Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyerekek készítettek logót a könyvtárnak

Általános iskolások alkotásai közül választott logót a csornai gyermekkönyvtár részére a szigorú zsűri.
Mintegy három hónappal ezelőtt Kovács Tamás, a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár igazgatója és kollégája, Némethné Kovács Beatrix beszélgetése során vetődött fel, hogy logót kellene készíteni a gyermekkönyvtárnak. Az ötletet tettek követték, megvalósítását a könyvtár rendszeres és szorgos látogatóira, a gyermekekre bízták.
– Pályázatot hirdettünk a csornai általános iskolák körében, s kértük a pedagógusokat, hogy segítsenek, ösztönözzék a gyermekeket a pályázaton való részvételre – mondta Kovács Tamás.

– A beküldött anyagok alapján egyértelmű, hogy a tanulók kiváló munkát végeztek. Felhívásunkra közel hatvan pályamunka érkezett. A két részt vevő iskola – Széchenyi, Rákóczi – egy-egy pedagógusa, illetve tanulója, valamint a Némethné Kovács Beatrix által alkotott zsűri nem volt könnyű helyzetben, hiszen annyi sok jó ötlet és alkotás született. Végül az alábbi sorrendet állapították meg: első helyezett Kovács Bianka hetedik, második Bognár Zsófia hatodik, harmadik Bognár Tímea nyolcadik és Funtek Nikolett hatodik osztályos tanuló.

Mindannyian a Széchenyi tanulói. Kovács Tamás közölte: az első helyezettnek ítélt alkotás lesz ezentúl a gyermekkönyvtár jelképe. Ez a figura jelenik meg minden levélen, nyomtatványon, szóróanyagon, amely a gyermekkönyvtárhoz kötődik. Az alkotásokból a gyermekkönyvtár előterében kiállítás nyílt. A pályázatokra január 15-ig lehet szavazni, s a legtöbb szavazatot elnyerő munka közönségdíjban részesül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen évünk volt, milyen várható?

A múlt összegzésének és a jövő tervezésének időszakát éljük. Milyennek ítéli a mögöttünk hagyott esztendőt, a tervezett feladatok közül mit sikerült megvalósítani és mit vár az új évtől? Erről kérdeztük néhány rábaközi település régi-új polgármesterét. Fontos beruházásokat tudtunk megvalósítani 2006-ban, például meg tudtuk vásárolni a szennyvízszippantót - kezdte Szalay Imre. Tovább olvasom