Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Gyerekek táncszínháza

Kapuvár - Idén februárban alakult meg a Zenés Táncszínház. A fiatalok két nagy sikerű előadáson mutatták be A dzsungel könyve című musicalt.
A kapuvári Zenés Táncszínházat Soósné Gacs Zsuzsanna és édesanyja, Gacs Elemérné alapította még az év elején. Alig fél év alatt sikerült színpadra állítaniuk A dzsungel könyve című musicalt kapuvári és környékbeli, valamint csornai diákok részvételével.

Gacs Elemérné vezető a Kisalföldnek elmondta: a táncszínház létrehozásával céljuk az volt, hogy a szerepelni vágyó, önmagukban tehetséget érző, prózát, mozgást, éneklést, táncot kedvelő gyerekeket összefogják.

A társulat célja továbbá, hogy a közös próbákkal, szereplésekkel a közösségi érzés, az akaraterő, az öntudatos fegyelem kialakuljon a gyerekekben. Fejlődjön beszédkészségük, szépkiejtésük, szóbeli kifejezésmódjuk.

Az együttesben közel negyvenen vannak, a legfiatalabb még nem érte el az iskoláskort, a legnagyobbak érettségi előtt állnak. Hetente egyszer próbálnak, de az előadások előtti héten naponta találkoznak. Az első bemutatóra a díszleteket, a ruhákat maguk tervezték és készítették.
A táncokat Soósné Gacs Zsuzsanna állította színpadra, Papp Gábor zenei technikusként működött közre, Kadi Fatiha a díszletek festését vállalta. A táncszínház a helyi művelődési ház keretein belül működik.

A dzsungel könyve című előadást szeretnék bemutatni máshol is, már van meghívásuk Fertődről és Bogyoszlóról, de terveik között szerepel, hogy Sopronban és Győrben is fellépnének vele.

Jövőre új bemutatóra készülnek: a Szépség és a szörnyeteg vagy a Mackótestvérek című darab kerül repertoárjukba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis bezárhat az ápolási otthon?

Kapuvár - Az önkormányzattal szóban kötött megállapodás ellenére mégis bezárhat a kapuvári ápolási… Tovább olvasom