Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Gondot okoz a gazdasági lehetőségek hiánya

A vállalkozói szférát cserélte a himodi polgármesteri székre Módos Ferenc. Úgy véli, a település legnagyobb gondja a gazdasági lehetőségek hiánya. Az új polgármester szerint a fejlesztés csak térségi szemléletben lehetséges.
Komoly vállalkozói háttérrel és két ciklusban eltöltött politikai tapasztalattal vágott bele polgármesteri teendőibe a minap megválasztott himodi vezető, Módos Ferenc. A családos – két gyermeke és három fiúunokája van – politikusnak nem ismeretlen a rábaközi kistelepülés, hiszen családi gyökerei a mai napig Himodhoz kötik. – Még általános iskoláimat is itt végeztem, a kötelékek a mai napig nem szakadtak meg, elég csak a helyi sport évtizedes támogatására gondolni – mondta az új polgármester. Hozzátette: napjainkra nemcsak a politikában, de magánéletében is Kapuvárra és szeretett falujába, Himodra tervez.

– Nem ismeretlen számomra a helyi politika, hiszen a kapuvári testületben egy cikluson át foglalkoztam a turizmussal, Sopronban szintén négy évig a költségvetési bizottságban ismerkedtem a települési pénzügyekkel – mondta Módos Ferenc. A rábaközi kistelepülés frissen megválasztott vezetőjét évek óta biztatták a polgármesteri jelöléssel, ám vállalkozásai napjainkra értek abba a helyzetbe, hogy a mindennapi személyes közreműködést is tudja mellőzni. – Ettől függetlenül azonban a családom meglehetősen aggódik, jobbára azért, hogyan tudunk megfelelni a várakozásoknak – tette hozzá a polgármester.

Módos Ferenc: ˝Térségi szerepekben gondolkodom.˝
Módos Ferenc: ˝Térségi szerepekben gondolkodom.˝

Himod fejlesztési elképzeléseinek első sorában természetesen a település gazdasági fejlesztése áll. Ezzel kapcsolatban azonban hangsúlyozta, a kapuvári nagyüzemek leállása után szinte teljesen megszűntek a gazdasági lehetőségek a kistelepülésen. – Csak térségi szerepkörben gondolkodhatunk akkor, ha a himodi fejlesztésekről beszélgetünk, nemcsak a gazdasági, de a turisztikai elképzelések terén is – tette hozzá.

Módos Ferenc kijelentette, emellett nem elhanyagolható probléma Himod elöregedése, amelyhez mielőbb szükséges a szociális kérdések javítása. Emellett fontos a fiatalok helyben tartása vagy ide költözésének elősegítése. – Az időseknek a házi és a jelzőrendszeres segítségnyújtás fejlesztését, a fiataloknak a letelepedést, nyugodt vidéki életet kell kínálnunk, természetesen akkor, ha ehhez közeli munkalehetőség is járul – mondta Himod polgármestere. Kijelentette: a lemaradások felszámolása sem működhet a térség segítsége nélkül, szociális és kulturális területen egyaránt. – Első intézkedéseink közt az egységes falukép kialakítását, a biztonságos egészségügyi ellátást és a munkahelyteremtést tűztük ki.

Nem lehet úgy települést fejleszteni, hogy azt a község lakosainak feje fölött vagy az ő közreműködésük nélkül tervezzük – jelentette ki Módos Ferenc. Hozzátette, ezen munkájában számít a képviselő-testületre és a település jegyzőjére is. – Úgy gondolom, a továbbiakban egységesen kell fellépnünk Himod fejlődéséért – mondta Módos Ferenc.

Olvasóink írták

 • 5. krieghofnyuszi 2010. október 12. 15:10
  „Magdi anyusnál csak jobb lehet!
  Ő csak a hajával volt úgyis mindíg elfoglalva.
  Módos úr talán majd a falu érdekeit is nézi majd,nem csak a sajátját...”
 • 4. kukszi 2010. október 11. 09:58
  „Gratulálok Feri!!
  Feri nagyon kreatív agrármérnök kolléga, jó kapcsolatokkal rendelkezik.
  Agrárkamara elnökségi tagja.
  Nyerő embere lehet a falunak.”
 • 3. Laza 2010. október 10. 20:04
  „Nem az egyiket. Mindegyiket!!!”
 • 2. bithu1 2010. október 07. 21:55
  „Persze, a cégek tudják nélkülözni mert felszámolják az egyiket....”
 • 1. AranyKözépút 2010. október 07. 15:27
  „Jól látja. Lehetne környezetvédelmi beruházásokkal munkahelyet teremteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öregjeik hagyományait őrizték meg

Beszédes nevű utcákban élnek a csatárimajoriak. Azelőtt valamennyien a Fő utcában laktak, de néhány… Tovább olvasom