Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Gyászolnak a polgárőrök

Gyászolnak a rábaközi polgárőrök és gyászolnak a rábaközi zenészek. Egy nagyszerű barátot, támogatót vesztettek el: meghalt Németh Sándor, a csornai Rábaköz Polgárőr Egyesület elnöke. Váratlanul ment el, tervei, elképzelései megvalósításához nem kapott elég időt.


Igaz, az szokta mondani, ő tíz ember helyett is élt, annyi élménnyel gazdagodott munkája során. Igazi közösségi ember volt, aki társaságban érezte magát legjobban. Örökké vidámnak láttuk és ha néha el is kedvetlenítették a kudarcok, határtalan optimizmussal lépett tovább. Mindene volt a zene, nyolcévesen már országos citeraversenyt nyert. A szilsárkányi templom orgonáján gyakorolta a twistet, a rock and rollt. Szenvedélyesen gyűjtötte a hangszereket, büszke volt rájuk. Nagy álmát, a rábaközi hangszermúzeumot nem tudta megvalósítani. De nem rajta múlott.Mindenben észrevette a szépet. Egy eldobott, csorba edényt is felemelt, mert a múltat látta meg benne. Őrizte, ápolta a hagyományokat, így gazdagodott régiséggyűjteménye is.

Nagy tervei voltak a szilsárkányi kúriával. Annak idején azért vette meg, hogy megmentse az utókornak. Múzeumot, történelmi borospincét, kézművesudvart álmodott az ódon falak közé.

Másik szenvedélye a polgárőrség lett. Tizenkét évvel ezelőtt alapító-elnökként lépett be a csornai egyesületbe. Aztán amikor néhány évig nem vállalt tisztséget, akkor sem távolodott el a csoporttól. 2006-ban lelkesen látott hozzá a szervezet újjáalakításához. Szervezett, intézkedett, telefonált, mindig voltak új ötletei. Közben néha arról is beszélt, hogy visszavonul, átadja a helyét a fiataloknak. Ilyenkor mosolyogva bólintottunk rá, mert tudtuk, ezt azért ő sem gondolja komolyan. Most nehéz feladatot adott a polgárőr-elnök. Tisztújító közgyűlést kell tartanunk, és Németh Sándor helyére új elnököt választunk.
Az élet nem áll meg, eleget kell tennünk az alapszabályban foglaltaknak, mert Sanyi is így akarná. Emlékét örökké megőrizzük, nyugodjon békében.

Cs. Kovács Attila, a Rábaköz Polgárőr Egyesület titkára
(Németh Sándor temetése csütörtökön délután fél ötkor lesz a csornai Szent Antal-temetőben.)

Olvasóink írták

 • 3. Hajnalom 2011. július 29. 11:57
  „Nyugodj békében Sanyi bátyja:( Hiányozni fogsz nekünk nagyon!!!!”
 • 2. taryt 2011. július 28. 19:13
  „Valóban egy nagyszerű ember távozott, hiányozni fog. A város sokat vesztett halálával. Nyugodjon békében!”
 • 1. árnyék 2011. július 28. 10:15
  „Emberszerető jó barát volt!
  Nyugodjál békében Sanyi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogott a település

Az elmúlt hét végén helyi összefogással készítették fel átadásra Rábakecöl új intézményét. Az… Tovább olvasom