Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Gólyamentés kánikulában Hövejen

Két fiatal gólyát is megmentettek a napokban a höveji horgászok. A szakemberek szerint a meleg miatt gyengék az állatok, szakszerű ellátásukkal megmenthetők a magyar vidék madarai.
– A már-már trópusi kánikulában rossz idők járnak a höveji gólyákra is – osztotta meg tapasztalatait lapunkkal egyik olvasónk. A napokban a höveji horgásztó mellett több fiatal gólyát kellett menteni a melegben is a parton üldögélő horgászoknak.

– Egyik reggel egy törött lábú madarat hoztak be hozzám, amiről természetesen azonnal értesítettük a szomszédos nemzeti parkot – tájékoztatta a Kisalföldet Németh Gyula vezető- horgász. A szakemberek azonnal a helyszínre siettek és az ott ellátott állatokat a Kőszegi Állatmentő és Rehabilitációs Központba vitték.

Több gólyát ért baleset a napokban. A nemzeti park munkatársai elszállítják őket.
Több gólyát ért baleset a napokban. A nemzeti park munkatársai elszállítják őket.


– A hozzáértők utasításait követve közben kishallal etettük és vízzel itattuk az állatokat, a megfelelő ellátás nyomán vélhetően teljesen felgyógyulnak ezek a nagyobb madarak – mondta Németh Gyula. Az említett madár egyik testvérével találkozott már Kőszegen, melyet előtte néhány nappal szintén Hövejről vittek be az állatmenhelyre. – Vélhetően a nagy melegben legyengültek a fiatal állatok, ilyenkor könnyebben ütköznek fának vagy egyéb akadálynak, ám némi figyelemmel megóvhatjuk a magyar vidék legnépszerűbb madarait – tette hozzá Németh Gyula.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs a sírokon magyar felirat

Időszerű és sürgető lenne az első világháborús, magyar hadisírok megmentése. Ez volt a tanulsága a… Tovább olvasom