Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győri kosarasok tragédiája - Pénteken búcsúztatják Tapodi Pétert

A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a HAT-AGRO UNI Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem - hangzott el az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetőinek szerdai, győri megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.
 


Búcsúztató pénteken

Tapodi Péter nyilvános búcsúztatója most pénteken 16 órakor lesz a szabadhegyi köztemetőben. A temetést szűk családi körben tartják. Fűzy Ákos búcsúztatója szeptember 21-én lesz Pécsett.
A győri női csapat továbbra is Hat Agro-UNI Győr néven szerepel a 2013/2014-es idényben. Az együttes a magyar bajnokságban és az Euroligában indul, a Közép-Európai Ligát ugyanakkor kihagyja.
 
„A labda pattog tovább, még ha ez nagyon nehéz is most mindenkinek. A legfontosabb azonban, hogy ezzel is jelezzük a sérült játékosainknak, van hova visszajönniük, motivációt tudunk adni számukra, hiszen a játék, a sport jelenthet kiutat ebből a helyzetből" – fogalmazott Fűzy András, a győri női csapat társadalmi elnöke a szerdai rendkívüli sajtótájékoztatón.

„A Közép-Európai Ligától sajnos vissza kellett lépnünk, a rajt ugyanis nagyon közel van, s semmilyen szempontból nem tudnánk megfelelni az ott ránk váró feladatnak. A játékosok testi-lelki gyógyulása sokkal hosszabb folyamat lesz. Az viszont már tervezhető, hogy a november hetedikei Euroliga-rajton fogadni tudjuk a sorozat címvédőjét, az orosz Jekatyerinburg együttesét. Emellett a magyar szövetség teljes támogatásával a magyar bajnokságba a november harmincadikai hétvégén kapcsolódunk be. A kiírás értelmében a tavalyi első öt indul a Közép-Európai Ligában, a többi csapat pedig egy kétkörös, oda-vissza vágós alapszakaszt vív egymással, de csak a második kör eredményeit viszik tovább magukkal a középszakaszba. Ezért kapcsolódunk mi be akkor a pontvadászatba" – folytatta Fűzy András, hozzátéve, hogy Szalay Ferenccel, a honi szövetség elnökével és Bodnár Péter főtitkárral a nap folyamán meglátogatták Fűzy Ákos és Tapodi Péter özvegyét, kifejezve együttérzésüket, s gyorssegélyként a szövetség dolgozóinak felajánlásából 500–500 ezer forintot nyújtottak át a két családnak.

„Amit még mindenképpen szeretnék elmondani, hogy köszönettel tartozom kollégáim felé is, akik komoly összetartásról tettek tanúbizonyságot. Mindenki első szóra végezte a feladatát, mindig csak azt szem előtt tartva, hogy mit és hogyan lehet megoldani. Csak az elismerés hangján tudok beszélni mindenkiről" – mondta a klub első embere, aki a játékosok állapotáról is tájékoztatást adott.

„Ami sajnos köztudott, Natasa Kovacevic bal lábát térd alatt amputálni kellett, rá sportolóként biztosan nem számíthatunk. A leghosszabb felépülés klubunk első saját nevelésű felnőtt játékosára, Tullner Evelinre vár, akinek gyakorlatilag egy év a gyógyulása. Kovács Krisztina több mint három hónapra esett ki, de miután ő amúgy is ezt az évet szánta az utolsónak, már közölte velünk, hogy nem tér vissza a pályára. Nagyon sajnáljuk, mert egy igazán értékes játékos és ember, Kovi biztos nagy segítségére lett volna fiatal csapatunknak. Koch Dórára nyolc, Samantha MacKayre hat-nyolc, Czirják Noémire hat, Mansaré Mantyra, Pénzes Kingára három-három, Laklóth Annára, Dobos Ágnesre és Semsei Barbarára két-két hét rehabilitáció vár optimális esetben. Milica Ivanovic várhatóan a jövő héten már könnyített úszóedzéseket végezhet, de három hétnél előbb aligha tér vissza a kosárlabdapályára. Egyetlen teljesen egészséges játékosunk Daniella Diamant, aki a múlt heti edzőmeccsekről felmentést kapott, mert nagypapáját Amerikában beválasztották a Hírességek Csarnokába, ezért hazautazott a ceremóniára. Vele külön dolgozik most Szentendrei Áron és Barthalos István, akiket egyelőre ideiglenesen bíztunk meg a szakmai munka irányításával" – mondta Fűzy András.

Ami biztos, Török Barbara a juniorból az első csapathoz került, de az egyes és a négyes posztra még igazolni kell, ezért a klub a játékosügynökségekkel felvette a kapcsolatot. Ahol várható a jelenlegi játékos mielőbbi visszatérése, ott decemberig szóló szerződés lehet az áthidaló megoldás.

„Jövő héten rangos nemzetközi tornát rendeztünk volna, s a történtek ellenére ez nem is marad el, viszont helyettünk mégsem lesz beugró, az Uniqa-Euroleasing Sopron, a PINKK és a Szpartak Moszkva vállalta a szereplést a várhatóan 19-e és 21-e között esedékes viadalon. A moszkvaiakat nem nagyon kell bemutatni, hiszen háromszoros Euroliga-győztesek, ráadásul saját költségükön vesznek részt a tornán, mely a Fűzy Ákos és Tapodi Péter-emléktorna nevet viseli" – nyilatkozta Fűzy András, aki azt is elmondta, hogy folyamatosan érkezik részvétnyilvánítás a klubhoz a világ minden pontjáról, tegnap többek között Jacques Rogge NOB-elnök is együttérzését fejezte ki a tragédia kapcsán.Szerdán írtuk

Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a  Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt  baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai  és lelki állapotban. A csapat egyetlen ép és egészséges tagja az  amerikai Dannielle Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején. Ő szerdán már elkezdte az edzést.


Videó: Cseh Róbert

 
A játékosok állapotáról szólva elmondta, a szerb Natasa Kovacevicre, aki sérülései miatt amputáción esett át, nem  számíthatnak, a leghosszabb, körülbelül egyéves felépülési időt  Tullner Evelinnek jósolják. A szezon végére tervezett  visszavonulását már korábban bejelentő Kovács Krisztina, akinek legalább három hónapot kell lábadoznia, már jelezte, nem kíván visszatérni az együttesbe.   
   
A többiek zömével két héten belül elkezdik a felkészülést, így  az Euroliga november 7-i rajtjára - azaz a címvédő Jekatyerinburg  fogadására - készen állnak majd. Junior csapatukból felhozzák felnőtt együttesükbe Török Barbarát, mellette még kell igazolniuk egy-egy játékost.  
   
Fűzy András szólt arról is: jövő hétvégén emléktornát rendeznek,  amelyen pályára lép a PINKK Pécsi 424, az Uniqua-Euroleasing Sopron  és a Szpartak Moszkva együttese; a torna bevételét a hétvégi balesetben elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére ajánlják fel.


Fotók: Cseh Róbert

 
A balesetben elhunytak családjait segíti az ETO-SZESE

Az ETO-SZESE vezetése úgy döntött, hogy a szerdai PLER elleni találkozó teljes bevételét az UNI Győr szombaton tragikus balesetben elhunyt klubigazgatója, Tapodi Péter és vezetőedzője, Fűzy Ákos családja megsegítésére ajánlja fel.

Ezenfelül a bejáratnál egy urnát helyeznek el, ahova további adományokat várnak.

A csapat emellett a két sportember emlékére fekete mezben lép pályára.

Még szerdán döntés születik

Még a nap  folyamán bejelentik a HAT-AGRO UNI Győr vezetői, miként és melyik  liga küzdelmeiben vesz részt a női kosárlabdacsapat, amely súlyos  közúti balesetet szenvedett a hétvégén.  
   
Fűzy András elnök közlése szerint ehhez arra van szükség,  hogy még egyszer egyeztessenek a Magyar Kosárlabdázók Országos  Szövetségének vezetőivel, akik a nap folyamán Győrbe látogatnak. Az  elnök későbbre ígért tájékoztatást arról, hogy játékosaik közül ki  mikor térhet vissza a pályára.   

Evelin: A pályán a helyem!
 
Szabadlábra helyezték a szombati, kosárlabdázókkal történt buszbaleset vélt okozóját, a jelenleg is traumatológián kezelt, 70 éves K. Mihályt. A kórházban most először beszélt a lányáról Natasa Kovacevic édesapja. Megszólalt Tullner Evelin is, akit szerdán ismét megoperálnak: „Zenét hallgattam a buszon, de most is hallom a busz csattanását, azt, amikor árokba borultunk. Kitörölhetetlen most még a borzalom. De túl leszek rajta, mert meg kell gyógyulnom testben-lélekben ahhoz, hogy visszatérjek a pályára. Egész eddigi életemben ezt akartam csinálni: kosarazni. Ez az első profi évadom, én vagyok a győri kosárlabdaklub első győri, nevelt játékosa is. Márpedig ez a helyzet, ez a cím kötelez. Igenis be fogom teljesíteni a saját s talán a győri kosarasélet álmát." 

A Tullner család élete a kosárlabdáról szól, de most érthetően mindenki – Gabriella, az anya, Attila, az apa és Krisztián, a testvér – Evelinért aggódik. Fotó: H. Baranyai Edina
A Tullner család élete a kosárlabdáról szól, de most érthetően mindenki – Gabriella, az anya, Attila, az apa és Krisztián, a testvér – Evelinért aggódik. Fotó: H. Baranyai Edina

Tullner Evelint nyílt töréssel műtötték, s műtik a lábát még legalább kétszer. „Hogy haragszom-e ezért az autósra? Könnyű rávágni, hogy igen. De nem tudom, pontosan mi történt. Megtudjuk, addig az a legfontosabb, hogy élünk, s vannak céljaink" – mondja a fiatal lány felnőtt fejjel. 

A szülei, a családja  érti Evelin  elhivatottságát, édesapja például nem is olyan régen még a győri kosarasok masszőre volt... A lányuk mellett állnak és bizakodóak, mert mint mondják, amit a győri kórháztól kaptak/kapnak, az világszínvonalú. 

Evelin és az őrangyal - ˝Igenis be fogom teljesíteni a saját s talán a győri kosarasélet álmát˝. Fotó: H. Baranyai Edina
Evelin és az őrangyal - ˝Igenis be fogom teljesíteni a saját s talán a győri kosarasélet álmát˝. Fotó: H. Baranyai Edina

Végigsírt bírósági tárgyalás
A 72 órás rendőrségi őrizet tegnap délután lejárt, így dönteni kellett K. Mihály sorsáról is.  A kapuvári férfi végigsírta a különleges bírósági tárgyalást, ami azért nem volt szokványos, mert azt a kórház traumatológiájának szubintenzív osztályán tartották. Oda vonult ki tehát tegnap fél kettőkor  a bíró, az ügyész és a kirendelt ügyvéd. A legfontosabb: a bíróság elutasította az ügyész lakhelyelhagyási tilalomra vonatkozó indítványát és szabadlábra helyezte a győri kosarasok balesetét a gyanú szerint okozó K. Mihályt.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalmat a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyére alapozta, amely azonban a bíróság megítélése szerint a 70 éves, büntetlen előéletű gyanúsított esetében, akire ráadásul hosszadalmas kórházi kezelés vár, nem áll fenn. A döntést indokolja az is, hogy a gondatlan, tragikus cselekményt okozó gyanúsított messzemenően rendezett családi és személyi körülményekkel rendelkezik. (A bíróság határozatával szemben az ügyész fellebbezett; a gyanúsított és a védő tudomásul vette a döntést, de ez így nem jogerős.)  

A másnapi munkára gondolt
Dr. Szabó József, K. Mihály kirendelt ügyvédje a Kisalföldnek elmondta, védence súlyos fizikai sérüléseket szenvedett, de lelkileg tört igazán össze. Felfogta, tudja, hogy a baleset, amelyet vélhetően ő okozott, két ember halálával, sok sérülttel és tönkrement sportpályafutásokkal jár. K. Mihály elismeri a felelősségét, de cáfolja azokat a pletykákat, miszerint valamiért lehajolt volna, vagy elaludt, s ezért hajtott előbb az árok felé, majd elrántotta a kormányt balra és az autóját a busz elé kormányozta.

„Nem tudja megmondani, mi vonta el a figyelmét. Valószínűleg az, hogy a fejében már a következő munka járt. Kőműves, azt vette számba, milyen szerszámok kellenek. Nem figyelt egy pillanatra, ennyi pedig elég volt..." Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy várják a vizsgálat eredményét arra vonatkozóan is, hogy a buszon ülők hogyan utaztak.

A kórházba kivonuló bíróság, amely végül szabadlábra helyezte K. Mihályt. Fotók: H. Baranyai Edina
A kórházba kivonuló bíróság, amely végül szabadlábra helyezte K. Mihályt. Fotók: H. Baranyai Edina

Az apa hálás a kórháznak
K. Mihály pontosan tudja tehát, hogy a halálos áldozatok mellett fiatal emberek életét is derékba törte ez a baleset. Natasa Kovacevic édesapját – most már mondhatjuk, szokás szerint – a kórház folyosóján találtuk. A lányához jött látogatni, de mert a csapattársak a szűk, kétágyas szobát megtöltötték, ezért várt a sorára.  Próbáltuk szombaton is szóra bírni őt, de érthető módon akkor még elhárította az interjúkérést. Most már tudott beszélni, igaz,  nehezen, könnyeivel küszködve.

Megerősítette a hétvégi információnkat: „Valóban találkoztam még szombaton délelőtt is a lányommal. Elbúcsúztunk, s elindultam vissza, Belgrádba. A határon túl 50–60 kilométerre hívott Milica Ivanovic, annyit mondott, hogy baleset érte a csapatot. Visszafordultam, de a határon négy-öt órát kellett rostokolnom. Budapest magasságában jártam, amikor hallottam a hírt: Natasa lábát amputálni kellett..."

Az apa hálás köszönetét fejezte ki a kórháznak (külön a lányát operáló dr. PhD Pellek Sándornak), a csapatnak, a győri, a magyar és a szerb szurkolóknak, a szakszövetségeknek – szóval mindenkinek, aki a legnehezebb órákban melléjük állt. Natasáról annyit mondott: „Született  vezéregyéniség és nagyon erős. De az egész életét újra kell kezdeni." (Hogy milyen jövő várt Kovacevicre, keretes írásunkban láthatják.)


Nagykövet a traumatológián
 A kórház folyosóján találtuk Rade Drobacot, Szerbia magyarországi nagykövetét, aki szintén Natasa Kovacevicet látogatta meg. „Együttérzésünket és hazája támogatását jöttem kifejezni Natasának, aki tényleg példamutató módon viseli a nehézségeket. Nálunk is nagy visszhangot keltett a baleset, megrázó mindenki számára a fiatalokat így látni."

A sportolók példát mutatnak
 Nem túlzás azt állítani, hogy szinte nincs is pillanat, amikor ne lenne valaki a sérültek mellett. ETO-s labdarúgók, kézilabdázók és természetesen a csapattársak látogatják a sérülteket. Szasa Sztevanovic, a Győri ETO labdarúgócsapatának 39 éves kapusa  kezdettől fogva ott van a győri kórházban honfitársa, Natasa Kovacevic betegágya mellett. „Nagyon megrendített bennünket az, ami történt.  A feleségemmel együtt naponta bent vagyunk a kórházban, ez a minimum, amit megtehetünk. Nem kellett szervezni a többi itt sportoló honfitársunkat sem, mindenki jött magától: a kézilabdázó Katarina Bulatovic, valamint a labdarúgók, Nikola Trajkovic, Nemanja Andric, Zoran Supic és mások is. Nem hagyjuk magára Natasát. Nagyon erős kislány, reálisan látja a dolgokat és pozitívan tekint a jövőbe. Ennek ellenére segítünk neki, amiben lehet."

Névjegy. Natasa Kovacevic a Partizan Beograd neveltje, de az előző szezonban már a Crvena Zvezda alkalmazásában állt, s 16,3 pontos, valamint 6,6-es lepattanóátlagával tűnt ki. Képességeit jól mutatja, hogy már most lefoglalta a draftjogát a WNBA, amely 2016-ban lép életbe. Nyáron az U19-es világbajnokságon volt érdekelt hazája színeiben.Emlékműsor a Sportklubon

„Mindörökké kosárlabda – Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére" címmel emlékműsort sugároz a Sportklub a balesetben elhunyt győri vezetők, Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére. A műsor  először szerdán 22.15 órától kerül adásba. Az ismétlések szeptember 12-én, csütörtökön 15.15-től és szeptember 13-án, pénteken 12-től lesznek láthatóak.

Éjszakáig tárgyaltak a jövőről

Kedden este ült össze az UNI Győr elnöksége, hogy beszéljen a jövőről. A megbeszélés lapzártánk után is tartott. Az biztosnak tűnik, hogy a jövő heti nemzetközi torna nem marad el, annak bevételét Fűzy Ákos és Tapodi Péter családja kapja.

Nem nagyon tudnak a szombati sokkból felocsúdni az UNI Győr vezetői, ennek ellenére már beszélnek a jövőről. A klub keddi elnökségi ülése éjszakába nyúlt, ott vitatták meg többek között a folytatás lehetőségét is a tagok, azaz hogy milyen szakmai stábbal, milyen játékoskerettel és milyen alternatívával mennek tovább. Mert egy biztos, továbbmennek, szeretnék elkezdeni a szezont, s az Euroliga-szereplésről sem mondanának le. Az orvosok összeállították azt a listát, melyből tudják a klub elöljárói, hogy a sérültek közül kinek meddig tart a gyógyulása, mikor lehet rájuk számítani.

Azt már korábban eldöntötték, s ezt Fűzy András elnök egy televíziós nyilatkozatban el is mondta, hogy a jövő hétre tervezett rangos nemzetközi tornát nem halasztják el, s nem is mondják le. Mint arról korábban már írtunk, szeptember 20-án és 21-én a győri csapat mellett a magyar bajnok és kupagyőztes Uniqa-Euroleasing Sopron, a PINKK 424 és az orosz Szpartak Moszkva vett volna részt a színvonalasnak ígérkező viadalon. Utóbbi három csapat pályára is lép, a győriek helyett viszont lesz egy beugró NB I-es gárda. Ez lesz az első emléktorna, amellyel az elhunyt klubvezetők emléke előtt adóznak.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökének, Szalay Ferencnek a tájékoztatása szerint egyébként a testület a napokban gyorssegélyt nyújt át a két elhunyt sportember családjának, s természetesen a klubbal közösen a temetésben is segít.
Ami egyébként jó hír, hogy a masszőr, Burdi Szabolcs állapota javult, önállóan lélegzik, egy rövid időre magához is tért, ám az orvosok további altatásról döntöttek, a gyógyulás érdekében ugyanis szükség van a teljes nyugalomra.

Adományokat gyűjt a HAT-AGRO UNI Győr

Adománygyűjtést indított a hétvégi közlekedési baleset áldozatainak megsegítésére a HAT-AGRO UNI Győr kosárlabdaklub. Az egyesület honlapján közzétett felhívás szerint a szerencsétlenségben elhunyt Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató családjának megsegítésére, valamint a sérült játékosok rehabilitációjára gyűjtenek.

A felajánlásokat a Kosárlabda 2010 Közhasznú Egyesület Győri Női Kosárlabda Adományszámlájára lehet befizetni, ennek száma: Duna Takarékszövetkezet 58600300-11221715.

Kora este kezdődött és az MTI információja szerint jelenleg is tart a klubelnökség ülése, amelyen arról döntenek, milyen megoldással töltik fel a szerencsétlenség miatt megürült helyeket, illetve melyik ligasorozaton induljon a csapat.

Szabadlábon a balesetet okozó sofőr

Szabadlábra helyezték a szombati balesetet okozó sofőrt, annak ellenére, hogy a gyanúsítás minden kétséget kizáróan megáll. A döntésben számított, hogy a férfi teljes megbánást tanúsított, 69 éves , bűntetlen előéletű, példás családi környezetben él.

Az ügyész szökés veszélye miatt kérte a lakhelyelhagyási tilalmat, ezt azonban a bíróság elutasította.

A győri kórházban tartottak kihelyezett tárgyalást. Fotó: H. Baranyai Edina
A győri kórházban tartottak kihelyezett tárgyalást kedden. Fotó: H. Baranyai Edina


A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a sofőrt innentől látogathatja a családja a kórházban, el is hagyhatná az intézményt. Utóbbi azonban egyelőre nem valószínű, mivel medencetörést szenvedett, várhatóan műteni is kell. Még hetekig a kórházban marad.


Délután döntenek a balesetet okozó sofőrrel szembeni intézkedésről

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája kedden dönt a szombati, a győri kosárlabdázókat érintő balesetben részes sofőrrel szemben alkalmazandó kényszerintézkedésről. 


Adománygyűjtés és emléktorna

Adománygyűjtést indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége  (MKOSZ) a HAT-AGRO UNI Győr női csapatának szombati buszbalesetében  elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző  családjának megsegítésére. Részletek itt >>


Jobban vannak a sérültek, de lesznek, akik többé nem lépnek pályára

˝Segítünk, veletek vagyunk˝ – ezzel az üzenettel érkezett hétfőn  a győri Petz-kórházban ápolt kosárlabdázókhoz Szalay Ferenc, a magyar kosárlabda-szövetség elnöke. A lányok jobban vannak, aki szerencsés, nem emlékszik a történtekből semmire. A balesetet okozó sofőr előzetes letartóztatásáról kedden döntenek.  

A traumatológia szubintenzív osztályán néhány méterre egymástól fekszik Natasa Kovacevic, akinek a bal lábát kellett térd alatt amputálni; Tullner Evelin, akit nyílt töréssel és gerincsérüléssel szállítottak be a szombati borzalmas baleset után... és K. Mihály, aki a tragédiát előidézte. A hetvenéves férfit rendőrök őrzik, úgy tudjuk, ellene megindult az előzetes letartóztatáshoz szükséges eljárás. A 72 órás őrizet kedden jár le, addig kell dönteni a sorsáról. Medencetörése miatt  még kórházban marad.

Ahogy mondta, erőt és hitet adni érkezett Győrbe Szalay Ferenc, a kosárlabda-szövetség elnöke, akit Fűzy András, a győri klub társadalmi elnöke kísért el a lányokhoz. Képünk a győri kórházban Kovács
Ahogy mondta, erőt és hitet adni érkezett Győrbe Szalay Ferenc, a kosárlabda-szövetség elnöke, akit Fűzy András, a győri  klub társadalmi elnöke kísért el a lányokhoz. Képünk a győri kórházban Kovács Krisztina ágya mellett készült. Fotó: H. Baranyai Edina


 
A Sopronból Győrbe szállított, volt válogatott Kovács Krisztina is túl van a műtéten: neki a nyakcsigolyáját kellett rögzíteni. Ágyánál tegnap is ott voltak csapattársai, köztük az a  Milica Ivanovic, akit szintén a Petzbe hoztak a baleset után, de már hazamehetett.

„Megvan kezem, lábam, ennél többet most nem kívánhatok. A busz bal oldalán ültem, nem azon, amelynél árokba borult. Aludtam, majd elájultam. A soproni kórházban tértem magamhoz. Talán ez a legnagyobb szerencsém, mert a szörnyű képek nem ivódtak belém. Azt mondják, már egy hét múlva jelentősen jobban leszek, fel fogok tehát gyógyulni, de három-négy hónap kell a teljes rehabilitációhoz. Eleve ezt terveztem az utolsó szezonomnak, így azt hiszem, véget ért a pályafutásom. Többet valószínűleg  nem lépek pályára" – jelentette be Kovács Krisz-
tina.

A traumatológia szubintenzív részlegén folyamatosan két rendőr vigyáz a balesetet előidéző K. Mihályra.
A traumatológia szubintenzív részlegén folyamatosan két rendőr vigyáz a balesetet előidéző K. Mihályra.

Miközben élete eddigi talán legfontosabb mondatait fogalmazta meg, úton volt Natasa Kovacevic és Tullner Evelin kórterme felé. Ez volt az első találkozásuk. Milica Ivanovic kísérte. Kovács nem maradt sokáig, amikor kifelé jött, arcán minden látszott.

„Ezek nagyon nehéz pillanatok. Nem tudom, talán még fel sem fogtuk, mi történt. De az egyre több kép, a múló órák elhozzák a szembesülés pillanatát. Nagyon nehéz lesz" – mondta csendesen.

Kovacevic mellett továbbra is ott van az édesapja, aki fáradt és meggyötört, de amint a lányához belép a kórterembe, erősnek mutatkozik. Ismét el kell mondani azt is, hogy az ETO focistái, illetve azok a külföldi játékosok, akik itt játszottak, szinte őrt állnak a szerb lány ágya mellett. Tegnap például Zoran Supic segített a fordításnál a magyar látogatóknak.  

Szalay Ferenc Natasa Kovaceviccsel beszélget, akinek a bal lábát kellett térd alatt amputálni. Fotók: H. Baranyai Edina
Szalay Ferenc Natasa Kovaceviccsel beszélget, akinek a bal lábát kellett térd alatt amputálni. Fotók: H. Baranyai Edina

Szalay Ferenc Natasa Kovacevic betegágya mellől kijövet lapunknak annyit árult el a bensőséges beszélgetésről: „Nagyon erős ez a gyerek, pedig tudja, hogy a sorsa új irányt vesz." Tullner Evelin hangulata is egy kicsit jobb már. (A lányok  egy kétágyas kórteremben együtt vannak.)

„Rá még műtétek várnak, de azt látom, hogy ő is végig akarja csinálni tisztességgel" – tette hozzá a szövetség elnöke. „Éltek, ez  most a legfontosabb": így szólt az üzenet. Vele tartott Fűzy András, a győri kosárklub  társadalmi elnöke is: „A lányoknak a klub minden támogatást megad, nemcsak a kórházi kezelésük és a rehabilitáció során, hanem azt követően is."

Szalay Ferenc hozzátette: „És a szövetség is. A legfontosabb, amit most mondani tudunk nekik, hogy itt vagyunk mellettük. Ezeket a gyerekeket minél előbb ki kell vinni a pályára, hogy érezzék: a sportvilág mögöttük áll. És lássák, hogy nekik ott van a helyük."

Megrázó és megható volt látni, ahogy Milica Ivanovic elkísérte a súlyosan sérült csapattársát, Kovács Krisztinát a többi sérülthöz.
Megrázó és megható volt látni, ahogy Milica Ivanovic elkísérte a súlyosan sérült csapattársát, Kovács Krisztinát a többi sérülthöz.

 Szalay Győrből Sopronba ment, ahol szintén meglátogatta azokat a játékosokat, akik még nem mehettek haza a kórházból. S  tárgyal a szövetség nevében arról is, hogy a győri klubnak hogyan lehet segíteni az esetleges bajnoki indulásban. Több variációt dolgoztak ki, hamar el kell dőlnie, hogy melyik lesz a befutó.

A szövetség a játékosbiztosítások rendezésénél is segít, ha kell – ígérte az elnök, hozzátéve, hogy a magyar sportbiztosítások (a kosárlabdázóknál legalábbis biztosan) világszínvonalúak. A biztosítások egyébként klubszinten működnek, a válogatottak esetében van szerepe a szövetségnek. De a győri kosarasok drámája ezen a téren is üzen: minden lehetséges helyzetet számba kell már venni. Sajnos.

 Jobban van a gyúró. Jó hírek érkeztek hétfő délután Szombathelyről. A Markusovszky-kórházban életveszélyes állapotban lévő Burdi Szabolcs masszőr állapota jelentősen javult az operációt követően. A súlyos mellkassérüléseket szenvedett gyúrót le tudták venni a lélegeztetőgépről s megkezdték a felébresztését – eddig altatták. Erőt és kitartást kívánunk neki.Szerdán dőlhet el a győri egyesület jövője

Szerdán derülhet ki, melyik sorozatban tudja folytatni a szereplést az UNI Győr csapata. Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában ott lesz az együttes, a Közép-Európa Ligát viszont kihagyja.
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetői és a szombaton délután tragikus kimenetelű, halálos áldozatokat követelő buszbalesetet szenvedett UNI Győr klubvezetése abban állapodott meg, hogy szerdáig kidolgozzák azt a konstrukciót, amelyben a győri klub részt tud venni a 2013/2014-es idény hazai és nemzetközi versenysorozataiban.

Az MKOSZ elnöke, Szalay Ferenc tegnap Győrben, majd Sopronban meglátogatta a sérülteket  és arról biztosította a klub elnökét, Fűzy Andrást, hogy a kialakult helyzetben, a gyász pillanataiban a szövetség minden segítséget meg kíván adni a sportszervezetnek.

A szövetség első embere lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta, három lehetőség jöhet szóba.

„Az egyik lehetőség, hogy a klubok egy-egy játékost kölcsönöznek a győrieknek a szezonra, akik a felépült, s a játékot folytatni tudó és kívánó társakhoz csatlakozva formálódnának csapattá. Szintén szó lehet arról, hogy az egyik korosztályos válogatottat indítsuk el a győri színekben, míg a harmadik variáció, hogy várunk, amíg a sérültek felépülnek, s akkor összesűrítjük a versenynaptárt. Persze ez utóbbi azért nem egyszerű, hiszen van, akinek hónapokig tart a testi gyógyulása, a lelki sebekről nem is beszélve. Bár utóbbi minden eshetőségnél fennáll. Nagyon nehéz egyébként ebben a helyzetben okosnak lenni, de azt hiszem, hogy a gyógyír a sebekre maga a kosárlabda lehet, s úgy gondolom, úgy gondoljuk, hogy Tapodi Péter és Fűzy Ákos sem szeretne mást, mint hogy a csapat folytassa azt, amit elkezdett, ne adja fel. Éppen ezért nem is soroltam a lehetőségek közé azt az opciót, hogy esetleg az egész szezont hagyja ki a csapat, de jövőre természetesen automatikusan az A osztályban szerepelne" – mondta Szalay Ferenc.

Egy biztos, ha a csapat tudja vállalni a Közép-Európai Ligában való szereplést, akkor szeptember 28-án már pályára kellene lépnie Zágrábban. Erre a jelenlegi kerettel gyakorlatilag nincs esély, ezért várhatóan ezt a sorozatot kihagyja a klub. A ZTE csapata lehet a beugró a győriek helyére, de ehhez szövetségi döntés és persze a zalai klub beleegyezése kell.

A másik nagy kérdés az Euroliga, ahol a labdát először november 7-én dobják fel, az első ellenfél Győrben a Jekatyerinburg lenne. Itt minden bizonnyal szerepel majd az UNI Győr.

Szalay Ferenc annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy az átigazolási szezon nyitott, amire viszont nagyon oda kell figyelni, hogy ne „szálljon el" a klub költségvetése, hiszen a keret jelenlegi tagjait is fizetni kell. Éppen ezért van szükség olyan megoldásra, mely ebben a szörnyű helyzetben is minden szempontból szolgálja a győri és a magyar kosárlabdázás érdekeit.

Egész Európa gyászol

A wbasket.hu összeállításából kiderül, hogy az egész kontinenst megrázta a győri csapat tragédiája. Törökországtól Spanyolországig mindenhol beszámoltak a történtekről.

A legnagyobb angol nyelvű női kosarasszaklap, a lovewomensbasketball.com az egész címlapját a győriek tragédiájának szentelte. Lefordítva a magyar sajtóban megjelent nyilatkozatokat.
Szlovákiában az ebasket.sk portál elsőként számolt be a tragédiáról. A lap Fűzy Ákos és Tapodi Péter halálhíre mellett kiemeli Natasa Kovacevic súlyos sérülését. A portál szerkesztői az egész szlovák kosárlabda-társadalom nevében részvétüket fejezték ki a hozzátartozóknak. Az ebasket.sk beszámolóját a kassai és a rózsahegyi csapat honlapja is átvette.

Lengyelországban a Wisla Krakow hivatalos honlapja számolt be a történtekről. A lengyel sztárcsapat „megrendüléssel tudatta" a szurkolóival a tragikus hírt. A klub vezetői részvétüket fejezték ki az elhunytak hozzátartozóinak.

Törökországban a legnagyobb helyi szakportál a Just Women’s Basketball is vezető hírként számolt be az eseményekről. A lap idézi Birsel Vardarli Twitter-üzenetét is. A török válogatott klasszis irányítója úgy fogalmazott, hogy imádkozik a győri csapatért.

Oroszországban a Szpartak Moszkva honlapja oroszul és angolul is kifejezte részvétét. Az orosz csapatnál az elhunytak mellett Natasa Kovacevic sérülését emelték ki, illetve hitet tettek a Győr jövője mellett is.

Olaszországban a Schio honlapja adta hírül az „Euroliga csoportellenfelének" tragédiáját. A klub elnöke, Marcello Cestaro és a Famila Schio egész családja részvétét fejezte ki a cikkben.
A legnagyobb publicitást Franciaországban kapta a tragédia, ahol az országos sajtó kereteit átlépve nem kisebb lap, mint a L’équipe számolt be a rövid hírei között a győriek szerencsétlenségéről. A lap tudósítása kiemeli a két halálos áldozatot és Kovacevic sérülését, illetve azt, hogy a Bourges csoportellenfeléről van szó.

A spanyol lapokat is bejárta a hír. A Marca madridi sportnapilap a L’équipe-hez hasonlóan szintén beszámolt a tragédiáról. Részletesebb összeállítást közölt az encancha.com szakportál. Kiemelve Fűzy Ákos és Tapodi Péter korábbi eredményeit, illetve Rátgéber László és Borkai Zsolt nyilatkozatát. Egy csapatképpel közölt összeállítást a győriekről a Rivas Ecopolis legnagyobb szurkolói közössége, a „Pasion Roja".

A szerb kosarka24.rs szakportál is vezető hírként jelentette meg a történteket. Náluk természetesen a fő kérdést Natasa Kovacevic és Milica Ivanovic sérülése adta.

 

Hétfőn írtuk

Kedden dönt a klub

Kedden közlik az orvosok az egyesülettel, milyen állapotban vannak, mikorra épülnek fel a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabda-csapatának szombaton balesetet szenvedett tagjai - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn a klub elnöke.

Fűzy András elmondta: ennek ismeretében kedden este ül össze a vezetőség, s dönt arról, hogy a közép-európai vagy a magyar ligában és az Euroligában induljon a most kezdődő évadban az együttes. 

Segít a kosárszövetség

Köszönet

A Klub vezetősége, tagjai és a játékosaink nevében hálás köszönetet mondunk a szombati tragikus buszbalesetnél közreműködő és emberfeletti munkát végző mentősöknek, rendőröknek és katasztrófavédőknek, valamint a segítő civileknek. Köszönjük a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház valamint a soproni Erzsébet Oktatókórház orvosainak, nővéreinek és munkatársainak áldozatos munkáját! - olvasható a klub honlapján.
A nemzetközi és a magyar kosárlabda-szövetség is segít a szombaton súlyos közúti balesetet szenvedett HAT-AGRO UNI Győr női csapatának, amelyből Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző is életét vesztette a Kapuvárnál bekövetkezett szerencsétlenségben.

Fűzy András klubelnök a Digi Sport hétfői Reggeli Start című műsorában közölte, vasárnap két műtétet hajtottak végre, az egyiket a csapat gyúróján, Burdi Szabolcson, akinek az állapota kritikus, és mélyaltatásban van, a másikat pedig Kovács Krisztinán, aki várhatóan fel fog épülni.

Fűzy - aki a vezetőedző személyében unokatestvérét gyászolja - szerint a tavaly bajnok, idén pedig ezüstérmes klub segítséget kap a nemzetközi szövetségtől, és kölcsönjátékosokat fog igazolni, a hazai szövetség (MKOSZ) pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden segítséget meg kíván adni a győrieknek ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2013/2014-es idényben. Annyi bizonyos, hogy a csapat elindul az Euroligában, amely november 7-én rajtol el.

Fűzy Ákos évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel.

Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután az NB I-et megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a klub. Rátgéber Lászlót a válogatott másodedzőjeként is segítette.

Tapodi Péter korábban trénerként a Szolnokot bajnoki és Európa Kupa-ezüstéremre, továbbá Magyar Kupa-győzelemre vezette, majd Diósgyőrben a bajnokságban harmadik, a kupában második lett együttesével. Győrbe 2008-ban került, és eleinte edzőként, majd az utóbbi két évben klubigazgatóként dolgozott. A női válogatottnál Rátgéber László korábbi szövetségi kapitány mellett másodedző volt.

Összefoglaló - Szörnyű baleset érte a kosarasokat

Autóbusz és személyautó ütközött szombaton délután a 85-ös főúton, Kapuvár közelében. Ketten meghaltak, tizenhatan megsérültek. A busz a győri női kosárlabdacsapatot vitte Sopronba mérkőzésre. Az áldozatok az együttes klubigazgatója, korábbi edzője, Tapodi Péter és vezetőedzője, Fűzy Ákos. Az egyik játékos lábát amputálni kellett. A balesetet a személyautó hetvenéves sofőrje okozta, őt a rendőrség őrizetbe vette.
A helyszínen, Vitnyéd és Kapuvár között, a 85-ös főúton döbbenetes látvány fogadta a kiérkező mentőket és tűzoltókat. Vérző sportolók, szétszóródott csomagok mindenütt. A busz az oldalára dőlve, a főút melletti kerékpárúton feküdt.

Tóth Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Kisalföldnek elmondta: az autóbusz Kapuvárt elhagyva Sopron felé igyekezett, amikor a szemközti sávból egy Lada eléhajtott. A Lada előbb a jobb oldali útpadkára sodródott, ezután tért át a bal oldalra. A nagyobb jármű sofőrje, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt, de a karambolt nem tudta megelőzni. Előbb az árokba hajtott, majd a kerékpárúton az oldalán állt meg.

A helyszínre sorra érkeztek a mentőautók és hamarosan három helikopter is. A sérülteket a győri, a soproni és a szombathelyi kórházba szállították. A buszon tizenheten ültek, mindenki megsérült. Mentő vitte el a balesetet előidéző, hetven esztendős férfit is, akinek őrizetbe vételét kezdeményezte a rendőrség halálos tömegszerencsétlenség okozásáért.
A baleset után a főutat lezárták. A helyszínt rendőrök biztosították, a szakembereket kivéve senkit nem engedtek a sérültek közelébe. Vitnyédről és Kapuvárról is sokan voltak kíváncsiak a történtekre, mindkét oldalon ötven-hatvan ember nézelődött. Egyikük, aki néhány másodperccel a karambol után kerékpárral érkezett oda, kérdésünkre úgy emlékezett, hogy a csattanást hallotta és látta, amint a busz csúszik az árokparton. Mint elmondta, sorra álltak meg aztán az autók, a sérültek mentését a tűzoltók és mentők kiérkezéséig ők kezdték meg.
A baleset helyszínén egész délután dolgoztak a rendőrök. A forgalom fél pályán este hét óra körül indulhatott meg.

Egy osztályon a két sofőr

A győri Petz-kórház sürgősségi osztályán hosszú órákon keresztül csendben, magukba roskadva ültek a hozzátartozók, illetve a csapathoz tartozó ismerősök. Nem volt mit mondani, hiszen a miértre egyelőre nincs válasz. A sors akarta így, hogy egy helyen kezeljék a buszsofőrt és a jelenlegi információk szerint a balesetet okozó K. Mihályt is. Utóbbit a kirendelt ügyvédjén keresztül tudtuk megszólaltatni, így tudhatjuk, hogy a kapuvári férfi az unokájához ment el Sopronba. Hazafelé tartott, nem ment gyorsan, 70–80 kilométeres sebességgel haladt, de azt nem tudta a kórházi ágyánál már aznap este megjelenő rendőröknek megmondani, hogy egy pillanatra mi terelte el a figyelmét. Arra eszmélt, hogy a kocsija az árokba tart, ezért rántotta el a kormányt balra, s tért át a busz sávjába.

K. Mihályról a kórházi vizsgálatok során derült ki, hogy sérülései súlyosabbak, mint ahogy az első diagnózisánál tűnt: nemcsak a mellkasán sérült, hanem a csípője is eltörött. Estére mindent megtudott a baleset következményeiről, így szembesült azzal, mit okozott. Ügyvédje hangsúlyozta: védence mélységesen sajnálja, ami történt. A kapuvári nagypapa a napokban töltötte be a hetvenedik évét, 1980 óta van jogosítványa, soha semmilyen balesetet nem okozott. Szombatig.

A rendőrség a 72 órás őrizetbe vételt elrendelte, K. Mihály ágya mellett két rendőr vigyáz. Úgy tudjuk, a bíróság hétfőn dönthet arról, hogy elrendelik-e az előzetes letartóztatását. Most mindenesetre kórházi kezelésre szorul a férfi. Elterjedtek pletykák, hogy a balesetet esetleg az okozta, hogy valamiért lehajolt, illetve elaludt a volán mögött, de egyelőre egyiket sem erősítette meg a rendőrség.

S mint írtuk, ugyanitt, a sürgősségin látták el a buszvezetőt is, aki sántikálva ugyan, de csendben bolyongott az osztály, illetve a kórházudvar között. Várta a röntgen eredményét, megtörten mondta: nem tud, nem akar még beszélni a történtekről.

Az özvegy visszamegy Pécsre

Este hét órakor körül indult haza a kórházból Fűzy Ákos felesége, Anikó és családja. Amikor értesítették őket a balesetről – Ákos unokaöccse, egyben a klub társadalmi elnöke, Fűzy András hívta az asszonyt –, akkor még csak annyit tudott, hogy nagy a baj, de a mentőhelikopter hozza a férjét a kórházba. (Fűzy Ákos végtagleszakadással, kritikus állapotban került Győrbe, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.)

"Nem tudtunk elbúcsúzni tőle, mire beértünk, Ákos már nem élt. Meghalt. Ki tudom mondani, de az agyam még nem fogta fel, mit jelentenek ezek a szavak. Néhány órája úgy váltunk el, ahogy szoktunk: szia, szia, jövök este. Este van és nem jön. Nem tudom, mi lesz. A jövőtől való félelem az, amit ebben a pillanatban meg tudok fogalmazni. Visszamegyünk Pécsre, oda kötnek a családi szálak. Ákos munkája miatt jöttünk Győrbe, nélküle kell folytatnunk az életet."

Az élet az első

A sérülteket dr. Pellek Sándor PhD operálta, a műtéteket követően elmondta, a katonai sebészeti alapelveket kellett betartani Natasa Kovacevic esetében. Ez pedig így szól: az élet megmentése az első. Olyan mérvű volt a roncsolódás a fiatal sportoló lábfején, hogy az amputálás elkerülhetetlenné vált. Térd alatt kellett a csonkolást elvégezni. Natasa estére túl volt az életveszélyen, de láthatóan nagy fájdalmai voltak. Őt klubtársa, a könnyebben sérült Milica Ivanovic vigasztalta, míg Kovacevic édesapja nem érkezett meg.

Szintén súlyos sérülést szenvedett Tullner Evelin, nyílt töréssel szállították kórházba. Róla Pellek doktor biztató híreket tudott mondani a műtétet követően: várhatóan teljes lesz a felépülése, így Evelin – ha képes rá – folytathatja sportolói pályafutását.

Prof. Oláh Attila orvos igazgató tegnap elmondta, a náluk kezelt sérültek állapota nem változott. Natasa Kovacevic és Tullner Evelin a műtét másnapján olyan állapotban volt, ahogy egy ilyen operáció után lenni lehet. A balesetet okozó sofőrről még szombaton bebizonyosodott, hogy a medencecsontját is törte; így ő is az intézményben marad. Ivanovicot és a busz vezetőjét viszont már hazaengedték a kórházból.

Sztevanovic is a kórházban

A tragédia egyik legszebb üzenetét Sasa Sztevanovic, az ETO labdarúgócsapatának kapusa fogalmazta nem. Nem szavakkal, hanem azzal a ténnyel, hogy hívás nélkül jött a győri kórházba, amikor megtudta: két szerb játékos is a sérültek között van. Ő segített tolmácsolni, s ő mondta el Natasa Kovacevic édesapjának a lányával történteket.

"Nem ismerem a lányokat, de jó, hogy bejöttem. Natasa édesapja volt az első, akivel találkoztam. Tőle tudom, hogy délelőtt még találkozott a lányával, ment hazafelé, s a szerb határon értesítették a történtekről. Azonnal visszafordult, ezért tudott viszonylag gyorsan itt lenni" – mondta Sztevanovic a Kisalföldnek.

Sikolyok, pánik

A műtét utáni órákban a sérült sportolók nem tudtak nyilatkozni, de erőnléti edzőjüknek, Bartalos Istvánnak, aki szintén estig a kórházban tartózkodott, elmondták a baleset részleteit.

„Nagyon gyorsan történt minden, a lányok sikoltottak, amikor a busz megbillent. Pánik tört ki, mint ilyenkor általában. A szörnyű látvány sokkolta a játékosokat, többen nem tudnak még beszélni róla. Éppen ezért biztos, hogy pszichológusok segítségét is kérni fogjuk. De hogy a folytatásban mi lesz, azt én nem tudom megmondani. Ezekben az órákban még a gyúrónk életéért aggódunk, aki szintén élet-halál között van, a szombathelyi kórházban műtik, szorítunk érte."

Szerencsére Burdi Szabolcs műtétje jól sikerült a szombathelyi kórházban, az ilyenkor kritikus éjszakát is átvészelte, így nincs közvetlen életveszélyben, de a következő 48 óra vízválasztó lesz. Jelenleg mélyaltatásban tartják.

Felfoghatatlan veszteség

A kosárlabda- és az egész magyar sporttársadalom gyászolja Fűzy Ákost és Tapodi Pétert. A legfontosabb most az, hogy enyhítsék a hozzátartozók fájdalmát.

Felfoghatatlan – gyakorlatilag mindenki számára ez az első szó, amit kiejt Fűzy Ákos és Tapodi Péter halála, az UNI Győr csapatának súlyos autóbalesete kapcsán.

Tanácstalan az elnök. A klub társadalmi elnöke, Fűzy András az edző személyében unokatestvérét is gyászolja.

"Borzalmas ez a tragédia, egyszerűen ezt nem is lehet elhinni. Ilyenkor erősnek kell lenni, a családoknak támaszt kell nyújtani, de még én sem találom a helyemet. Mikor meghallottam, mi történt, egy ideig azt sem tudtam, hol vagyok" – kezdte az elnök, akinek azzal is foglalkozni kell(ene), mi lesz a csapattal, hiszen szeptember 28-án Zágrábban van jelenése a csapatnak a közép-európai liga nyitányán.

"Fogalmam sincs, hogyan tovább. Egyelőre nem is ez a legfontosabb, de tudom, tudjuk, ezzel is foglalkozni kell hamarosan. A helyzet az, hogy elvesztettük a klub, a szakmai vezetés két meghatározó alakját. A játékosok ki tudja, milyen állapotban vannak, a komoly sérülteknek meddig tart a gyógyulásuk és milyen mélyek a lelki sebek. Nyilván most az is lesz a feladat, hogy beszéljünk a lányokkal. Ez azonban nem könnyű, hiszen az ország különböző pontjain vannak, s nem vagyunk olyan sokan, hogy ez egyik napról a másikra megtörténjen. Főleg úgy, hogy helyben is rengeteg a tennivaló. Intézni kell a temetéssel kapcsolatos dolgokat, s lelket kell önteni mindenkibe" – mondta Fűzy András.

„Nem tudom, hányszor kell még felállnunk a padlóról – tette fel a költői kérdést a klubvezető. – Persze a tavalyi szezon közben történtek eltörpülnek emellett. Olyan csapat jött most össze, mely lehet, hogy fiatal, tapasztalatlan, de ambiciózus volt, rövid idő alatt kiváló közösséggé alakult. Ezt egyébként a pénteki, Sopron elleni meccs is bizonyította, hiszen csak négy ponttal kaptunk ki. Hiába vezetett az ellenfél már tizennyolc ponttal, a végére győzelmi esélyt teremtettünk magunknak. Nemhiába mondta Ákos, hogy eddig sikeres edző volt, most jó edző szeretne lenni. De ő eddig is az volt. Azt is mondogatta, hogy azért működik ilyen jól a közös munkánk, mert ő adja a szoftvert, én pedig a hardvert. Most kiderül, a hardver mire megy a szoftver nélkül..."

"Mindent neki köszönhetek." A 2012-es bajnokcsapat kapitánya, a jelenleg a PEAC-Pécset erősítő Nagy-Bujdosó Nóra elmondta: ő szinte mindent Fűzy Ákosnak köszönhet.

„Még mindig nem tudom elhinni, ami történt. Hiába telt el már egy nap, az egész felfoghatatlan. Nagyon le vagyok törve, s sok erőt és kitartást kívánok a hozzátartozóknak. Megmondom őszintén, számomra Ákos volt a csúcs, akkor voltam a legjobb formában, amikor vele dolgoztam" – fogalmazott a válogatott kosaras.

Két jó barátot veszített el. Székely Norbert a soproni női csapat kispadján sok nagy csatát megvívott Fűzy Ákossal és Tapodi Péterrel is. A nyártól a Soproni Tigriseknél dolgozó szakember könnyeivel küszködve mesélt a két jó barátról.

„Péterrel együtt kezdtük, s együtt léptünk előre az edzői pályán. Neki a BEAC-nál, nekem az OSC-nél kezdődött a karrier, s szinte minden ugyanúgy alakult a pályafutásunk során. Ákossal is régóta szoros barátságban voltam. Még mindig nem tértem magamhoz, olyan, mintha fejbe vágtak volna. Szombaton végig a kórházban voltunk, szörnyű volt látni a lányokat, akik lehet, hogy testileg azért úgy-ahogy megvannak, de lelkileg borzasztó dolgon mentek keresztül. Innen azonban nem lehet más kiút, mint a folytatás. Fel kell állni s folytatni kell a kosárlabdát. Ezzel is adózva a két kiváló sportember emlékének" – mondta Székely Norbert.
Az Uniqa-Euroleasing Sopron ügyvezetője, Török Zoltán szerint most elsődleges, hogy a családokon segítsenek.

"Pótolhatatlan emberi veszteség érte Ákos és Péter hozzátartozóit. Négy gyermek maradt apa nélkül, Péter kislánya még csak most lesz kétéves. Ez drámai, erre nincsenek szavak. Mi a magunk eszközeivel mindent megteszünk annak érdekében, hogy enyhítsünk a gyászolók fájdalmán. Sportszakmai dolgokra egyelőre még nem gondoltunk, így nem tudnám megmondani, hogy abban mit tudunk tenni, hogy a győri női kosárlabdázás talpon maradjon. Csak arra tudok gondolni, hogy a pénteki edzőmeccs után úgy váltunk el, hogy másnap egy jót beszélgetünk majd a meccs előtt. Sajnos erre már nem lesz lehetőségünk" – mondta letörten Török Zoltán.

Vasárnap

14.20 - Nyolc sérült van még kórházban

Még nyolc embert ápolnak kórházban a Kapuvárnál történt buszbaleset sérültjei közül; Győrben és Sopronban három-három, Szombathelyen két sérültet - tudta meg vasárnap az MTI.

Oláh Attila orvos igazgató elmondta: a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba két súlyos sérültet szállítottak; egyiküknek - Fűzy Ákosnak, a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata vezetőedzőjének - az életét már nem sikerült megmenteni. Másikuknak, egy szerb nemzetiségű sportolónak Natasa Kovacevicnek - a lábfejét amputálni kellett.

Hozzátette: a csapat egyik magyar sportolóját csigolya- és nyílt lábtöréssel szállították be, utóbbi sérülést még a nap folyamán megműtik. A balesetet okozó sofőr medencecsontját törte; ő is az intézményben marad.

Az egyik magyar kosárlabdázót és a busz vezetőjét már hazaengedték a kórházból. A soproni kórház korábbi közlése szerint oda nyolc embert vittek, ötüket könnyebb sérüléssel.

Az MTI vasárnap délelőtti megkeresésére a soproni kórház azt közölte, hogy a három súlyos sérültet továbbra is az intézmény traumatológiai osztályán ápolják, az öt könnyű sérült már elhagyhatta a kórházat.

A szombathelyi kórház - amelynek főigazgatója szombaton azt jelezte, hogy egy férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak az intézménybe - vasárnap délelőtt azt közölte az MTI-vel: a két páciens állapotáról hozzátartozóik kérésére nem adnak információt.

11. 35. - Kezdeményezik a balesetet okozó előzetes letartóztatását

A 69 éves kapuvári férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indul eljárás. Az erről szóló írásunk itt érhető el >>

10. 44

Megrendülését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szombaton Vitnyédnél történt tragikus baleset miatt, amelyben életét vesztette a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Tapodi Péter és Fűzy Ákos vezetőedző, több játékos pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az Emmi az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: Tapodi Péter és Fűzy Ákos hosszú évek óta népszerűsítették a kosárlabdázást, fáradhatatlanul tevékenykedtek a sportág és csapatuk sikeréért.

Halálukkal pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdázást. A tárca osztozik a hozzátartozók, barátok, kollégák és a csapat gyászában, és felajánl minden segítségét, amellyel enyhíthet az elhunytak családtagjainak fájdalmán.

A sérült játékosoknak gyors felépülést, a csapat többi tagjának azt kívánják, hogy "Tapodi Péter és Fűzy Ákos szellemiségét követve küzdjenek a győri kosárlabdázás további sikereiért" - olvasható az Emmi közleményében.

8. 00.

Csendes megemlékezést és gyertyagyújtást tartottak Győrben szombaton este. A szurkolók így emlékeztek a közlekedési balesetben elhunyt  Tapodi Péterre és Fűzy Ákosra.

Gyertyagyújtás Győrben. Fotó: Mészáros Mátyás
Gyertyagyújtás Győrben. Fotó: Mészáros Mátyás


Szombaton történt

22. 10. Őrizetbe vették a balesetet okozó sofőrt

A személyautót vezető 69 éves kapuvári férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indít eljárást a rendőrség.

További infármációk itt érhetők el >>

21. 35.

Az MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetsége őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki a szombat délután, tragikus körülmények között elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter családjának.
A gyászoló rokonok, barátok és szurkolók fájdalmában osztozunk, a baleset sérültjei számára pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk - MSZP Győr-Moson-Sopron  Megyei Területi Szövetsége.

20. 15

A kapuvári buszbaleset nyolc sérültjét szállították a Soproni Erzsébet Oktató Kórházba, hármuk állapota súlyos - közölte az intézmény osztályvezető főorvosa szombat este az MTI-vel. Orbán Ferenc tájékoztatása szerint a súlyos sérültek töréseket szenvedtek.

Az öt könnyebb sérültön jellemzően kiterjedt zúzódásokat, hámsérüléseket diagnosztizáltak a sürgősségi osztályon. A szombathelyi kórház főigazgatója, Nagy Lajos korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy súlyos állapotú férfit és egy könnyebben sérült nőt szállítottak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója, Oláh Attila tájékoztatása szerint intézményükbe két embert szállítottak súlyos, négyet könnyebb sérülésekkel, köztük a busszal ütköző személyautót vezető idős férfit.

20. 00.

A belsetben elhunyt két sportemberre 20 órától gyertyagyújtással és virrasztással emlékeznek az egyetemi csarnoknál a sportbarátok.

19. 27.

A Demokratikus Koalíció győri szervezete mély megrendüléssel értesült a szombat délutáni szörnyű és felfoghatatlan halálos buszbalesetről, és őszinte részvétét fejezi ki az elhunytak hozzátartozóinak, a csapat tagjainak, vezetőinek és szurkolóinak! Ebben a mérhetetlen fájdalomban együttérzésünket fejezzük ki - tudatta portálunkkal a DK.

18. 56.

Félpályán megindult a forgalom. Ám még így is jelentős torlódásra kell számítani.

Az autóbusz műszaki mentése is elkezdődött.

18. 50 - Kezdeményezik a személyautó vezetőjének őrizetbe vételét. A cikk itt olvasható el>>

18. 46.

Újabb fotók a baleset helyszínéről.

Győri kosárlabdacsapat tragédiája Vitnyédnél (II). Fotó: Cs. K. A.


18. 43.

Tapodi Péter korábban a női válogatottnál Rátgéber László szövetségi kapitány mellett másodedző volt, de Győrben vezetőedzőként is dolgozott. Fűzy hosszú évekig Pécsen dolgozott, előbb Rátgéber László segítője volt, majd már vezetőedzőként 2010-ben bajnokságot nyert a Pécs 2010-zel.

Az aranyérem megszerzése után szerződött Győrbe, ahol 2012-ben ért a csúcsra, miután a Magyar Kupát és az NB I-et is megnyerte csapatával. A legutóbbi szezonban mindkét sorozatban ezüstérmes lett irányításával a csapat.

"Ákos 13 évig volt a segédedzőm, és egy évet a válogatottnál is együtt dolgoztunk, Péter pedig három évig volt mellettem a válogatottnál" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László.

"Olyan, mintha a testvéreimet vesztettem volna el, együtt jártunk nyaralni, teljesen összenőttünk. Nem tudom felfogni ezt a tragédiát."

18. 10.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel értesült a tragédiáról. Borkai Zsolt megemlékezése
itt érhető el >>

16. 55.

A baleset következményeként a helyszínen életét vesztette Tapodi Péter klubigazgató. A vezetőedző, Fűzy Ákos végtagleszakadással, kritikus állapotban került a győri kórházba, őt már a helyszínen is újra kellett éleszteni, de annyi vért veszített, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Győri kosárlabdacsapat tragédiája Vitnyédnél. Fotó: tudósító


A szerb játékos, Natasa Kovacevic lábfeje olyan mértékben roncsolódott, hogy amputálni kellett, jelenleg is műtik. Mindezt prof. Oláh Attila orvos-igazgató közölte lapunkkal.

A győri kórházban ezen felül még három sérültet látnak el, de közülük egyikük állapota sem életveszélyes.

A személyautó sofőrje könnyebb, mellkasi sérülésekkel került kórházba.

A csapat a szombati, Sopron elleni mérkőzésre tartott.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a mentősök három mentőhelikopterrel és 8 mentőautóval vonultak a helyszínre. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították.

16. 35.

Az UNI Győr női kosárlabdacsapata utazott azon a buszon, amely személyautóval ütközött szombat délután Kapuvár és Vitnyéd között. A balesetben Tapodi Péter, az egyesület klubigazgatója, a női válogatott korábbi másodedzője hunyt el.

Ezt az információt az MTI-nek Rátgéber László korábbi szövetségi kapitány is megerősítette, hozzátéve, hogy Füzy Ákos vezetőedző súlyosan megsérült a balesetben, s mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A játékosok közül többen könnyebb, illetve súlyosabb sérüléseket szenvedtek.

16. 08.

Munkatársunk a helyszínen megtudta: az autóbusz Kapuvárról Sopron felé haladt, amikor a város és Vitnyéd között, eddig ismeretlen okból egy Lada áttért a szembejövő sávja.

A busz vezetője, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt. Járműve az árokba hajtott, majd oldalra a kerékpárúton állt meg.

A helyszínelés és a sérültek ellátása jelenleg is tart.

15. 50.

Személykocsival ütközött egy autóbusz Kapuvár közelében, a balesetben egy ember meghalt, 16 megsérült - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője szombaton az MTI-vel.

Dobos Viktória hadnagy tájékoztatása szerint a baleset miatt teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat.

Elmondta: a buszon ülők egyike hunyt el, a többi 15 utas mindegyike megsérült, akárcsak az autóban ülő egyik ember.

14. 25.

A baleset a 85-ös számú főúton, Vitnyéd és Kapuvár között történt szombaton délután.

A helyszínre több mentőautót, mentőhelikoptert és a tűzoltókat is riasztották.

Olvasó-tudósítónk felvétele a balesetről
Olvasó-tudósítónk felvétele a balesetről


Információnk szerint a balesetnek halálos áldozata is van: Tapodi Péter, az UNI Győr klubigazgatója. Többen megsérültek.

A baleset következtében autóbusz a kerékpárúton az oldalára dőlt. Teljes szélességében lezárták a 85-ös főutat.

Olvasóink írták

154 hozzászólás
 • 154. csorba24 2013. szeptember 27. 07:23
  „Tudom nem az én feladatom a baleset elemzése, meg nem is voltam a helyszínen így csak okoskodom. Idézet
  "Munkatársunk a helyszínen megtudta: az autóbusz Kapuvárról Sopron felé haladt, amikor a város és Vitnyéd között, eddig ismeretlen okból egy Lada áttért a szembejövő sávja.
  A busz vezetője, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt. Járműve az árokba hajtott, majd oldalra a kerékpárúton állt meg."
  Kérdésem
  Ha a Lada áttért a menetirány szerinti baloldalra, akkor miért a busz bal oldalának ütközött., és nem frontálisan mivel a busz eleje nincs törve. A busz vezetője miért rántotta BALRA a kormányt, szabályszerűen ráhúzta a Ladára.
  A baleset elkerülése véget nem ráhúzom a kormányt a szembejövő járműre.
  Ebben az esetben a képekből ítélve a Ladás nem ütközött frontálisan a busszal hanem a busz oldalának csapódott, a busz vezetője is hozott egy rossz döntést, hogy a buszt rá kormányozta a Ladára.
  Ki a hibás, majd megfelelő fórumon eldöntik. De szerintem a busz vezetője hibásabb a balesetért mint az idősebb úr.
  a független bíróság majd kimondja az ítéletet.”
 • 153. Kukac40 2013. szeptember 14. 09:04
  „150. Rolee01 Mi van te vagy a buszsofőr? :) Nem tetszik, hogy valaki számon kérne? Lelkiismeretnél komolyabb büntetés nem kell. Már ha van. A bíró szemszögére kíváncsi leszek.”
 • 152. An0nim77 2013. szeptember 13. 22:31
  „Véleményem szerint a bácsika nem követett el semmit, csak őt szeretnék megtenni bűnbaknak. Mert valakinek el kell vinnie a balhét. Ma este mikor jöttem haza utánfutót húzva Jánossomorja határát elhagyva egy busz levillogott, holott a maximális sebesség főúton 90- ennyit mentem is, sőt később 110 korülire fel is gyorsítottam. A következőt tudom elképzelni: A buszvezető szeretett volna valaikt megelőzni, mert gondolom sietett, vagy megsürgették, hogy ugyan már Jóska adj még egy kis gázt, csak hát jött a Ladás bácsika.....szemből. Ezért rántotta el a buszvezető a kormányt hirtelen. A végeredmény ismert.....”
 • 151. gonzo 2013. szeptember 13. 09:14
  „149.Hyppo,könnyen ítélkezel.Gondold át ezt azért még egyszer.Számtalan oka lehet annak,hogy valakinek a nyugdíj mellett is dolgoznia kell.Örülj,ha neked(majd vagy most)nem kell de a körülmények ismerete nélkül ne ítélj.Tudod,ne ítélj....de ezt PONT NEKED nem kellene magyaráznom.

  148.Legs.
  Mert ők szentek? -Ezt senki nem állította.
  Nyárspolgár!-Ha te mondod...nyilván túl korlátolt az agyam,hogy ezen hozzászólás első mondatában a bunkóságon kívül,a többiben meg a megkeseredett rosszmájúságon kívül valamit is meglássak:
  "No a130. Legs 2013.09.10. 20:41 No akkor menjen itt mindenki a sunyi p....ba!Miért hír ez?Ha névnélküli KispistaJóskát Gyúrják el akkor ez miért nem?"

  Történt ez a szomorú eset,meghalt két életerős ember akiket sokan szerettek,sokat tettek sokakért,egy pimaszul fiatal lány,aki nem mellesleg kiváló tehetség volt a sportjában elveszítette a majdnem fél lábát,a gyúró élet halál között lebeg mai napig,sokan kifejezik részvétüket(vajon miért-mert sokan ismerik,ismerték őket te szerencsétlen),normális(szerinted a nyárspolgár) ember ilyenkor két dolgot tesz,részvétet,együttérzést nyilvánít vagy kussol.

  A nem nyárspolgár(nem csak engem nyárspolgároztál le,nem csak engem küldtél a sunyi p...ába,hanem az össszes itt hozzászólót,erre felhívnám a figyelmedet,te felsőbbrendű valaki)meg beböfög egy olyat mint te.

  Hát tudod,inkább vállalom a nyárspolgár jelzőt(még ha nem is igaz)mint hogy olyan legyek mint te,te különc nem nyárspolgár.

  U.i.:a névtelen Jóskapistákat én ugyanúgy sajnálom(gondolom az összes itt megszólalóval egyetemben),de mivel nincs hírértéke ha ők meghalnak,így módomban sincs közölni sajnálatomat.Arról nem is beszélve,hogy a legtöbb Jóskapista elgyúrásáról azért szűkebb régiónkat nézve tudósít a lap,az,hogy akkor nem érkezik annyi hozzászólás érthető.(nekem,neked nem).

  --------------------------------------------------------------------------------”
 • 150. Rolee01 2013. szeptember 13. 08:59
  „147. Kukac40 2013.09.12. 16:49
  attól hogy kamionozol fenét sem tudsz!
  Nem tudsz te semmit !Se rólam se az esetről!
  Így ne dumálj hülyeségeket!”
 • 149. Hyppolit 2013. szeptember 13. 00:36
  „A tragédia sajnos megtörtént, én sem feltétlenül az életkort teszem felelőssé..A csapattal nagyon együtt érzek. Ettől függetlenül nem tudom szó nélkül hagyni, hogy 70 éves ember mit rohan dolgozni? Magyarországon "divat" a nyugdíj mellett is dolgozni, holott ezek az emberek már aktív idejük derekán is sokszor roncsok voltak. Ha hazánkban az összes nyugdíjon túl dolgozó embert végre "hazazavarnák", akkor megszünne a munkanélküliség. Azt pedig, hogy szegénynek szüksége van a "betevőre",...háát, ha egy élet kevés volt, hogy sínre tegye a családját, az ÉLET-ét, akkor ott mentális, vagy gyári hiba van!”
 • 148. Legs 2013. szeptember 12. 20:13
  „137. gonzo 2013.09.11. 08:48

  Mert ők szentek? Nyárspolgár!”
 • 147. Kukac40 2013. szeptember 12. 16:49
  „142. Rolee01 Elég régóta mászkálok 32t vassal, valószínűleg nálad többet tudok hasonló helyzetekről. Majd csak figyeld a tárgyalást. A biztonsági öv használatért nem felelős ez igaz, de ezt nem is állítottam. De szólhatott volna, hogy kötelező használni. Te nem szólsz az utasodnak, hogy kösse be magát? Azt meg továbbra is állítom, ha nem rángatja a buszt, most nincs tragédia. Itt szegény öreget kaszálták el, mert hű mit tett. Elbambult, ennyi. De abból csak egy átlagos baleset lett volna. Persze a végeredményt nézve ő indította el és sajnos ez lett a vége. Milyen furcsa, hogy még gyorshajtás sem kellett hozzá.”
 • 146. Mankapunka 2013. szeptember 12. 11:16
  „Ugyanmár lacika, mikor beégsz itt, akkor mindig lelécelsz, így nem igazán lehet emberszámbavenni az írásod, te meg még annyira sem vállalod az írásod itt, mint a törzsközönség.

  Gyáva alak vagy.”
 • 145. gonzo 2013. szeptember 12. 08:07
  „142.Rolee,a minap láttam egy riportot az esetről,a busznak láthatóan helyén volt minden kereke.Hogy áll ez az ügy?”
 • 144. Lacika62 2013. szeptember 12. 08:00
  „140. fececom 2013.09.11. 10:21 Ez frappáns hozzászólás volt, nagyon is igazad van!!
  143. Mankapunka 2013.09.12. 00:33 Ostobaságot biztos,hogy nem szeretnénk hallani tőled. Mit is tudsz te ??? Kötekedni, másokat pocskondiázni, azt jól, de mást azt nem. Az életed abból áll, hogy non-stop itt lógsz. Mikor dolgozol?
  Mások bánatán rossz élményein, csámcsogsz. Kíváncsi lennék, ha veled történne valami eset, hogy viszonyulnál a sok sok negatív reagálásra?”
 • 143. Mankapunka 2013. szeptember 12. 00:33
  „Mit szeretnétek hallani?

  Azért nem szólok hozzá, mert sajnos olyan dolgokat tudok, ami úgysem kerülne ki, mert kínos lenne az adott személyekre, meg ugye a pénz beszél.”
 • 142. Rolee01 2013. szeptember 11. 19:57
  „141. Kukac40 2013.09.11. 17:50
  te tényleg kukac vagy semmit nem tudsz csak dumálni!szerencsére a biztonsági öv használatáért vagy nem használatáért nem felelős már a gépjárművezető!
  "A buszsofőr felelőssége erősödik, mert rossz döntése miatt haltak meg"
  miről beszélsz te T...k!”
 • 141. Kukac40 2013. szeptember 11. 17:50
  „130. Legs Mert nem busszal járt. és nem más hibájából hal meg. Amióta kiderült, hogy nem használták az övet minden kicsit más. A biztosító hivatkozhat rá, hogy nem használták az övet. Vagy fizet, vagy nem. A bácsika hibája is kisebbedik, mert kevesebb sérülttel járt volna a baleset amit okozott. Nem az ütközése miatt lett ilyen szörnyű vége, az csak a kezdet volt. A buszsofőr felelőssége erősödik, mert rossz döntése miatt haltak meg, sérültek meg a rábízott utasai. Vajon szólt induláskor, hogy kapcsolják be az öveket? Azt hiszem nem. Pedig csak egy mondat.”
 • 140. fececom 2013. szeptember 11. 10:21
  „139.Lacika62 2013.09.11. 10:07
  Mankapunka Bíztos hogy vezeti a legó autóját és nem tud részt venni a sértő megjegyzéseivel ! de konkrétan nem is hiányzik szerintem senkinek sem ! "nem idevalóak a megjegyzései !"”
 • 139. Lacika62 2013. szeptember 11. 10:07
  „A Mankát meg a V.I.P. -esünket hiányolom a hozzá szólásokból....”
 • 138. gonzo 2013. szeptember 11. 09:13
  „Aki vezet tudja,hogy mindenki követ el hibát,aki ennek ellenkezőjét állítja az egyszerűen hazudik.Aki sokat vezet tudja,hogy bizony be-be csúszik egy-egy álmosabb menet,mikor magad is érzed,hogy nem vagy 100%-os,de ezért nem mondasz le az útról.Ne essünk már abba a hibába,hogy általánosítunk.Az idősek 100%-a sem vezet óvatosan,szabályokat betartva,ugyanúgy a fiatalok 99%-a sem ámokfutó(mint ahogy előttem írta itt valaki indulataitól elragadtatva).Ez az ember nagyot hibázott,megkapja érte a büntetését.Ha a sofőr tényleg rántotta a kormányt egész életében nem tudja majd feldolgozni azt,hogy ha nem ránt valószínű a buszon mindenki él,max lesz egy-két enyhébb sérülés.

  Én magam jártam úgy,hogy hajnalban jöttem haza Pápa felől,és Győrbe beérve a tesco vonalában hajszáj híja volt,hogy a belső sávban nem kapattam fel a járdaszigetre.(nem 50-nél)A halál vize levert,álmos voltam(nem elaludtam,csak elbambultam) egyből felébredtem.Alakulhatott volna úgy is,hogy felkapatok,a kocsi megdobódik(de szép szó)repülök amerre repülök,eltalálok valakit,meghal valaki.Egy másodperc kihagyás elég.Aki vezet tudja,szerintem mindenkinek van legalább egy ilyen sztorija.Már aki érzékelte egyáltalán,hogy akkor mi is történhetett volna,mikor elbambult.

  Aztán ilyenkor lehet azon akademikus vitákat folytatni,hogy egy fiatalabb(de azért megfelelő rutinnal bíró)korrigál,az idős meg egyből rángat,neki a szembeforgalomnak,de felesleges.nem vagyunk egyformák és még mi magunk sem döntünk 2szer ugyanúgy,főleg más szituációban,más forgalmi helyzetben,időjárás mellett stb,stb....”
 • 137. gonzo 2013. szeptember 11. 08:48
  „130.Legs,ezen a hozzászóláson gondolkodtál már több napja?Rágtad,gyúrtad aztán kiköpted?

  Sikerült alulmúlnod eddigi önmagad is.A stílus maga az ember ugyebár.Néha kibújik a szög a zsákból.
  Az meg,hogy nem érted miért foglalkoztatja jobban ez az eset az embereket mint egy névtelen áldozatnál....”
 • 136. gralaci 2013. szeptember 11. 08:46
  „Az előzetes letartóztatás különös okai közül melyik áll fenn? A bűnismétlés, az elrejtőzés, tanuk befolyásolása, bizonyítékok eltüntetése?
  Na melyik?
  Elkövetett egy gondatlan bűncselekményt, aminek súlyos következménye lett, de ez nem indokolja az előzetest.
  Egyébként, ha elrendelték volna az előzetes letartóztatását, akkor is ugyanott, abban az ágyban maradt volna. Viszont a később kiszabandó büntetésébe beszámít.”
 • 135. Madarász 2013. szeptember 11. 08:36
  „125. Csak egy aprócska kérdés: Te ültél már olyan buszon, amin volt biztonsági öv? Én még ilyennel nem találkoztam, még kiránduló buszon sem.”
154 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víztorony eladó, akár bontásra is

Tovább olvasom