Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Gyér eredményű volt a szúnyoggyérítés

Csornán és környékén egy hete végezték el szúnyoggyérítést másodszorra.

A permetezés azonban nem volt hatásos, a helyiek továbbra is szenvednek a rovaroktól. A csornai önkormányzatnak például egymillió-nyolcvanezer forintba kerül alkalmanként a gyérítés.

Dr. Kocsis Ottó, a csornai Vilmos Park kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a város belterületére, a termálfürdőre, Csatárimajorra és Földszigetre kérték a gyérítést, összesen 709 hektáron. Mivel a céghez is sok panasz érkezett szúnyogügyben, reklamáltak a velencei székhelyű vállalkozásnál a gyérítés hatástalansága miatt. Abban egyeztek meg, hogy a szolgáltató repülőgépe hamarosan ismét felszáll és „garanciálisan" megismétli az irtást.

Horváth Péter, a csornai járási hivatal vezetője érdeklődésünkre úgy tájékoztatott, 30 településen, 3500 hektáron volt gyérítés. Az elöljárók nála is jelezték, hogy nem volt megfelelő a beavatkozás. A járási hivatal mint koordinátor működött közre, az önkormányzatok külön-külön kötöttek szerződést a munkát végző társasággal, ezért a gondokat is külön-külön kell jelezniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért idegenkednek a pályázati eljárástól?

A csornai és városkörnyéki civil szervezetek nem igazán élnek a pályázati lehetőséggel. Legalábbis ami a LEADER-forrásokat illeti. Tovább olvasom