Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győrből közvetítik a munkát

Csorna - Nem könnyű a diákoknak Csornán. Nyáron, ha munkát szeretnének, el kell menniük Győrbe, hiszen legközelebb csupán ott van olyan iroda, mely diákoknak segít munkát vállalni.
A csornai fiataloknak a megyeszékhelyig kell elmenniük, ha munkát szeretnének vállalni a nyári szünidőben, esetleg iskola közben. Azoknak ez nem jelent problémát, akik a csornai fiatalok közül a nagyvárosban tanulnak. Győrben két nagyobb iskolaszövetkezet van, melyhez bátran fordulhatnak a dolgozni vágyók.

A Pannon Work Iskolaszövetkezet adatai alapján összesen 50 beiratkozott csornai diákjuk van, ebből Csornán 25 fiatal dolgozik pénztárosként, árufeltöltőként hipermarketekben. A Csorna környéki falvakból 32 fiatalt regisztráltak munkavállalóként. Akik idén befejezték tanulmányaikat, s nem nyilatkoztak továbbtanulási szándékukról, azokat már nem tekintik tagoknak, de a nyilvántartásukban még szerepelnek. Az órabér átlagosan 300–600 forint között van, a munka jellegétől függően.

– Jelenleg a Pannon Worknek nincs kirendeltsége Csornán. Volt egy munkatársunk, aki helyben végezte a csornaiak munkavállalását, de most csak Győrben tudják intézni az ügyeiket. Felmerült, hogy a nyári szünet alatt ügyfélszolgálatot helyeznénk ki Csornára, azonban ez év közben nem működne, mivel ott nincs felsőoktatási intézmény. Információt szerezni, érdeklődni azonban már a weboldalunkról is lehet, ám a regisztráció miatt mindenkinek szükséges győri irodánkba befáradnia – mondta Kurdi Ferenc, a Pannon Work Iskolaszövetkezet értékesítési vezetője.

Kiss Dániel, a Fürge Diák irodavezetője elmondta: a megyében csupán Győrben van kirendeltségük és a jövőben sem tervezik, hogy Csornán ügyfélszolgálatot, illetve irodát nyitnának. A csornai fiataloknak Győrbe kell utazniuk, ahol beiratkozhatnak, majd onnan küldik Csornára a dolgozni akarókat.

– Tavaly nyáron regisztráltam a Pannon Work győri irodájában. Találtam is munkát egy alkatrészeket gyártó cégnél. Ott három hetet dolgoztam, elmentem nyaralni és vártam, hogy hívjanak. De nem hívtak. Nekem a diákmunka nem igazán vált be, most már állandó munkám van Jánossomorján – árulta el egy csornai fiatal, Bakodi Anett.Olvasóink írták

 • 5. 1 hozzászóló 2008. július 29. 23:24
  „És milyen munkát, hol?”
 • 4. Lacikó 2008. július 29. 21:30
  „Ha lány vagy,akkor tudok munkát.”
 • 3. 1 hozzászóló 2008. július 29. 20:38
  „anyad20!

  Édes ám a tudod kid!!!”
 • 2. anyad20 2008. július 29. 20:17
  „Protekció édes protekció”
 • 1. 1 hozzászóló 2008. július 29. 19:29
  „Kapuváron még csak diákmunka lehetőség sincs! Inkább ezzel kellene foglalkozni!!! Hiába szeretnék dolgozni már 1 hónapja, de sehol nincs hely (se Győrben, se Sopronban). Csak tudnám másnak hogyan van helye!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utcalezárásokra is felkészültek

Csorna - Utcájuk egyirányúsítását akarják elérni a József Attila utcában élők. A nagy átmenő… Tovább olvasom