Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Gyermekzsivaj Zsebeházán

Újra gyermek nevetése hallatszik a településen, ez szűrődik ki az utcából, a játszótérről, az udvarokról.
Zsebeháza lakossága napjainkban 135 fő. A helység rendezett, nyugodt és rendkívül csendes, melynek előnyeiről az itt letelepedő családok ódákat zengtek a Kisalföldnek: véleményük szerint a község ideális gyermekeik felnevelésére. Az ingatlanok jóval olcsóbbak, mint más településeken – egyikük szerint négymillióért már jó családi házakat lehet venni a faluban –, ez is közrejátszik abban, hogy több pár is helyben maradt. Két élelmiszerbolt is rendelkezésére áll a falubelieknek. Óvoda és iskola csak a szomszéd faluban, Szilban van, ám megoldható a bejárás. A község polgármestere, Nagy Gáborné elmondta, házfelújítás, valamint építkezés céljából kamatmentes kölcsönnel tudják segíteni az ide letelepedő párokat.

– Itt nőttem fel, ide köt minden, a család és a barátok közelsége felettébb fontos számomra – meséli lapunknak Varga-Tóth Lívia, két kisgyermekes anyuka. Helyben kevés a munkalehetőség és a közlekedés sem a legjobb, a fiatal anyuka számára mégsem volt kérdés, hogy hol szeretne családot alapítani. A családi ház és a nagy udvar ugyancsak megfelelő a gyermekek számára, hisz kielégíti mozgásigényüket. Lányaival, a hároméves Cecíliával és a másfél éves Borbálával naponta látogatják a játszóteret, nagyokat sétálnak és bicikliznek. Gyakran találkoznak más kisgyermekesekkel, akikkel sok időt töltenek együtt. – Nem szeretem a városok nagy zaját és a nyüzsgést, számomra a tökéletes, nyugalmas életet ez a falu biztosítja. A friss levegőt, a zöld környezetet és az itt élő emberek közötti szoros kapcsolatot nem pótolhatja semmi – folytatja a családanya.

Gaálné Béres Bernadett, Varga-Tóth Lívia és gyermekeik: Az apróságok sokat játszanak együtt.
Gaálné Béres Bernadett, Varga-Tóth Lívia és gyermekeik: Az apróságok sokat játszanak együtt.

A község legfiatalabbja cím a négy hónapos Gaál Csengét illeti meg. A pici baba Gaálné Béres Bernadett második gyermeke. Az anyuka rendkívül örül, hogy gyermekeinek, a hároméves Kristófnak és Csengének akadnak kortársai. – Jó dolog, hogy több fiatal anyuka is lakik a környéken, hiszen van kivel megbeszélni a „babás" dolgokat és megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat. A bátyámnak és élettársának kislánya most négy hónapos, aki nyolc nappal idősebb unokatestvérénél, Csengénél. Ők szintén ide telepedtek le. A hölgy előző kapcsolatából egy négyéves kislányt hozott magával az újba – mondja Gaálné. A fiatalasszony ugyancsak a faluban nőtt fel. A megszokott környezet és a család közelsége nélkülözhetetlen számára. – Bár orvosi ellátás is csak a szomszéd faluban van, a háziorvosra mindig lehet számítani – jelentette ki Gaálné.

Zsebeházán nyolcan vannak öt éven aluliak. Az ezt megelőző időkben egyre kevesebb gyermek született, sőt, évek teltek el anélkül, hogy kisbaba érkezett volna a községbe. Nagy Gáborné polgármester is örül az utánpótlásnak, amit az aktív szülőknek köszönhet, hiszen ők adják a jövő generációját olyannyira szeretett községének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc település tartozik a szociális társuláshoz

Hat Csorna környéki község belépésével harminc településre bővült a Beledi Szociális és… Tovább olvasom