Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Gősi Károly megelőzte a LEADER-es pályázatokat

Mérgesen a helyiek is komolyan veszik a falu szépítését, fejlesztését. Gősi Károly, hallva az önkormányzat terveit, felújíttatta öreg parasztházát, hogy „ne lógjon ki" környezetéből.
A mérgesi Gősi Károly megelőzte a LEADER Egyesület falumegújító programját. Az evangélikus templom melletti öreg parasztházát felújíttatta, igazodva az önkormányzat fejlesztési terveihez. A nyugdíjas férfi azt mondja, ha a település valóban ékszerdoboz, akkor legyen az ő háza egy apró gyöngy benne.

A Kisalföld szerdai számában a mérgesi polgármester mondta el, hogy a falu szépítésére benyújtott pályázatukat egy éve nem bírálták el. Balázs Vince azt is hozzátette: a helyiek is komolyan veszik az önkormányzat elképzeléseit és lehetőségeik szerint csinosítják portáikat.

„Gősi Károly háza az egyik legrégebbi a faluban. Igazi nagygazdaház a központban, nagyon örülök neki, hogy felújították" – jegyezte meg Balázs Vince.

Gősi Károly megbecsüli tehát ősei örökét.

Nyugdíjas, egyedül él és a fűtéskorszerűsítésre félretett pénzt fordította otthonára. És ő valóban úgy gondolja, hogy a község szépítése közös ügye a helyieknek.

Gősi Károly az önkormányzat faluszépítő terveihez igazította háza felújítását.
Gősi Károly az önkormányzat faluszépítő terveihez igazította háza felújítását.


„Édesanyám szülői háza volt, a Tóth családé. Jómódú gazdák voltak, az biztos. Két fiútestvére elveszett a háborúban, így maradt édesanyámra, aztán rám. A gerendára az 1895-ös évszámot vésték a mesterek annak idején" – mesélt a ház múltjáról Gősi Károly. „Egyedül élek, próbáltam rendben tartani, de a teljes felújításra nem gondoltam eddig. Aztán hallottam, hogy az önkormányzatnak milyen tervei vannak. Felújították már a hivatalt, a kultúrházat, most jönne a templom, a bolt és a kocsma. Csak nem engedhettem, hogy az én házam kimaradjon a sorból. A gázt akartam bevezettetni, de meggondoltam magam, mert igen drága. Inkább a rekonstrukcióra költöttem. Így legalább hozzájárulhatok ahhoz, hogy a tér szép látványt nyújtson. Meg aztán az sem mindegy, milyen házba térek haza."

„Karcsi bácsi háza azok közé az értékek közé tartozik, amiket annyiszor emlegetünk Mérgesen. Ezek az ingatlanok teszik egyedivé településünket. Jó volna, ha a fejlesztési pénzek elosztói is hozzá hasonlóan gondolkodnának. Karcsi bácsi már megelőzte a LEADER-es bürokráciát" – fogalmazott a polgármester.

 „Felújították már a hivatalt, a kultúrházat, most jönne a templom, a bolt és a kocsma. Csak nem engedhettem, hogy az én házam kimaradjon a sorból. A gázt akartam bevezettetni, de meggondoltam magam, mert igen drága. Inkább a rekonstrukcióra költöttem."
Gősi Károly


Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. január 13. 12:34
    „No és mégy csak nem is mérgesen, Mérgesen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tárnokrétiek takarékoskodnak a fejlesztésre várva

A tárnokrétiek hatvan százaléka igényelné a szennyvízcsatornát a faluban. Tovább olvasom