Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Gyakorlatoztak a Csornahőnél

Összevont vizes gyakorlatot szervezett a napokban a csornai önkéntes tűzoltó-egyesület. A Csornahő Kft. területén találkoztak a csapatok.
A gyakorlatot a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság útmutatója alapján hajtották végre a csornai, a farádi, a rábapordányi és a tárnokréti önkéntes tűzoltók.

A cél az volt, hogy az egyesületek szakmai felkészültségét erősítsék, a felszerelések üzemképességét, műszaki állapotát átvizsgálják. Márkus Imre, a csornai önkéntesek parancsnoka az elkészített gyakorlatterv alapján eligazítást, helyszíni bejárást és balesetvédelmi oktatást tartott a megjelent egységeknek.

A feltételezés szerint a Csornahő Kft. telephelyén, a műhelyben hegesztés közben a nagy hő hatására az olajos rongyok lángra kaptak. A tűz gyors terjedésével a lángok az épület keleti részén is felcsaptak. A gyakorlat során a füsttel telt helyiségből a csornai önkéntesek személymentést hajtottak végre, míg a farádiak gépjárműfecskendőről szerelt sugarakkal tálcatüzet oltottak. A rábapordányi és tárnokréti önkéntes tűzoltók kismotorfecskendőről szerelt osztott sugárral avatkoztak be a tűznél.

A vizes gyakorlaton minden egység teljes rajjal és a rendelkezésére álló legjobb műszaki színvonalú felszereléssel jelent meg. A gyakorlat értékelése után a Csornahő Kft. technológiájával is megismerkedhettek a tűzoltók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tájegység értékeire irányítják a figyelmet

A város önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be „Helyi értékmentés, értékteremtés,… Tovább olvasom