Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Győri kosarasok tragédiája - Barátság lett vétkes és áldozat között

A győri kosarasok balesetét egy idős férfi okozta, K. Mihályt nemrég otthonában látogatta meg a Házon kívül stábja.


A szerda este látható Házon kívül riportjából kiderül, a férfinak nem csak a sérülései miatt vannak álmatlan éjszakái. Ám onnan érkezett számára segítség, ahonnan nem is gondolta...

K. Mihálynak eltört a csípőcsontja, a medencecsontja, és súlyosan megsérült a lába, miután azon a bizonyos szeptember 7-én elvesztette az uralmát a kocsija fölött. Pár hete jött ki a kórházból, ahol egy szobában feküdt a balesetet szenvedett kosárcsapat gyúrójával, Burdi Szabolccsal.

- Mikor a lányok bejöttek hozzá látogatóba, annyira röstelltem a dolgot, hogy olyankor mindig betakaróztam, és hátat fordítottam nekik – meséli Misi bácsi, akinek a mai napig álmatlan éjszakái vannak. - Az a darázs, ha nem repül be… Ide röpült az arcomnak, aztán afelé csaptam, a következő pillanatban meg már lent voltam az árok partján, az útpadkán. Aztán megijedtem, hogy lemegyek az árokba, és egy kicsit jobbat húztam, mint kellett volna.

Ennyire emlékszik. Mégsem az a kitörölhetetlen, ami az autóban vele történt, hanem ami a buszban: két halott, 14 sebesült, és a 19 éves Natasa, akinek a baleset után amputálni kellett az egyik lábát.

Misi bácsit otthonában látogatták meg. Fotó: RTL Klub/Házon kívül
Misi bácsit otthonában látogatták meg. Fotó: RTL Klub/Házon kívül

A Házon kívül riporterének elmeséli: a baleset után egyre mélyebbre süllyedt lelkileg. Már a kórházban elhatározta, szerszámait eladja, mindent felszámol abból a hétköznapi munkás életből, amelyet azelőtt élt. Új időszámítás kezdődött. Azelőtt sose nézte meg a sporthíreket, ma már szurkol a lányoknak, tudja a legfrissebb eredményeket. Pénzes Kingával, a győri csapat legidősebb játékosával gyakran beszélget. A 30 éves sportolót is a győri kórházban ápolták, és két héttel a baleset után benyitott az idős férfi szobájába.

- Nem láttam az arcot, csak azt tudtam, hogy hívják. Nem is számítottam semmire, csak a vezérlést tudtam, hogy miért megyek – mondja Kinga.
Misi bácsinak is jól esett a megkeresés. És az első találkozás után a kapcsolatukból lassan-lassan barátság lett.

- Kérdeztem tőle, mi ösztönözte, hogy bejöjjön hozzám: a többiek mondták-e neki? Azt mondta, hogy nem, csak valami hajtotta. Úgy érezte, be kell jönnie hozzám, és beszélnie kell velem. Jó három órát volt benn nálam. Akkor kezdtem el kicsit összeszedni magam, ha nem jött volna, nem is tudom, mi lett volna velem. Nagyon rendes kislány – teszi hozzá a férfi, aki a baleset óta gyűjti a cikkeket a győri lányokról. Mindent eltesz, többek között azt az írást is, mely Natasáról közöl fotót ideiglenes protézissel a lábán. - Együtt érzek vele! Hogy senkire sem haragszik.

Közben pedig már megkapta a nyomozás befejezéséről szóló határozatot: halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége. Ennek büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, de hátra van még a bírósági tárgyalás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apad a csornai térségi önkormányzati társulás

Tovább olvasom