Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Gyémántmisével ünnepelt híveivel

Egykori plébánosukat köszöntötték a bágyogszovátiak a közelmúltban. Csík Miklós címzetes kanonokot hatvan esztendeje szentelték pappá, most együtt ünnepelt egykori híveivel.

Csík Miklós kanonok, nyugalmazott bágyogszováti plébános idén ünnepli pappá szentelésének 60. évfordulóját. Két évvel ezelőtt vonult nyugdíjba, de az ünnepi alkalommal visszatért a faluba, ahol harmincöt évig szolgált. Híveivel együtt adott hálát az elmúlt hat évtizedért a szováti templomban.
Miklós atya 1974-ben került Bágyogszovátra.

Csík Miklós nyugalmazott plébános egykori falujában, Bágyogszováton mutatott be jubileumi szentmisét. Mellette utóda, Németh István atya.
Csík Miklós nyugalmazott plébános egykori falujában, Bágyogszováton mutatott be jubileumi szentmisét. Mellette utóda, Németh István atya.


Tevékeny és munkás évtizedeket töltött a falu két egyházközségének élén. Nevéhez fűződik többek között mindkét templom felújítása, a szováti temető nagykeresztjének és hősi emlékművének restaurálása, valamint a két plébániaépület rendbetétele. Nyugdíjba vonulásakor, 2009-ben a helyi önkormányzat díszpolgári címmel tüntette ki.

A napokban zsúfolásig megtelt a szováti templom, ahol a jubiláns atyát az egyházközségi képviselő-testületek elnökei, a falu fiataljai és egykori hívei köszöntötték. Bágyogszovátra emlékeztető ajándékkal lepték meg volt plébánosukat: Szent Mártont mint a bágyogi és Szent Mária Magdolnát mint a szováti plébánia védőszentjét ábrázoló képpel díszített stólát készíttettek számára.

Olvasóink írták

  • 2. hokiel 2011. november 09. 07:14
    „Igen, Isten éltesse sokáig egészségben. És gondolkoztassa el a püspököt, hogy miért teszi jobbra-balra a papjait, hogy 1-2 évet töltenek egy helyen, meg sem ismerhetik a hiveiket. Irigylem azokat a településeket, ahol 30-40 évig szolgálhat egy pap, mert minden tud, mindenkit ismer és bármikor mehetnek hozzá a hívek, nem is kell mondják, mi a bajuk.”
  • 1. btl 2011. november 08. 12:21
    „Isten éltesse Miklós atyát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldást kértek a vadászokra

Legyen éles a szemük, biztos a kezük és könyörületes a szívük, legyenek méltó gazdái erdeinknek… Tovább olvasom