Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyógyító sötétség

Egy bécsi látogatás alkalmával szerzett tapasztalatok nyomán kialakított úgynevezett „sötétfény-szobában” is foglalkoznak a gyerekekkel a csornai Arany János-iskolában.

Foglalkozás: Majorné Molnár Mária a gyerekekkel a sötétfény-szobában.
Átadták a sötétfény-szobát

Néhány környékbeli településvezető, továbbá Kockásné Sipőcz Katalin, a megyei önkormányzat intézményfelügyeleti osztályvezetője jelenlétében csütörtökön délelőtt adták át Csornán az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálatnál azt a „sötétfény-szobát" (fekete szoba), amit a megyei polgármesterek első jótékonysági báljának bevételéből alakítottak ki.

Bécsből hozták haza az ötletet

Lechner Aranka igazgató köszöntője után Nemes László sobori polgármester, a bál szervezője idézte fel a fekete szoba kialakításának előzményeit. Elmondta, hogy az Arany-iskola vezetőivel közösen egy bécsi intézményt látogattak meg és a látottak hatására vetődött fel a szoba kialakításának ötlete. Beszélt arról is, hogy a polgármesteri bálok bevételéből eddig megyei intézményeket segítettek és várhatóan így tesznek a jövőben is. A tervek szerint a következő támogatott ismét a csornai intézmény lesz. Nemes László örömét fejezte ki, hogy az Arany János-iskolának adott 300 ezer forint elegendő volt a szoba kialakításához.

Egy-egy gyakorlás 25 percig tart

A „sötétfény-szobát" Majorné Molnár Mária, az intézmény művészeti munkacsoportjának vezetője mutatta be. A szobát speciális anyaggal festették, miként a világítás is speciális. Az új helyiségben különböző eszközök segítségével azokkal a gyerekekkel foglalkoznak, akiknek tanulási, illetve figyelemzavaruk van. Egyszerre két-három olyan tanuló vesz részt a foglalkozáson, akiknek a problémáik nagyjából azonosak. Egy-egy gyakorlás időtartama 25 perc, hetente egy alkalommal. Mindig azt az eszközt helyezik ki, amelyik a gyerekek fejlesztéséhez szükséges. A szobát a pedagógiai szakszolgálatban is használják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naponta 300 tonna búzát dolgoz fel

Naponta 300 tonna búza feldolgozására lesz képes az a malom, melynek építése ha- marosan… Tovább olvasom