Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Gyopáros Alpár vs. Papp József: a volt polgármester nyerte a pert

Az elsőfokú bíróság korábban elutasította Gyopáros Alpár keresetét, ezt fővárosi ítélőtábla helybenhagyta.


A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében elutasította Gyopáros Alpár fellebbezését - számolt be az inforabakoz.hu.

Az országgyűlési képviselő az MSZP-t és Papp Józsefet perelte be jó hírnevének megrontása vádjával, egy a választási kampányban kiadott szórólap miatt. A szórólapon felsorolták Gyopáros Alpár összes jövedelmét a vagyonbevallása alapján.

Részletek és a bírósági ítélet indoklása itt olvasható >>

Jogerősen pert vesztett Gyopáros Alpár

Az országgyűlési képviselőnek tűrnie kell, ha politikai ellenfelei bírálják, vizsgálják vagyoni helyzetét, jövedelmeit. Így határozott a Fővárosi Ítélőtábla a Gyopáros kontra MSZP és Papp József ügyben. A csornai országgyűlési képviselő egy tavaly februári, választási szórólap miatt perelt. Az ítélet jogerős.

E kiadványt Papp József akkor még országgyűlési képviselő és az MSZP jegyezte. Tételesen felsorolták benne Gyopáros Alpár javadalmazásait. A politikus pert indított, mivel szerinte a választókat megtévesztve tájékoztattak vetélytársai a vagyoni helyzetéről. Ezzel – vélte Gyopáros Alpár – megsértették a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát. Első fokon a Fővárosi bíróság elutasította a keresetet. A fellebbezés után a Fővárosi Ítélőtábla szintén.

Gyopáros Alpár azt kifogásolta, hogy „összemosták" jövedelmeit, azaz nem írták le pontosan, hogy mikortól meddig részesült a különböző díjazásokban.

– Úgy tüntették fel, hogy havonta több millió forintos bevételre teszek szert. Nyilvános vagyonnyilatkozatomra hivatkoztak, amiben viszont én pontos dátumokkal jelöltem a különböző tisztségek betöltését. A szórólapon ezt már nem tartották fontosnak megemlíteni – reagált a fideszes képviselő.

A szocialisták a bíróságon elismerték, hogy téves volt közlésük a megjelölt szakaszokban. Ám szerintük azért sem volt jogsértő, mert nagyságrendileg a pontosításokkal sem változik a felperes jövedelme. A bíróság kimondta: a javadalmak vizsgálatára az alpereseknek joguk volt. Ezt pedig a felperesnek mint magát megmérettető politikusnak tűrnie kell. Gyopáros Alpárnak mint közszereplőnek a jövedelme elemzés, értékelés és bírálat tárgyát képezheti.

– Az előző ciklusban a Fidesz folyamatosan a zsebekben kutakodott. Úgy látszik, akkor ez természetes volt. A bíróság most kimondta, hogy a képviselő jövedelme nyilvános adat, amit akár bírálni is lehet – jegyezte meg Papp József.

Gyopáros Alpár hozzátette: tudomásul veszi a bíróság határozatát és teljesíti a rá róttakat. Azaz Papp Józsefnek és az MSZP-nek megfizet összesen 20 ezer forint fellebbezési eljárási költséget, illetve az államnak 36 ezer forint fellebbezési eljárási illetéket.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. huszárkapitány 2011. február 10. 19:28
  „22.Ma megnézhetted mennyi pénzt kap.Hol kapna ennyit ?Én karierista akarok lenni ,a nem sokkal
  több mint nettó100 ezer fizumból majd 14 ezret levontak.Ez az új adózás!!.Majd sajnálom szegényt hogy nem lett még polgármester is.”
 • 23. huszárkapitány 2011. február 10. 19:21
  „17.Tényleg visszalépet és kik mellett szavaz? Most már csak azt kellene kideríteni hogy ki miatt is lépett vissza,mert eddig a Fidesz-KDNP mellett szavazott.”
 • 22. gombócartúr 2011. február 10. 08:05
  „21.

  Mindenki tudja, hogy a demokrácia nem működőképes. Jelenleg az emberiség ezt tartja a legjobb megoldásnak. Képzelem, hogy ki lennél akadva, ha a miniszterelnök mondjuk kancelláriát vagy elnöki rendszert vezetne be. Mindjárt az lenne a probléma, hogy diktatúra van!
  Szerintem, ha Gy. A. karrierista lenne, akkor a választások után más munka után nézett volna! De nem így tett!”
 • 21. Nooormális? 2011. február 09. 18:46
  „Ezért mondom én mindig, hogy a demokrácia egy utópisztikus államforma. Úgy hülyeség, ahogyan van. Ugyanis az emberek túlnyomó többsége túl ostoba hozzá, hogy a saját sorsáról gondolkodjon. Sőt, hogy gondolkodjon.
  Ezt a cikket sem értette meg, kb 80%. Vagy el sem olvasta? Mindegy, a lényeget nem értik, ezt hívják funkcionális analfabétizmusnak. (A betűket ismerik, de nem fogják fel mit olvasnak.)
  Egyébként pedig 20.-asnak van igaza, hozzátéve, hogy Gyopi is egy karrierista, akit főleg a saját boldogulása érdekel.”
 • 20. 1120 2011. február 09. 12:33
  „A fentiektől függetlenül szerintem meg Papp József erkölcsi értelemben egy utolsó, senkiházi pondró, aki megítélésem szerint súlyosan vétkes abban, hogy az 1994-2006 közötti időszakban a helyzeti energiáihoz képest Csorna gyakorlatilag egy helyben topogott...
  Hogy félreértés ne essék: Gy. A. sem a szívem csücske!”
 • 19. LAZA 2011. február 09. 10:34
  „18.
  A Nemzeti megegyezés pártjának ez nem jelenthet problémát.
  Estleg ezt a szerződést úgy tekintik,hogy akkor érvényes ha mindig a fidesznek van igaza?”
 • 18. hekus 2011. február 09. 10:21
  „huszárkapitány
  ki van többségben a testületben?

  6 Fidesz-KDNP-s képviselő van a testületben, 5 koronás 1 mszp.
  Az MSZP a választásokkor is visszalépett, segítve ezzel turit. Így lesz ez a testületben is 4 évig. Patt helyzet.”
 • 17. LAZA 2011. február 09. 09:45
  „16.
  Ne izgulj gyopi és csapata mindent meg fog oldani.Egy ennyire jól dolgozó zseni,egy géniusz.
  Nem mellékesen az Eu-t is támogatja a tanácsaival.(igaz csak közvetve)
  Aztán ha minden probléma a múlté akkor jöhet egy atomtengeralattjáró vezetése.
  Egykoron az igazi pártkáderek voltak csak képesek hasonlókra!”
 • 16. huszárkapitány 2011. február 09. 09:00
  „Hekusnak és ki van többségben ebben a testületben?Igaz csak egy szavazattal!!!!! Nem is tudom.
  Elvesztette a pert punk- tum,lapozzunk.Nem volt igaza és kész mit kell ezt ragozni.
  Azt hiszem ez nem világrengető esemény.
  Mi van a kórház sebészeti matrixnak megszüntetésével/egynapos sebészet/,mi lesz a szülészettel a termálkúttal,a parkgondozással?
  Engem ez jobban izgat.”
 • 15. gombócartúr 2011. február 09. 08:43
  „10
  Elég sajnálatos, hogy azt gondolod, hogy akinek több van, mint neked, az biztosan lopta! Ne haragudj, de azért tart itt ez az ország, mert sokan a máséra irigykednek ahelyett, hogy a saját gyarapodásukon tisztességesen munkálkodnának!”
 • 14. Muki81 2011. február 09. 08:04
  „Abban a szórólapban nem Gyopi fizetésének nyilvánosságra hozás volt a szemétség. Hanem, mert nem ferdített, és nem a valóságot írta. Meg még az is hogy nem írta le, hogy Papp Józsi mennyit keresett és mennyi végkielégítését vett fel amikor leváltották mint polgármesteri mint országgyűlési képviselőségéről.
  Ja és a szórólapban Gyopárost saját emberéhez Zuslághoz hasonítta. Ezt meg nem is kommentálom.
  Szóval nem volt jogellenes, de szemét volt az biztos.”
 • 13. hekus 2011. február 08. 22:06
  „Na a mélyen tisztelt ex polgármester úr.

  Igen nagyra van az ő inforábaközéve, jönnek a "jobbnál jobb" baloldali cikkek, és etetik az embereket. A kisalföld meg csak aszisztál az egészhez.
  Itt már minden mindegy csak Gyopáros ellen szóljon minden...!
  És a sok népnek meg nem esik le, hogy itt valami más van a háttérben, valami érdek egységfront. Bármi csak ne a Fidesz.
  De nem baj, csornaiak vagyunk, mi így gondolkodunk, széllel szembe hugyozunk, áskálódunk, egymás ellen fordítjuk az embereket.
  És mindenért a Fidesz a hibás.
  Csak azt mindig elfelejtik mondani, hogy itt Csornán sem a Fidesz volt a ludas a kezdetekkor. Hanem a sok érdek ember.. Akik miatt most itt tartunk, van egy képviselő-testületünk, de döntést nem tud hozni, ergo van egy testület ami nem tud egyről a kettőre lépni.
  Pedig meg volt az esélyünk arra, hogy egy egységes, jól működő városvezetést állítsunk fel, de hát nem éltünk vele. Csornaiak vagyunk...”
 • 12. Phobos 2011. február 08. 21:23
  „Eszébe jutott Lázárnak az Audi S8-as, de szerinte az emberek akarták

  A választók dönthetik el, megéri-e nekik, hogy a Fidesz frakcióvezetője egy 450 lóerős luxusautóval jár. Ezt maga Lázár János mondta, akit az RTL Híradó kedden kérdezhetett először arról az autóról, amit havi 600 ezer forintért bérelnek neki (és amit korábban letagadott, lásd lenti kapcsolódó anyagunkat).
  A Fidesz frakcióvezetője egy Audi S8-as autóval jár, amely tízhengeres és 5 ezer köbcentis. Lázár János a 450 lóerős sportverzióval közlekedik, amely akár óránként 250-es tempóra is képes. Ezt azonban a hódmezővásárhelyi polgármester nem tudja kihasználni, hiszen a magyar autópályákon 130 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Lázár János szerint a kocsi kiválasztásánál a márka nem, csak a biztonság számított. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, havi 7 ezer kilométert tesz meg, ehhez pedig biztonságos autó kell neki - mondta. Az RTL Híradó riportere azonban az Audi zászlóshajója, az S8-as töréstesztjét nem találta a hivatalos európai biztonságtechnikai oldalon. A német autóklub is csak a jóval kisebb teljesítményű márkatársáról írja, hogy magas biztonságot nyújt.
  Lázár János az RTL Híradónak elmondta: érezte a közvélemény értetlenségét, hogy miért van erre szükség. Ugyanakkor hozzátette: gyorsan kell Budapestre utaznia, amihez jó gépkocsi kell. (Lázár "csak" arról feledkezik meg, hogy sokkal kisebb tejesítményű autóval is lehet 130-cal menni.) A politikus beszélt arról is: az a kérdés, hogy ez megéri-e a hódmezővásárhelyieknek, és megéri-e az adófizetőknek. Ér-e a munkám ennyit? "Ezt Hódmezővásárhelyen néhányszor már eldöntötték, mikor 70 százalékkal megválasztottak" - nyilatkozta a politikus.
  Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizeti, így állják a havi 600 ezer forintos bérleti díjat, és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget.
  (FH nyomán)”
 • 11. huszárkapitány 2011. február 08. 20:54
  „Jogunk van tudni hogy mennyi a keresete,közszereplő vagy nem? Engem inkább az érdekel mi változott hogy most megnyerte a pert? Nem is értem!”
 • 10. blaze 2011. február 08. 20:00
  „9

  Te gombóc milyen felelősségteljes munkáról beszélsz? Épp az ilyen sokat kereső naplopók azok akik semmihez se értenek! Maximum a lopáshoz, csaláshoz...”
 • 9. gombócartúr 2011. február 08. 19:40
  „moderálva.....> Hasonlítsd már össze a szórólapot a vagyonbevallással! Ha össze bírtad hasonlítani és sikerült észre venned amit kellett, utána ......!!

  Alacsony fizetése legyen annak, akinek nincs annyi esze, hogy egy felelősségteljes munkát el tudjon látni!”
 • 8. janika 2011. február 08. 18:52
  „Ja, már meg is van. Nehogy a "z",helyett "t" meg egy" h"-t írjon oda ahova kettő kell és üssön, le aki nem, jogász. Mert e rendszerben ez a lényeg.”
 • 7. janika 2011. február 08. 18:48
  „Vajon minek kellett ehet az ügyhöz ennyi ügyvéd?”
 • 6. Megakrieger 2011. február 08. 18:30
  „én nem tudom, hány munkahelye van, de ha tényleg sok, akkor lenne egy tippem melyik munkahelyén piheni ki a többit (a parlamentre gondolok) És ez mindegyik oldalon mindegyikkel ugyanígy van, csak meg kell nézni Csornát, aminek egy rakat képviselője van bejuttatva mindenhova az EU parlamenttől, a magyar országgyűlésig. Volt, hogy a megyei listáról is volt képviselője Csornának (természetesen a területi mellett) és soha nem lettek semmit, még két képviselővel sem, sőt úgy még kevésbé, mert több alkalmuk volt gyűlölködni.
  A termált külföldi befektetők kezére játszották, ott köröznek a szlovák és német semmirekellők a sok milliárdos termálvíz kincs felett, mint valami keselyű, de legalább Enesére már nem sokáig kell bemenni, ha valaki Győr és Csorna között közlekedik. Egy kutya mind.”
 • 5. blaze 2011. február 08. 18:13
  „Ki mondja hogy nem érdemli meg? Igen ezek a szuperemberek akár egyszerre 10 munkahelyen is kiválóan teljesítenek, szegény prolik meg az egybe is beledöglenek...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országos pékverseny döntője Kapuváron

A kapuvári Berg-szakiskola évértékelőjén elhangzott, gondok vannak a vizsgáztatás terén és problémát… Tovább olvasom