Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Gombócfesztivál Kapuváron - Galéria

A magyar hagyományok őrzésén keresztül az óvodások népi játékain át a kutyák szépségversenyéig szerteágazó programok várták a kapuváriakat a hét végén.
A rockzene kedvelői sem maradtak zenei táplálék nélkül. Témájukban és formájukban is szerteágazó programok várták a hét végén a kapuváriakat és a környékbelieket. A régi kapuvári KRESZ-park területén felállított rendezvénysátorban pénteken az óvodásoké és a kisiskolásoké volt a főszerep a Népi Játékok Fesztiválján, majd szombaton a magyar hagyományok őrzése kapott hangsúlyt a helyi önkormányzat és néhány magáncég által szervezett programon.

A rendezvénysátorban kiállított magyar Szent Korona mellett a rábaközi íjászok és egy esztergomi csoport magyaros fegyverbemutatói követték egymást a programban, majd szombat este a magyar rockzene vitte a prímet. A Szkítia, az Örökség és az Ismerős Arcok zenekarok koncertjére több száz ember volt kíváncsi, akárcsak a vasárnapi családi napra, melyet a Junior Mozgásstúdió rendezett.

Gombócfesztivál Kapuváron - Fotó: Jerkó Gyula

A vasárnapi programba a modern táncok mellett az amatőr kutyaszépségverseny és egy tehetségkutató énekverseny is belefért. Dukai Zoltántól, a programsorozat egyik szervezőjétől megtudtuk, a magyar és rábaközi hagyományokra alapozott háromnapos programot hagyományteremtőnek szánták a szervezők, reményeik szerint a következő évben újra várják a környék lakosságát a kapuvári rendezvényre.

Olvasóink írták

 • 7. Laza 2011. szeptember 09. 16:10
  „Talán próbálj válaszolni az első öt kérdésre! Ha meg csapattag vagy, akkor tanulmányozd az ajánlott kifejezéseket!”
 • 6. rick_ 2011. szeptember 09. 06:45
  „Megint ugyanazt csinálod... :)”
 • 5. Laza 2011. szeptember 08. 23:24
  „Ember te el vagy tévedve. Hol írtam hogy mit kellene és hogyan? Kinek a döntését és lépéseit kritizáltam? Hol írtam hogy jobbat tudnék csinálni? Kit neveztem bénának balféknek és gazembernek? Viszont szeretném felhívni a figyelmedet, hogy egy támogatott eseménynek sem hozták nyilvánosságra az elszámolását, és azt sem, hogy ki milyen alapon kapott arra bármilyen támogatást. Amennyiben közpénzeket osztogatnak ide oda, akkor engedtessék meg, hogy bárki felemelje a hangját a sorozatosan kidobott pénzek miatt. Csak minőséget szeretnénk és nem azt hogy minden hétvégém milliók vándoroljanak számolatlanul ide oda. Ennyi!!! Köszönöm ,hogy tudományosan körül írtad a kibic fogalmát. Ajánlom figyelmedbe a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, szabadságvesztés, kifejezések tanulmányozását is hasonló tudományos alapon. Nem célzás, csak az előző csapat is azt hitte, hogy mindent szabad. Lásd:Zuslag Ő is hasonló bizniszben nyomult és most hol van?”
 • 4. rick_ 2011. szeptember 08. 14:08
  „Kibic az, aki beleszól a dolgokba, megmondja, hogy mi legyen, mit hogyan kellene csinálni, kifogáasolja a tevékenykedő szereplők lépéseit, döntéseit. Teszi ezt gyakran arra hivatkozva, hogy ő sokkal jobban tudja, hogy mi a jó megoldás, mert okosabb, ügyesebb, tapasztaltabb, vagy több esze van a többieknél. Akik egyébként szerinte bénák, balfékek, ostobák, sőt még gazemberek is.

  Te ahogy tapasztalom, valami ilyesmit teszel folyamatosan.

  Én azt mondtam, hogy irigylem az aktiv szereplők ténykedése nyomán kialakult állapotot, ami szerintem sokkal előre mutatóbb, mint akár az ottani korábbi helyzet, vagy az itt, nálunk tapasztalt jelenlegi helyzet. Tettem ezt kiabálás, beleszólás nélkül. Ja, és nem utolsósorban személyeskedés nélkül.

  Szólj, ha olyan esemény lesz, amit Te csinálsz, majd megnézem, aztán elmondom a véleményemet. :)”
 • 3. Laza 2011. szeptember 08. 10:28
  „Senki nem sír vissza semmit. Legyen 5 jól megszervezett rendezvény az idén elköltött pénz negyedéből. Kibic az aki a szomszédból kiabál ahelyett hogy ott csinálna valamit.”
 • 2. rick_ 2011. szeptember 07. 22:34
  „Szerintem meg sokkal jobb, ha vannak ötletek, próbálkozások, kezdeményezések. Bár nálunk lenne negyed annyi, mint ott. Nyilván nem mind jó, nem mindegyik fejlődő vagy egyáltalán életképes, de hosszú távon ezek úgyis letisztulnak. És persze jönnek majd új emberek új ötletek. Ez így egészségesebb, mint kibicként mindent leszólni vagy visszasírni a "csendes kisvárost".”
 • 1. Laza 2011. szeptember 06. 23:36
  „Ebben az évben Kapuváron volt 20 fesztivál. 15 megbukott az érdektelenség és a silány programkínálat miatt.El kellene gondolkodni, hogy mihez adja a nevét a város.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új polgármesterek és képviselők

A vasárnapi időközi választásokon mind Rábatamásiban, mind Kisbaboton új polgármestert választottak a helybéliek. Tovább olvasom