Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Gyászszalagokkal emlékezik Magyarkeresztúr

Magyarkeresztúr - A kapukra kirakott fekete szalagokkal emlékezik Magyarkeresztúr hősi halottjára. A település lakói mécsest is gyújtottak az Afganisztánban hősi halált halt Nemes Krisztián emlékére. A felhívás elsőként a magyarkeresztur.kisalfold.hu kluboldalon tették közzé.
Szinte egy emberként emlékezik Magyarkeresztúr lakossága a település hősi halottjára. Az Afganisztánban elhunyt tűzszerész, Nemes Krisztián emlékére péntek reggeltől minden magyarkeresztúri ház kapuján fekete szalagot lenget a szél. A rábaközi kistelepülés ezzel is kifejezi gyászát a falu szülöttének.

– Egyik helybéli fiatal ötlete volt, hogy mély megrendülésünket a gyász szalagjával is kifejezzük – mondta el lapunknak Németh Erzsébet. Magyarkeresztúr polgármestere hozzátette, a községháza azonnal támogatásáról biztosította az ötletet, és a fekete szalagokat a lakók rendelkezésére bocsátotta.

Bognár Jenőné a szalagot az elsők között helyezte ki házának kapujára.
Bognár Jenőné a szalagot az elsők között helyezte ki házának kapujára.


– Csütörtök este a polgármesteri hivatalnál néma csendben, mécsesek gyújtásával is megemlékeztünk településünk hősi halottjáról – mondta Németh Erzsébet polgármester.

A negyvenegy éve Magyarkeresztúron lakó Bognár Jenőné elmondta, ismerte – mert hát a faluban ki ne ismerte volna – Krisztiánt; jóravaló fiatalembernek tartotta. Az idős néni könnyeivel küszködve idézte a dalt: „csak a jók mennek el...". Ahogy megjegyezte, a tragédiát nem érdemelte meg a család. A szalagot az elsők között helyezte ki házának kapujára, hiszen mint mondta, ez a legkevesebb, amit Krisztián emlékére megtehet.

Egy másik falubeli lapunknak elmondta, Krisztián egyik gyermekének legjobb barátja volt, szinte ott nőtt fel a szemük előtt.

– Péntek reggel hallottunk a szalagokról, azonnal kihelyeztük mi is, ám azt hozzátenném, a gyászunkat inkább belül éljük meg – mondta.
 

Olvasóink írták

 • 5. CSALÁDSZERETŐ 2008. július 21. 18:23
  „ŐSZINTE RÉSZVÉTÜNK A CSALÁDNAK.Régen az volt a közmondás,egyet a papának,egyet a mamának egyet a hazának.Szegény édesanyja ,mit él át,és az árván maradt gyerekek az anyukájukkal.Ő értük ment ki a jobb jövö reményében,amiért sajnos életével fizetett.NYUGODJÉK BÉKÉBEN.”
 • 4. Zsebenci Klopédia 2008. július 19. 19:55
  „3-nak

  Először is őszinte részvétem a családnak. Itt kellen mindenkinek megállni a véleményével.

  Nem kegyeletsértés miatt, de a Don-kanyar nem egyenlő Afganisztánnal. A Don-kanyarba nem önkéntesen, fizetségért mentek harcolni, hanem mert vitték/hajtottták (akár felszerelés nélkül is.) Afganisztánban pedig nagyon jó felszereléssel vannak ott katonáink, akik nem harcolnak, hanem az újjáépítésben segítenek. Amint a hírekből is tudható, a tálibok vadásznak a speciális képzettségű idenekre. (fejpénz.)”
 • 3. Egy Rabakozi amerika magyar 2008. július 19. 15:37
  „A Don kanyarban, Afganisztanban elesett Vitezeink miertunk aldoztak fel eletuket. Halaval tartozunk Nekik es szerettjeinek. Ezt a halat mutassuk meg azzal, hogy gyermekeinknek mondjuk el ezeket a tortenteket es ne engedjuk, hogy ez a Magyar mecses valaha is kialudjon.

  Oszinte reszvetem Krisztian csaladjanak. Nyugodjon bekeben.”
 • 2. Egy Soproni 2008. július 19. 12:09
  „Igen Krisztién!- nyugodjál Békében!

  DE MIÉRT?????????????????????????????

  MIÉRT KELL MAGYAR KATONÁKNAK AFGANISZTÁNBAN MEGHALNI???????

  PERSZE TUDOM nato tagállam vagyunk, meg fontos a nemzetköziség!!!

  DE AKKOR!!!!!!!!!!!! - MIÉRT??????????????????????????????????”
 • 1. egy volt NDK-s 2008. július 19. 08:07
  „Haza érkezés Pápán. Videon láttam Krisztiánt " haza jönni ".Nem ismertem,nem láttam soha,de nagyon sírtam mikor végik néztem a videófelvételt.Nagyon sajnálom.Együtt érzek a családjával.Részvétem
  Krisztián,nyugodjál békében.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamaszok törtek- zúztak a Fő téren

Csorna - A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően elkapták azt a fiatalkorúakból álló társaságot,… Tovább olvasom