Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Gyér érdeklődés mellett beszéltek közügyekről

Helyi közügyekről beszéltek a csornai képviselő-testület közmeghallgatásának résztvevői. Nem voltak sokan, de szóltak a termálról, a Jézus Szíve-templomról, a városi közterületek állapotáról, játszóterekről.
Gyér érdeklődés, de a jelenlevők aktivitása jellemezte a csornai képviselő-testület keddi közmeghallgatását. Összesen hat helybeli polgár volt kíváncsi az önkormányzati tájékoztatóra, közülük öten viszont ki is fejtették véleményüket.

A csornai Jézus Szíve-templom felújítása időszerű lenne. A közmeghallgatáson elhangzott: az önkormányzat támogassa a rekonstrukciót.
A csornai Jézus Szíve-templom felújítása időszerű lenne. A közmeghallgatáson elhangzott: az önkormányzat támogassa a rekonstrukciót.

Csibi Ferenc arra kérdezett rá, hogy az önkormányzattól ösztöndíjat kapó főiskolások és egyetemisták közül hányan tudnak a városban elhelyezkedni tanulmányaik után. Ő úgy látja, csak kevesen. Horváth Péter jegyző válaszában elmondta: ha a polgármesteri hivatalban vagy az intézményekben van üres állás, akkor igyekeznek mindig csornai jelentkezőt felvenni. Kalocsa László többek között a Szent István téri, egykori nyilvános illemhely állapotára hívta fel a figyelmet. Kérte azt is, ha legközelebb bevásárlóközpont építésének vagy benzinkút létrehozásának ötletével jelentkezne vállalkozó, azt irányítsák az északi városrészbe. Ezek a szolgáltatások ugyanis kizárólag a 85-ös főúttól délre találhatóak meg. A felszólaló javasolta azt is, hogy a termál működtetőjét próbálják rávenni a téliesítésre.Abdai Imre azt észrevételezte, hogy a volt határőrlaktanya rendezetlen, gazdátlannak tűnik. A Rét utcát is megemlítette és mint megjegyezte, ott egy illegális szeméttelep van kialakulóban. Abdai Imre a termálról is elmondta véleményét. Nem értett egyet azzal, hogy a fürdőre 36 millió forintot költ most a város. Úgy vélte, ésszerűbb lenne, ha a leendő műfüves pálya mellett egy egymedencés uszodát építenének. Hozzátette: hiányolja az önkormányzati képviselők lakossági fórumait, melyeken közvetlenül lehetne tájékoztatni az érdeklődőket a helyi kérdésekről. Csík László a Mező utca útburkolata, az árok állapota miatt szólalt fel. Jelezte, hogy már többször kért segítséget, történtek is „kapavágások", ám megnyugtató megoldás eddig nem született. Csapadékos időjárás idején viszont az ott élőknek sok gondot okoz, hogy a víz nem folyik el rendesen a házak előtt. Turi György polgármester úgy reagált, hogy Csorna több utcájában van hasonló probléma. Tudják, hogy a padkanyesés csak időleges és félmegoldás, ám a teljes felújításra nincs pénz. Vados Ferenc a játszótereket hiányolta a településről. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az utak javítását végző cég nem biztos, hogy a megfelelő színvonalon teljesít. Kérte, ellenőrizzék jobban munkájukat. Szóba hozta a Jézus Szíve-templom állapotát is. Azt javasolta a városvezetőknek, hogy az egyházközséggel együttműködve igyekezzenek megoldást találni a rekonstrukcióra.

A polgármester reagált a felvetésekre. A játszóterekről kifejtette, hogy az uniós előírásoknak a legtöbb nem felelt meg, ezért meg kellett szüntetni ezeket. Az idei költségvetésben azonban nem tervezték új építését. A templomról úgy tájékoztatott, hogy tárgyaltak már az egyházközség vezetőivel és meg is ígérte, hogy az önkormányzat támogatja majd a felújítást.

Olvasóink írták

  • 2. .Atis 2012. június 01. 10:47
    „nem tudtam róla hogy lesz ilyen közmeghallgatás... ha tudtam volna róla, akkor bementem volna megkérdezni hogy a könyvtár ablakain lévő, másfél éve minden szélben csapkolódó spalettákat nem lehetne-e valamilyen módon rögzíteni... ha kell adok szöget meg madzagot csak legyen már valami mert kifejezetten idegesítő, a járdáról nem is beszélve... külön tetszik hogy az ott lévő garázsban tárolják a fűkaszákat és pont ott nincs lenyírva a fű ami a jó állapotú aszfalton nőtt ki... meg amúgy is siralmas állapotban van az egész épület...”
  • 1. Goldman 2012. május 31. 12:37
    „Javaslom, hogy az Árpád utcában a járdát a Széchenyi iskola és a piac tér között hosszabbítsák meg.
    Veszélyes amikor a járdáról az úttestre mennek, mert nincs összeköttetés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a kórházat az államnak

Szerdán hivatalosan is átadta kórházát az államnak a csornai önkormányzat. Tovább olvasom