Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Gyopáros másként ismeri az ˝állástörténetet˝

Csorna - Gyopáros Alpár támogatná, hogy Turi György – polgármesteri mandátumának lejártával – visszatérjen eredeti foglalkozásához.

A politikus szerint a városvezető több, morálisan elfogadhatatlan döntést hozott. Turi ˝nem tud mit kezdeni˝ Gyopáros állításaival.


Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő, alpolgármester, polgármesterjelölt a portálunkon is megjelent Turi-nyilatkozatra reagált. Ebben a városvezető elmondta: Fidesz-körökből magas beosztású tisztséget kínáltak neki, ha nem jelölteti magát az őszi választáson. Az állásajánlatról a csornai alpolgármester is hallott.

Gyopáros Alpár azt állítja, hogy Turi György köreiből őt is
Gyopáros Alpár
Gyopáros Alpár
megkeresték azzal, milyen lehetőségei lehetnének a jelenlegi polgármesternek, ha visszalép.

– A Fidesz – Magyar Polgári Szövetségben tiszteljük Turi György állatorvosi életpályáját, mindazt az időt, amit szakmájában eltöltött – jegyezte meg. – El kell azonban mondanunk azt is, hogy az elmúlt években Turi György polgármesterként több, morálisan elfogadhatatlan döntést hozott. Ezeket csalódottan vettük tudomásul. Ezért állt elő az a helyzet, hogy ma a Fidesz polgármesterjelöltjét nem Turi Györgynek hívják Csornán. Arról, hogy a közigazgatásból megkeresték őt, én magam is hallottam. Sőt, kollégái közül is többen felvetették nekem, hogy ő miért nem tér vissza a szakmájába, ahhoz, amihez ért. Az is igaz, hogy egy ˝hozzá közel álló˝ közvetítő élénken érdeklődött nálam. Arra volt kíváncsi, ha Turi György mégsem indulna a választáson, lenne-e vajon lehetősége, hogy szakmájában, valamilyen megbecsült pozícióba térjen vissza. Ha ő olyan jó polgármester lett volna, mint amilyen jó állatorvos volt, akkor nem mondanám ezt, így azonban mondom: én magam is támogattam volna ezt a döntést. Nem tudom, jelenleg hogyan tervezi Turi György és családja a jövőt. Nem tudom, ki mindenkinél kilincselnek most különféle ajánlatokkal és alkukkal, de számunkra a Turi György nevével fémjelzett időszak már lezárult.

Gyopáros Alpár hozzátette: a tisztelet okán eddig sem kívántak foglalkozni a nyilvánosság előtt Turi György és a ˝hozzá közel állók˝ viselt dolgaival és személyes egzisztenciájuk alakulásával. Ettől tartózkodnak a jövőben is. Az országgyűlési képviselő ugyanígy nem kívánta kommentálni azt sem, hogy a Jobbik elégedett lévén Turi György munkájával, Csornán nem indít polgármesterjelöltet.

– Sokkal inkább foglalkozunk azzal, hogy kihasználjuk a Fidesz történelmi győzelméből adódó lehetőségeket a következő ciklusokban és Csornát végre olyan várossá formáljuk, amilyennek az itt élők már régóta látni szeretnék. Békés, tisztességes, jó hangulatban fejlődő várossá. Portálunk érdeklődésére Gyopáros Alpár elmondta: a csornai Fidesz-csoport újjászervezése megkezdődött, folyamatosan érkeznek be a tagfelvételi kérelmek.

Turi György
Turi György
Turi György szerint valótlan, amit a képviselő állít. – Nem is tudok mit kezdeni Gyopáros Alpár állításaival – fejtette ki.

– Nyilván, mint politikusnak, ezt kellett mondania. Először is fogalmam sincs, milyen, morálisan elfogadhatatlan döntéseket hoztam polgármesterként. Döntéseimben mindig a város érdeke vezérelt, ami lehet, hogy a Fidesz helyi vezetőinek érdekeit sértette. Másrészt, ami az állásajánlatot illeti, teljesen életszerűtlen az alpolgármester álláspontja. Én már tavaly decemberben bejelentettem, hogy indulok a választáson. Ugyan miért hátrálnék most meg, miért kilincselnék a Fidesznél munkalehetőségért. Sokkal inkább nekik érdekük, hogy kiiktassanak és mindent megtegyenek, hogy eltérítsenek szándékomtól.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. MacGyver 2010. július 28. 13:26
  „A politikusok hazaszeretete kimerült a képviselői eskü letétele után. Hiú ábránd bízni bennük.”
 • 56. körkép 2010. július 28. 06:00
  „Kátyúban van az ország, a városok, falvak- akkor miért nem társadalmi munkában látják el a képviselőséget?
  Hol itt a hazaszeretet? Nálunk mindent érdekből csinálnak. Tessék már TENNI valamit ezért a kis Honért.”
 • 55. huszárkapitány 2010. július 27. 21:47
  „Bodomnak,tévedsz ha azt hiszed hogy nem volt tiltakozás a kórházi osztályok tönkre tétele miatt a dogozók részéről.Semmibe vették.Szerintem a testületben egyettértés volt hisz párt feladatként kapták.Talán még el is hitték hogy igy mentik meg a kórházat.És sajnos elég sokat índít belőle ujra,csak azokat cseréli le akik a jelenlegi polgármester mellett tették le a voksot.”
 • 54. embertelen 2010. július 27. 15:53
  „Tisztelt Bodom! A személyes kommunikáció valóban sokat segíthet egy ember intelligenciájának megítélésében, ebben egyetértünk, de Gyopáros Alpár jelenleg még Csorna alpolgármestere, ezért Tury György polgármester a jelenlegi "munkahelyi" főnöke. Nem utal nagy intelligenciára, ha valaki a főnökét nyilvánosan meghazudtolja, még akkor is, ha esetleg Gyopáros Alpárnak lenne igaza.”
 • 53. miro132 2010. július 27. 15:45
  „Turista : légy erős nincs szó körgyűrűről jelenleg. a 86 os utnál ér véget az elkerülő a tervek szerint de a kiviteleésesek éppen ma állitották le..”
 • 52. miro132 2010. július 27. 15:42
  „Ma jelentették be azt hogy nem épül több autópálya. Mi lesz az elkerülővel? Ezek szerint az is le lett állitva...”
 • 51. LAZA 2010. július 27. 09:28
  „50.
  Jó,hogy mondod! Így akkor erről lemaradtam.
  Talán ezért is kezdtem a hozzászólásomat egy hozzád intézett kérdéssel.
  Választ ugyan nem kaptam helyette viszont nem is túlságosan burkoltan de lehülyéztél.
  Akkor a soproni példa:
  Nálunk is már szinte minden készen állt arra,hogy ez az egészségház megkezdje a működést,de a város lakossága- élen az egészségügyben dolgozókkal-ellenállt!
  Csornán ez nem történt meg(mármint az ellenállás)az önkormányzat elfogadta a felülről érkező diktátumot és így alakulhatott meg ez az intézmény.
  Az,hogy milyen sikerrel,eredménnyel,netán kudarccal, működik azt a csornaiak tudhatják!
  Nálunk szerencsére nincs.
  Ámbár a kórházunk működésére sem lehetünk túl büszkék!”
 • 50. Bodom 2010. július 26. 17:45
  „Üdv!

  Jól megkaptam.
  Embertelen! A személyes kommunikáció sokat segíthet egy ember intelligenciájának megítélésében, szerintem te is megpróbálhatnád. Ha hülyének nézel, akkor miért úgy kezded, hogy tisztelt. Tudod a szavaknak jelentése is van ám, nem csak protokoll miatt használjuk, vagy ezt nem tanították a zegyetemen?
  Picinyhuszár! Megnézném, hogy ki szavazta meg az egészségházat, és ezek közül vajon mennyit indít most a fidesz-kdnp. Szerintem a válasz zéró, vagyis senkit, persze lehet, hogy tévedek.
  LAZA! A szövegértelmezést általánosban, az alsóban tanítják.”
 • 49. embertelen 2010. július 26. 15:38
  „Tisztelt Bodom! Honnan veszed, hogy Gyopáros intelligens? Nekem más a véleményem, de lehet, hogy hozzád képest tényleg intelligens.”
 • 48. huszárkapitány 2010. július 26. 15:09
  „Laza igazad van hogy Fidesz találmány az egészségház/a kórházi osztályok rovására/, és így sikeresen tönkre is tették az addig magas színvonalon működő kórházi osztályokat./szülészet-nőgyógyászat,belosztály és kardiológia/.Az azonban nem szabad elfelejteni hogy a testület többsége Fideszes élén az alpolgármesterrel.”
 • 47. LAZA 2010. július 25. 20:31
  „46.
  Nem tudom,hogy az egészségházra vonatkozó véleményedet milyen indíttatásból osztottad meg velünk?
  Ezeknek a létrehoztatása teljességgel Fidesz találmány és a 2006 után létrejött fideszes vezetésű önkormányzatoknál szaporodtak el.Sopronban is próbálkoztak a létrehozással de a város egységesen ellenállt így aztán a fideszes vezetésű önkormányzat szerencsére visszakozott!
  A csornaiakban valoszinüleg hiányzott ez az erő és az összefogás!”
 • 46. Bodom 2010. július 24. 22:27
  „Üdv!

  Kiemelnék egy idézetet a cikkből: "Döntéseimben mindig a város érdeke vezérelt...". Erre az egyik példa a sok közül az egészségház, ami megadta a kegyelemdöfést a kórháznak. Ilyen egy morálisan elfogadhatatlan döntés tisztelt polgármester úr. Marhára a város érdekét szolgálta. KÖÖÖÖSZÖÖÖÖNJÜÜÜÜK SZÉÉÉPEEEN.”
 • 45. MacGyver 2010. július 24. 01:15
  „Tisztelt turista1982!

  A jövő tv esti meséje már adásban van? Ripsz ropsz megépítik a 2x 2 sávos dél keleti elkerülőt és olyan iramban, hogy a megnyitott pápai vasutat is szivárványként ragyogja be este is.
  Ember, ez Csorna, nem Dubai, itt csak a sínek nőnek függőlegesen”
 • 44. huszárkapitány 2010. július 23. 22:18
  „Miért is lett a jelenlegi polgármester alkalmatlan mostanra,mert Gyopinka kellene a hely.A termál kutat a volt polgármester az MSZP-s Pap József szúrta el avval hogy eladta a kutat így nem lehet üzemeltetni a fürdőt.Gyopi mint valaki írta ,fiatal agilis,tettre kész igen ami az álláshalmozást illeti.És szemtelen,erőszakos,vádaskodó igen igen.Volt már nekünk hatalmon lévő polgármester polítikus aki a szintén csornai Molnár Csabával a csornai kórház és az elkerülő út ellen szavazott.Először tessék kérem bizonyítani,és tudni hogy kórhát/elfekfő/és kórház/aktív ágyas/két különböző fogalom.És együtt működni,mi már megválasztottuk a parlamentbe ott dolgozzon a térségért egyetértésbe a polgármesterrel.Vagy éhes a holdudvar?”
 • 43. Bodom 2010. július 23. 19:57
  „Üdv!

  Turi György nem tett semmit, csak beleült a jó kis bársonyszékbe, ahova a fidesz segítette. Aztán beintett a fidesznek, most meg megy a sírás-rívás. Az ilyen ember nem jó politikus, nem való polgármesternek. Gyopáros fiatal, agilis, intelligens, tettre kész ember. Ilyen polgármester kell. Ez teljesen egyértelmű. Hajrá Csorna, hajrá Gyopi.”
 • 42. turista1982 2010. július 23. 17:35
  „meggájvör megint keveri... épp nemrég láttam a tv-ben, hogy a csornai elkerülőút kivitelezése elkezdődik a 2010-es ciklus közepén. azaz van egy-másfél évük, hogy lezavarják a kisajátításokat, régészeti szöszmötölést, aknakeresést.

  szerintem meg lehet csinálni simán, legalább a délkeleti karéjt és az északkeleti átkötést a ciklus végéig, ez a kamionforgalmat eltereli. így már nagy előrelépés. a délnyugati cikkelyt addig elő lehet készíteni, aztán kész is. gyopáros rajta van az ügyön, ez látható. most rá szavazok emiatt ősszel, de ha nem lesz meg 2014-ig, akkor a srácnak nincs keresnivalója többé itt.

  turi meg menjen vissza állatorvosnak. bár anyámék szerint abban sem volt jó. az ügyvéd fia a város pénzén biztosan jobb...”
 • 41. GYMS 2010. július 23. 11:53
  „37. írja: "Szerintem nem ezen kellene vitatkozni, hogy ki legyen a polgármester, hanem ideje lenne tenni valamit!"

  Maximálisan egyetértek! A polgármester személyéről ugyanis nem a Kisalföld által gerjesztett parttalan viták során, hanem a szavazófülkékben fogunk dönteni. Ez október 3.-án meg fog történni. Az már csak alig több, mint 2 hónap! Olyan nehéz lenne ezt mocskolódások nélkül kivárni? (Azért vagyok pesszimista, mert a legútszélibb stílusú párt még meg sem nevezte a jelöltjét...)”
 • 40. GYMS 2010. július 23. 11:42
  „36.!

  Ha van valami, ami hányinger-keltő, akkor az a Jobbik dörgölőzése a Turi Györgyhöz, miután az adventi keresztállításuk megakadályozása miatt valamelyik patkány közülük megadta a pogármester úr mobilszámát a kurucinfónak... Most meg hirtelen mellé állnak!
  Hogy miért? Csak azért, mert miután kiderült, hogy mindketten (Gy. A. , T. Gy.) indulnak, amellé a jelölt mellé áll a Jobbik, akit kevésbé utál. Saját jelölt nuku? Szánalmas...”
 • 39. pancser 2010. július 23. 10:04
  „Vagyunk néhányan akik nem csornaiak, de szívünk fáj ha Csornán áthaladunk, vagy megállunk. Szóval kedves csornaiak, ez tényleg azt mutatja, hogy nálatok sok minden nincsen rendben. Bagatell dolgokon osztoztok, ki hova való, de a tettrekészség, a dinamizmus nem szimpatikus. A fejlődés előbb utóbb elsodorja a megkövült helyi szemléletet, de jobb lenne minél előbb, minden napért kár.Fiataljaitoknak még egy strandolási lehetőséget sem tudtok összehozni. Mindenért lobbizni kell, nem csak az állambácsinál, hanem a befektetőknek is ígérni, hogy azt higgye, hogy neki, a vállalkozása számára a világ legjobb helye Csorna. Ma a Fidesznek áll a zászló, tehát ott kell kaparni. Nem gazember az, aki a város érdekében, bárkivel szövetkezik, aki vélhetően a város üdvét szolgálja. Drukkolok Csornának, az egész környéke sínyli a város állapotát!”
 • 38. akinemfél 2010. július 23. 09:59
  „Hát az biztos,hogy nem mindegy ki fog meggazdagodni a csornai polgármesterségen. Hajrá Gyopi !
  Kár,hogy nem az a donto,hogy ki tudna tobbet segíteni a városnak.
  Azért még van mit fejlodnod Gyopika !”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihasználják a fűtési szünetet, karbantartják a távvezetéket

A Csornahő kft. a nyári időszakban is folyamatosan biztosítja a távhőszolgáltatást a fogyasztóknak. Tovább olvasom