Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Gyalogost gázoltak a zebránál Kapuváron - fotók

Kapuvár belvárosában kisteherautó gázolt el egy gyalogost hétfő reggel.
Hétfő reggel fél 7 körül Kapuvár belvárosában, a 85. számú főúton a temető közelében lévő zebránál kisteherautó gázolt el egy gyalogost. A gázoló autóba a baleset következtében hátulról egy személygépkocsi is belerohant.


Gyalogost gázoltak a zebránál Kapuváron. Fotók: Turbók Attila

Videó: Tudósító

A helyszínelés idejére a Sopron felé vezető utat a rendőrök lezárták, a forgalom a másik sávban haladt. Az elgázolt gyalogost súlyos sérülésekkel, a személygépkocsi vezetőjét könnyebb sérülésekkel vitték a soproni kórházba.
 

Olvasóink írták

 • 19. Mankapunka 2013. október 02. 00:41
  „Géza

  Bácsi meggyőződött a biztonságos átkelésről?”
 • 18. geza11 2013. október 01. 20:31
  „T. Kommentguruk!
  A bácsi tudomásom szerint a túlsó oldalról érkezett és már a zebra közepén tartott!!!
  Így normális sebességnél és odafigyeléssel észre lehetett volna venni őt!
  Ne keressünk kibúvókat, Itt tart a közlekedési "balkániánk".”
 • 17. yenkiman 2013. október 01. 19:20
  „véleményem szerint a gyalogos egyáltalán nem nézett körül mert a kisteher nem sokkal a gyalogátkelőhely után állt meg, tehát valószínü ,hogy ha látja a gyalogost akkor át engedi.Viszont a mögötte haladónak szerencséje volt,hogy nem ő volt elöl mert akkor talán meg is hal a helyszínen a gyalogos!”
 • 16. Mankapunka 2013. október 01. 16:28
  „humer

  Olvasd el a KRESZ-t, hogy a gyalogosnak is meg kell győzödnie a biztonságos átkelésről. Az nem azt jelenti, hogy lelépsz, mert elsőbbségem lehet lesz.”
 • 15. Papírkutya 2013. október 01. 13:58
  „itt a belső sávban , ha pl egy kamion kitakar, nem is látod a lelépő gyalogost.
  ebben a ker.-ben sok ilyen miatt van fékpróba.
  A teherautó lassít és elengedi a gyalogost, a mellette évő sávból nem látni mi történik, csak a kikerüléskor látni, hogy gyalogos van , ez jelen esetben késő volt.”
 • 14. humer 2013. október 01. 13:29
  „Mankapunka: ez csak önigazolás, hogy a környezetvédelemre, láthatóságra és józan paraszti észre hivatkozol! Te ezzel tudatosan uszítasz a kresz paragrafusainak megtagadására, én kicsit visszavennék a helyedben.
  A szabályokat azért hozzák, hogy betartsuk és nem azért, hogy folyamatosan minden pontját jó kis önigazoló szövegekkel áthágjuk.
  Persze lehet petíciót indítani az értelmetlen jogszabályok ésszerűsítésére, de itt pl. a gyalogátkelőhelyen az "akár megállással is" elsőbbségi szabály azért van, hogy a gyengébb felet védje!

  Tudom, hogy magyarországon a rendőrök és a bíróságok is néha érdekesen veszik az ilyen eseteket és általában mindenkit hibásnak hoznak ki első fokon.
  Egy-egy jó precedenssel el lehetne gondolkoztatni az összes sofőrt, hogy esőben, sötétben-szürkületben is versenypályának nézik a közutat, vagy azon is elgondolkodnak, hogy a jövő héten már a hűvösön lesz, utána meg jópár évig a parkban a padon éjszakázik...”
 • 13. Mankapunka 2013. október 01. 11:18
  „Gyalogátkelőhely nem csomópont, nem old fel táblát, így nem helyénálló az érvelésed Lobbo.”
 • 12. Lobbo71 2013. október 01. 07:13
  „11: Ennyi erővel a piros lámpa is hülyeség. Sőt, a kereszteződésben se állj meg a stop táblánál.”
 • 11. Mankapunka 2013. október 01. 00:19
  „Én csak a környezetszennyezés szempontjából nem tartom jó dolognak, amit nyugaton művelnek, hogy megállnak minden egyes gyalogosnak.
  Aki tanult fizikát, tudja, mekkora energiát kell felhasználni, hogy egy súlyt 0-ról megindíts.

  Hogyha jön a duma, hogy hova siet a járművezető, nincs 10 mp. Ennyi ideje egy gyalogosnak is van. Szerintem a fizika ellen kár harcolni, én inkább minden nálam nagyobb súlyú anyagot elengedek, az ördög nem alszik.”
 • 10. kuller 2013. szeptember 30. 21:57
  „Nekem is ezt tanították, hogy ha már látom a szándékot akkor meg kell állni, esetleg villantani, hogy igen én át akarom engedi nem csak poénból lassítok. Nem hiszem, hogy ezt csak nekem vésték a fejembe. A baj az, hogy a többség a jogsi megszerzése után fütyül a szabályokra és teszi ami jól esik.”
 • 9. Hyppolit 2013. szeptember 30. 20:26
  „Manka, alekínyó és orbi! Színtiszta igazatok van, mert magam részéről ma itt Magyarországon én is maximálisan körültekintően lépek le a zebránál, tudom, hogy jönnek a "nagy arcúak", és védtelen vagyok a vassal szemben. De ha szürkület van, a gk vezető kutya-kötelessége óvatosabban vezetni, erről szólt a vizsgája a jogosítvány megszerzésekor, amit sokan lelkesedéssel elfelejtenek.
  Amiről beszélek az az, hogy pl. Svájcban, Skandináviában, vagy akár Bécsben, stb. a gk vezetői tananyag része, hogy "amennyiben a gk vezető a gyalogos átkelési/lelépési szándékát észleli (- ismétlem, már a szándék is döntő!-),úgy kötelessége megállni, és átengedni, ezt akár karjelzéssel is megerősíteni". Svájcban 800 Chf a bünti, ha nem így teszi. pl. a svájci vezetők mégsem a bünti miatt állnak meg, hanem azért, mert van vezetési kultúrájuk, tudják, hogy holnap ők is gyalogosok, illetve gyermekeik, szüleik, barátaik. Nálunk még a nomád agyi szinten rekedt meg a vezetési intelligencia csirája is, annyi a böszme "kivagyok" úrvezető, hogy dráma. Azért tartom elkeserítőnek a honi helyzetet, mert soha nem fogunk Európához felzárkózni. Ugyanis előbb a fejekben kellene rendnek lennie, itt meg egyre nagyobb a káosz...”
 • 8. orbison 2013. szeptember 30. 19:26
  „Mankának teljesen igaza van..
  Aki nem látja a másik közlekedő tekintetét, ne várja el feltétlenül, hogy Őt is látják és megadják neki, ami egyébként járna....
  Na, ezt hívom én józan észnek a közlekedésben....”
 • 7. Mankapunka 2013. szeptember 30. 11:08
  „Hyppolit

  De aki vezet, az tudja, hogy sötétben-esőben egy autóból nehezebb meglátni a másikat. Ezért nem lépek le az autó elé, mert én könnyebben meglátom, mint ő engem.
  Néha nem a KRESZ szabályai szerint kell mozogni az utakon, hanem a józan paraszti ész szerint. Én betartanék minden szabályt, akkor pár embert a 821-es felüljárón már a szalagkorlátnak neki préseltem volna.”
 • 6. Goldmund 2013. szeptember 30. 10:20
  „Nemcsak a kisteherautó, de mögötte a szgk. is szabálytalanul közlekedett, hiszen a követési távolságot biztosan nem tartotta be.
  A baleset 3 résztvevőjéből tehát legalább kettő (de lehet, hogy a harmadik fél, a gyalogos is!) szabálytalan volt. TIPIKUS MAGYAR KÖZLEKEDÉSI MORÁL!”
 • 5. kuller 2013. szeptember 30. 10:10
  „Nagyon sok gyalogátkelő van a városban de mégis mindig csak ebben van gázolás. Miért?”
 • 4. alekínyó 2013. szeptember 30. 09:23
  „A zebra szakszerű meghatározása: " az úttestnek azon párhuzamos,fehér csíkokkal felfestett része, melyen a gyalogost abban a biztos tudatban ütik el, hogy neki volt elsőbbsége"
  Komolyra fordítva: jónéhány gyalogos körülnézés nélkül indul át a zebrán, mert "neki van elsőbbsége". Akkor van elsőbbségem, ha azt meg is adják! Ez Kapuváron is így igaz! Körültekintőbben kéne gyalogolni!!! Főleg a zebrán!”
 • 3. Hyppolit 2013. szeptember 30. 08:54
  „A Gyalogosátkelőhely jelző tábla elég konkrétan látszik, még az esős idő sem "akadályozza". Ezenkívül a fényvisszaverése is kellő mértékű a fotó alapján. Ha valaki "se látok-se hallok" alapon nyomja ezerrel a KRESZ szabályainak be nem tartásával (kötelező lelassítani!), az áldozatokat követel. Remélhetőleg a jogosítványát egy évtizedre megőrzik. A gyalogosnak mielőbbi gyógyulást, felépülést...”
 • 2. Madarász 2013. szeptember 30. 08:15
  „1. Hát igen, ha még a gyalogos is fekete ruhában volt... közvilágítás nuku, szóval nem túl jók ilyenkor a gyalogosok kilátásai.”
 • 1. HarconaMarcos 2013. szeptember 30. 08:04
  „Kisteher sofőröknél rendszeresen felmerül bennem, hogy mire gondolnak, amikor úgy közlekednek, ahogy, de aztán mindig arra jutok, hogy valószínűleg egyáltalán nem gondolkodnak. Bár, a kép alapján a klasszikus vicc jut az ember eszébe: ´Mi az a nagy sötét folt? Bukarest fényei.´ Vagy csak csökkentik itt is a rezsit. :-/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte mindent vittek a vitnyédiek

Tovább olvasom