Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyógyfürdő minősítést kaphat Kapuvár

Az illetékes szerint ezáltal a társadalombiztosítással támogatott gyógyítást végezhetnek Kapuváron.
– Örömmel jelenthetem ki, hogy a közeljövőben egy régi álmunk válhat valóra azzal, hogy a már többször bizonyított kapuvári gyógyvíz végre elnyerheti a társadalombiztosító támogatását – jelentette ki dr. Schéder Ákos, a kapuvári termál gyógyászati referense. Hangsúlyozta: az országos és a megyei egészségbiztosítási pénztárral már előrehaladott tárgyalások folynak Kapuvár gyógyfürdővé minősítéséről. Ezek sikeres lezárulta után a magyar egészségbiztosítási kártyával rendelkezőknek legalább négyféle kezelése végezhető el a helyi gyógyvíz jótékony hatásait kiaknázva. – Pályáztunk egy térségi gyógyászati központ létrehozására is – mondta dr. Schéder Ákos.

A termál megbízott gyógyászati vezetője hozzátette: a minősítés megérkezéséig sem ülnek a babérjaikon, hiszen nemrég egy előadás-sorozatot indítottak útjára a fürdőben. A programokon segítőjével, Horváth Béláné Horváth Katalinnal egyfajta prevenciós munkát végeznek. A nyár elején kezdődött rendezvénysorozatuk az alternatív gyógymódokkal ismerteti meg a látogatókat. Horváthné hozzátette: előadásaik témáját mindig az épp aktuális évszak egészségügyi kérdései köré csoportosítják, így legutóbb a mozgás- és emésztőszervi megbetegedések témakörében ajánlott alternatív gyógymódokat ismertették, s foglalkoztak a daganatos betegségek kezelésének formáival is. Rendezvénysorozatukat folytatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak nagyvállalkozások tartanak több állatot

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly december és idén április között tovább csökkent Magyarország szarvasmarha-állománya. A sertés- és juhállomány lényegében nem változott, a baromfifélék száma a kacsák kivételével emelkedett. Az országos adatok a Rábaközben is jellemzőek. A térség nagy állattartó településein is egyre kisebb az állatállomány. Tovább olvasom