • 1. Putyilov 2008. július 16. 12:49
  „A különbség csak az,hogy amíg a Győrbe igyekvő választhat 4 buszmegálló(Kiscsorna,kórház,volán,Mol-kút) közül,addig pl. egy kiscsornai polgár sétálgathat a vonatra egy laza órát.
  Reggeli tornának tökéletes.Főleg hajnali 4-kor kellemes dolog.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ruhaipar: Biztató rövid távú tervek a nagyobb munkaadóknál

Kapuvár - Biztatóak a rövid távú kilátások a kapuvári nagyobb foglalkoztatóknál. Terveikben idei… Tovább olvasom