Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Gyerekprogramok uniós támogatással

Uniós támogatással szervezett rendezvényeket a helyi gyerekeknek a csornai művelődési központ és könyvtár tavaly. 25 millió forintot nyertek az egész éves programsorozatra.
  
Játszva tanulj – tanulva játssz címmel nyert európai uniós támogatást a csornai Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Az intézmény gyerekek számára szervezett tanórán kívüli foglalkozásokat, rendezvényeket. A program 2013 novemberétől 2014 decemberéig tartott, a támogatás összege 25 millió forint volt.
– A Játszva tanulj – tanulva játssz, tanórán kívüli nevelési feladatok kicsiknek és nagyoknak címet viselte programsorozatunk. A pályázat száz százalékban támogatta a rendezvények megvalósítását, így önrészre nem volt szükség – tájékoztatott Szalayné Galambosi Tímea, az intézmény igazgatója.

A csornai óvodásoknak a program keretében Pogány Judit színésznő is mesélt a könyvtárban.
A csornai óvodásoknak a program keretében Pogány Judit színésznő is mesélt a könyvtárban.


– A foglalkozásokat a gyerekek és fiatalok életkori sajátosságainak figyelembevételével szerveztük, az óvodástól a középiskolás korosztályig kínáltunk programot. Az érdeklődők megismerkedhettek például a csornai csata történetével, különböző tematikus heteken, táborokon, vetélkedőkön, kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. A könyvtár megismertetése és szélesebb körű elfogadtatása mellett fontos cél volt a résztvevőkben a helyes önértékelés kialakítása, az önismeret, az önkifejezés, az anyanyelvi készség, valamint a kreativitás, a kézügyesség fejlesztése.

Ennek szellemében rendeztek olvasótábort, természetismereti tábort, vetélkedőt a csornai csatáról, Széchenyi-hetet, önismeret témahetet. Érdekes volt az anyanyelvi nevelés élményszerű ismeretátadása, a Kattanj ránk! rendezvény, a Mese ABC-, a Mesekönyvtár-, a Varázskönyvtár-foglalkozások. A pályázat időszakában az intézmény dolgozói mellett az egyes szakterületek elismert előadóival is találkozhattak a résztvevők. 

       

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres diákok

A diákokat Nagyné Kovács Enikő, Csapóné Papp Ildikó és Törekiné Takács Bea készítette fel. Tovább olvasom